1. DualSense-controller werkt wel met PlayStation 3, niet op PS4

DualSense-controller werkt wel met PlayStation 3, niet op PS4

Controleerbaar

De nieuwe DualSense-controller van de PlayStation 5 werkt wel op een PlayStation 3, maar kan geen verbinding maken met een PlayStation 4.

De PS5-controller is in Amerika al te koop in sommige winkels. YouTuber MidnightMan heeft er een mee naar huis genomen en geprobeerd hem aan de PlayStation 4 te koppelen, maar die herkende de DualSense niet. Via een omweg lukte het hem wel om het aan de praat te krijgen, maar daarvoor moest hij de controller verbinden aan een pc en via Remote Play op zijn PlayStation 4 spelen.

Opmerkelijk genoeg kon zijn PlayStation 3 de DualSense wel herkennen. Mogelijk komt dit doordat de console altijd al via bluetooth werkt met controllers van allerlei merken, al maakt de YouTuber verbinding met een USB-kabel. In de video is te zien hoe hij op deze manier het PS3-menu bedient met de DualSense.

Sony maakte eerder al bekend dat DualShock 4-controllers niet compatibel zijn met PlayStation 5-games. De controllers kunnen wel verbinding maken met de PS5 en je kunt er via backwards compatibility PS4-games mee spelen, maar voor de nieuwste generatie spellen is de DualSense vereist.

Twitteraar BrokenGamezHDR wist eerder deze week al zijn DualSense te verbinden met een Nintendo Switch. Daar was vanzelfsprekend wel een bluetooth-adapter voor nodig.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

 • Het blocken van de DualSense op de PS4 is uiteraard met een reden gedaan.
 • Echt belachelijk dat dit niet kan. Ik ga er nooit gebruik van maken maar nu ik te horen krijg dat iets niet kan vind ik het belachelijk en is Xbox beter!

  Zo hebben we dat bericht alvast gehad! :)
 • @blue_blade_3

  Je bent cornflakes hierboven inderdaad voor! 😅
 • @Mister Frowdo
  Ja iemand moet het zeggen he. Dat is de charme van IG.
 • @blue_blade_3 haha, en toch zal men een reden vinden om ergens negatief over te kunnen zijn.
 • @Liquidshake @blue_blade_3 @Mister Frowdo
  Waarom vormen jullie niet met z'n allen een praatgroepje voor verongelijkte Sony jongetjes? Jullie lijken zo te lijden onder de positieve vibe die rond de Xbox hangt de laatste maanden dat het geen gek idee zou zijn. Als jullie dan de groep ook zo'n naam geven, verongelijkte jongetjes, kan je misschien nog hulp krijgen van vereniging Martijn. Het zal jullie goed doen.

  Pak je popcorn er maar bij leraar 'Mister Frodo'
 • @SmartTies

  Ach kerel, wat nu? Ben je in je kont gebeten? Ik heb niks tegen XBox fans, ik weiger zelfs om een kant te kiezen, daar ben ik ondertussen te oud voor geworden en daarvoor is gamen een te grote passie van mij.

  Wat jij zegt kan je net zo goed zeggen over kamp XBox hier. Altijd dezelfde namen die eerst beginnen stoken. Wanneer er dan een tegenreactie komt daarop ga je beginnen huilen. 😅

  Ik heb medelijden met je hoor, niet kunnen lachen met een lolletje en je effectief zo opboeien in je favoriete luxeproduct. Onze grootouders vochten op onze leeftijd in de loopgraven en hier zit jij je te verkneukelen op een apparaat gemaakt door één of andere multinational. Ik zou Sony nooit zo kunnen verdedigen of aanprijzen zoals sommigen dat hier doen, niet bij PlayStation en niet bij XBox.

  Ik blijf het vooral grappig vinden hoe fans een hele community kunnen verzieken. De stempel "gamer" plak ik daarom niet graag op mij, puur omwille van enkelingen die hun grenzen niet kunnen trekken.

  Veel plezier op je Speelstation Xdoos! 🤭
 • @Mister Frowdo
  O wow! De oorlog er ook bij halen is wel een nieuw level dat je hebt bereikt qua triestheid als de ‘undercover gamer die niets boeit en zich distantieert, maar wel overal z'n shitpost op een gamesite gooit’.
  Strijders in de loopgraven… Wat zullen die ‘strijders’ van jouw trots zijn dat je je zo afkeert op de gamers community. Zeker als ze de hele alinea’s vol verontwaardigingen binnen deze community met ‘ik ben niet zo auwauwa-butthurt.. maar ik wijs iedereen op zijn gedrag -insert sad trombone geluid-‘ van je zouden lezen op nota bene zo’n ‘gamers’ website. Dat ze daadwerkelijk de digitale potenrammer hier zouden treffen, maar ondertussen net zo hard aan het mee zuigen zien.

  Als jij echt het nalatenschap bent van deze ‘strijders’ met je gewijs, waren ze dan niet van die strijders die allerlei informatie doorspeelde aan de Duitsers? Iets waar ze hierin Rotterdam maar 1 ding mee deden toen de oorlog voorbij was..; Afijn, is er geen oude foto van oma met een kale kop en teer erop?

  Zeker die laatste wannabe mic-drop “Veel plezier op je (ja je leest het goed oma) Speelstation Xdoos! 🤭” Daar zullen ze trots op zijn.
  Dan heb je ook meteen mijn antwoord op het mee kunnen lachen met het lolletje, want als dat jouw humor is, dan zal je het vast goed doen op feestjes.

  Medelijden zal ik niet met je hebben. Survival of the fittest… You're out.
 • Beetje mak allemaal met Sony komende gen. Desondanks gaan ze de meeste consoles verpatsen.
 • @Snuivert kijk, jankert nummer 1..
 • @Snuivert
  Dan doen ze toch iets goed, anders zou men het niet kopen. Of Xbox moet het heel slecht doen…
 • @AWESOMEDUDE3

  Toch niet moeilijk? Nintendo doet het met veel exclusives en weinig third party titels.
  Sony doet het met veel exclusives en veel third party titels.

  Ik zal ook even de hautaine houding van het Inside-Xbox kamp kapen en er meteen bij zeggen dat veel PlayStation gamers FIFA, Fortnite en Call of Duty spelen. kwestie van hun groene keuze te bewieroken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren