1. Drie redenen om Apex Legends seizoen 2 te spelen

Drie redenen om Apex Legends seizoen 2 te spelen

Apex Legends is nog altijd springlevend

Het tweede seizoen van Apex Legends is inmiddels in volle gang en wellicht heb je de game al een tijdje niet meer gespeeld. Omdat er een hoop is veranderd geven we je drie redenen waarom je Apex Legends weer eens moet opstarten.

Competitief knallen in de nieuwe Ranked-modus

Met de komst van seizoen 2 van de enorm populaire battle royale-game is de langverwachte Ranked-modus een feit. Het spel competitiever maken is wat ons betreft een uitstekende manier om de game in leven te houden. Niet alleen wordt het aantrekkelijker voor spelers om het spel te blijven spelen, maar het is ook zeer fijne toevoeging voor de e-sports community. Professionele spelers hebben nu eindelijk een plek om het, zonder naar een toernooi af te reizen, op te nemen tegen de besten van de wereld.

Apex Legends

Een competitieve modus houdt het spel in meerdere opzichten interessant. Een reden voor het ‘wegleggen’ van het spel die vaak wordt genoemd door Apex-spelers is namelijk dat ze niet meer tevreden zijn met ‘slechts’ drie kills tijdens een potje. De waarde van kills verandert echter wanneer je het enkel opneemt tegen spelers die ook gewend zijn om veel kills te maken. Wanneer je drie keer een duel wint van iemand die volgens de statistieken even goed is als jij, kan je toch moeilijk ontevreden zijn? De Ranked-modus is dus ook een uitkomst voor minder goede spelers, want die maken op papier een betere kans als degenen die een grotere uitdaging behoeven publieke potjes verlaten.

De nieuwe Ranked-modus is opgedeeld in zes rangen: brons, zilver, goud, platina, diamant en Apex Predator. Hoe beter een speler presteert, hoe meer punten deze speler ontvangt. Dit varieert van twee punten wanneer je eindigt in de top tien, tot twaalf punten bij een overwinning. Daarnaast ontvangt de speler één punt per kill, dat kan oplopen tot maximaal vijf punten per match. Het aantal punten waar de speler in totaal over beschikt, bepaalt het niveau van de speler.

Apex Legends

Het ranked-systeem van Apex onderscheidt zich overigens van andere battle royale-spellen. Wanneer de zilveren rang wordt bereikt, wordt de speler namelijk verplicht om voor elke match een aantal punten in te zetten. Dat betekent dat deze punten minstens terugverdiend moeten worden om te stijgen in rang. Elke rang is onderverdeeld in vier divisies en per rang en divisie neemt het vereiste aantal punten voor de volgende rang of divisie toe. Het systeem creëert dus een unieke dynamiek die de speler alert houdt, want niemand wil z’n zuurverdiende punten verliezen.

Al met al houdt het ranked-systeem het spel interessant, ongeacht het niveau van de speler. Overleven wordt belangrijker dan alleen kills maken, wat betekent dat het streven naar kills verandert in het streven naar punten.

Een betere Battle Pass

Het concept van de Battle Pass kent veel voor- en tegenstanders. De Battle Pass van Apex legends zit in principe eerlijk in elkaar, omdat het een manier is om cosmetische items, materialen en Apex Points te verdienen buiten betaalde Apex Points om. In de praktijk was dit in het eerste seizoen niet helemaal het geval, omdat er op den duur zeer weinig te verdienen viel. Het verkrijgen van Apex Packs - waar in onze ervaring negen van de tien keer niks boeiends in zit - was dan ook de enige vorm van grinden in Apex Legends. En omdat ze na het bereiken van level 50 nagenoeg niet meer worden uitgedeeld, was het feest snel voorbij. Met de Battle Pass van seizoen 2, welke 1000 Apex Points kost, is er gelukkig een stuk meer om voor te grinden. Stat trackers, wapen-skins, Apex Points, materialen en emotes zijn hier enkele voorbeelden van en maken de Battle Pass meer dan de moeite waard.

Apex Legends

Naast de beloningen die de speler bij elkaar kan grinden, voelt het verkrijgen van XP een stuk royaler. Wanneer de speler een goede match heeft gespeeld, ontvangt hij namelijk meer XP, wat vervolgens zorgt voor vooruitgang in de Battle Pass. De benodigde XP voor de eerste tier in de Battle Pass is 9000, maar loopt al snel op tot een maximum van 57.000 XP per Battle Pass tier. Elke week wordt de benodigde XP gereset, en kost de eerste tier dus weer 9000.

Verdedig je positie met Wattson

Rennen, springen, glijden en schieten, dat Apex Legends in een notendop. Het nieuwe speelbare personage Wattson brengt hier echter verandering in, want ze beschikt namelijk over vaardigheden waarmee de positie van de speler goed verdedigd kan worden. Waarom zou je jezelf immers nog voortbewegen wanneer je al goed gepositioneerd bent in de stormcirkel?

Wattson beschikt bijvoorbeeld over elektrische hekken die het onmogelijk maken voor tegenstanders om zomaar binnen te vallen. Deze hekken richten een flinke portie schade aan desoriënteren zelfs tegenstanders. Daarnaast zorgen de hekken van Wattson ervoor dat het onmogelijk is voor de tegenstanders om ongezien binnen te glippen, heel handig als je in een huis schuilt (lees: campt) met je team. De ultimate ability van Wattson, de Interception Pylon, beschermt iedereen die zich in de radius van deze Pylon bevindt tegen inkomende luchtaanvallen en granaten. Dit maakt haar immuun voor de ultimates van de Bangalore en Gibraltar. Het personage Caustic was al in staat je positie te verdedigen, maar hij blijft kwetsbaar voor inkomende bombardementen. Als je in een team zit dat zich liever niet laat zien, is de combinatie van Caustic en Wattson zeker aan te raden!

Tijd om Apex weer op te starten

Al met al is het de hoogste tijd om King’s Canyon weer in te duiken. King’s Canyon wordt momenteel aangevallen door allerlei monsters, zoals draken en dinosaurussen. Dit heeft voor de nodige veranderingen in de map gezorgd. De draken kan je trouwens uit de lucht knallen en naast dat het natuurlijk kicken is om een draak neer te halen, leveren ze ook nog eens nuttige loot op. App dus snel je brothers in arms en zorg dat je team er klaar voor is. King’s Canyon wacht op jullie!

Het tweede seizoen is op 2 juli gelanceerd en duurt drie maanden, wat betekent dat deze naar verwachting begin oktober eindigt.

Apex Legends is reeds verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

  • Sinds seizoen 2 merk ik dat de server op de ps4 een stuk beter is. De matchmaking is soms wel nog wat slecht (error:leaf), maar eenmaal in de game heb ik weinig last van lag. In seizoen 2 was dat wel anders.

    Wattson vind ik erg prettig spelen. Ik benader andere team liever rustig zodat ik een goede positie kan nemen, dan als kippen zonder kop rond te rennen.
  • @blue_blade_3

    Je noemt het zelf al, maar die matchmaking is echt om te janken. Soms moet ik wel drie keer opnieuw een game starten en moet ik mijn partyvriend(en) steeds opnieuw uitnodigen. Redelijk schandalig, want dat was in seizoen 1 echt stukken beter.
    Wat betreft lag, niet echt bij stilgestaan maar ik denk dat je daar wel gelijk in hebt!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren