1. Google Stadia krijgt drie nieuwe games

Google Stadia krijgt drie nieuwe games

Ghost Recon Breakpoint, Borderlands 3 en Dragon Ball Xenoverse 2

Er zijn drie nieuwe games onderweg naar Google Stadia. Het gaat hier om Borderlands 3, Dragon Ball Xenoverse 2 en Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint.

Vanaf vandaag is Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint te spelen op de gamestreamingsdienst van Google, dit werd bekendgemaakt in een blogpost van Google. Deze game moet de Stream Connect-functie van Stadia ondersteunen, wat inhoudt dat spelers de schermen van hun teamgenoten in hun eigen beeld kunnen plaatsen. Ghost Recon Breakpoint wordt veelal gespeeld in co-op-modus en Stream Connect moet ervoor zorgen dat teamtactieken beter uit de verf komen.

Ook Borderlands 3 is onderweg naar Stadia. De versie die op Google Stadia verschijnt is echter nog niet gelijk aan de versie op consoles en pc. Volgens Gearbox gaat het om een versie die in oktober voor het laatst werd bijgewerkt. Gearbox hoopt om alle Borderlands 3-versies begin 2020 aan elkaar gelijk te stellen, maar zover is de ontwikkelaar nog niet. Om te vieren dat Borderlands 3 nu speelbaar is op Stadia kunnen Pro-gebruikers de game tijdelijk voor €38,99 aanschaffen.

Bij de lancering van Stadia waren er 12 games beschikbaar voor de gebruikers. Al snel werd dit aantal bijna verdubbeld en waren er 22 games speelbaar. Google maakte de belofte dat er dit jaar 17 games beschikbaar kwamen voor Stadia-gebruiker. Op 5 december werd Darksiders: Genesis aan het platform toegevoegd en dat betekent dat met de toevoeging van de bovengenoemde spellen de belofte van Google is waargemaakt.

Vooralsnog zijn er slechts vier games bevestigd voor 2020; Doom Eternal, Cyberpunk 2077, Gods & Monsters en Watch Dogs: Legion. Echter is er nog geen releasedatum van deze games bekendgemaakt. Opmerkelijk genoeg was het logo van Stadia niet te zien in de trailer van Cyberpunk 2077 tijdens The Game Awards. Hoewel dit natuurlijk niks hoeft te beteken, is het nog afwachten of de game op de lanceringsdatum voor andere platformen ook beschikbaar is voor Google Stadia.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Is er hier iemand die hier gebruik maakt van google stadia?
 • @Robskeee
  Ik ben ook zeer benieuwd, de initiële hype is wel weg en de deceptie van de launch ook wel.
 • Iedereen met een gezond verstand en die al een console hebben, vermijden deze bende hopelijk. Niet omdat ik tegen streamen ben maar prijs en aanbod zijn echt abonimabel bij dit product.
 • @Grombeer aanbod kan ik nog mee leven, gezien het helemaal nieuw is. Maar die prijzen inderdaad, bizar.
 • Nutteloos platform owww en over borderlands: https://www.gamespot.com/articles/borderlands-3-is-now-on-stadia-but-theres-a-catch/1100-6472310/

  Flikker op met je schraap stadia google its NOT going to HAPPEN
 • Ik gebruik stadia sinds launch maar werkt echt super…..
  Totaal geen lag.
  Enige minpunt zijn de prijzen. Aanbod voor launch en kwaliteit is wel top
 • @DigitalHeekie
  Ik vind het maar een matig aanbod eigenlijk. Allé, ik bedoel: iemand die al een andere console heeft, .. heeft niet echt een reden tot nu toe.
  Iemand zonder console of iemand met enkel een switch misschien wel.
 • @Jowy
  Nee klopt, daar heb je helemaal gelijk in !
  Ik zou het ook niet nemen als je een PS4Pro of Xbox One X heb ofzo…
  Voor mij zelf, ik heb alleen Steam, maar heb geen zin om straks weer een nieuwe GFX te halen etc etc…
  Dus dan is voor mij Stadia opzich wel een uitvinding….
  Maar het blijft voor google wel lastig denk ik wat nou precies hun publiek is….
 • Goh, games die al tijden voor andere consoles beschikbaar zijn.
  Echt hét moment om de Stadia in huis te halen… -_-
  Grootste flop van 2019? Yep.
 • Ook ik kan alleen nog maar positief zijn over Google Stadia. De prijzen zijn natuurlijk absurd, maar de werking van Stadia is niets mis mee. Mijn laptop kan een Red Dead Redemption 2 niet aan, maar via Google Stadia kan ik dat spel wel spelen op mijn laptop tijdens een nachtdienst.
 • Ik zie nu de meerwaarde nog niet.

  Maar als er een exclusive komt, dat ik denk, fuck dat moet ik spelen, haal ik Stadia wel in huis. Het boeit me dan niet dat het van Google is. Sterker nog, de Hub stuurt hier het huis aan echt ideaal.

  Als Stadia een nieuwe Dungeon Keeper maak bijv. is het direct; pak geld.

  Dat hebben ze echt nodig. Ik snap het business model niet.
 • Ik heb de xbox oké x heb Google niet nodig

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren