1. DualSense-controller wordt nu ondersteund door Steam-bèta

DualSense-controller wordt nu ondersteund door Steam-bèta

Haptische feedback en gyro wordt "nog niet" ondersteund

De DualSense-controller kan nu worden gebruikt via de Steam clientbèta.

Het gaat vooralsnog alleen om een test, die daarna over heel Steam uitgerold moet worden. Omdat het nog om een bèta gaat, worden opties zoals de haptische feedback en gyro nog niet ondersteund. Valve gebruikt daarbij specifiek de term "nog niet" - het is dus mogelijk dat dit in de toekomst wel het geval is.

De DualSense is de nieuwe controller die bij de PlayStation 5 geleverd wordt. Vooral opvallend zijn de haptische feedback en de adaptieve triggers, waarmee realistische trillingen en weerstand wordt geboden.

De Xbox Series X-controller werd al ondersteund door Steam.

dualsense ps5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Oeh Nice dat word dus toch een extra Dual sense kopen die dan permanent aangesloten word op de PC. Mooi dat haptic feedback, gyro en zeer waarschijnlijk de adaptive triggers ook gaan werken als je hem op de PC aansluit.


  Die controller en die haptic feedback en de adaptive triggers zijn mij meer waard dan 4k resoluties en 120 fps. Kan niet wachten tot donderdag ( als alles volgens plan gaat) en ik de Dual sense zelf kan ervaren.
 • @Meta_coola
  Gebruik liever een Xbox one controller of een Switch pro controller ;). 40 uur op een controller is toch wel ietsjes belangrijker dan functies die niet echt ondersteund gaan worden door games op de PC. HD rumble van de Switch werkt ook gewoon als slappe tril functie.
 • @ShadowhunterrX

  Linker stick op een totaal verkeerde plek. En daarbij is die haptic feedback en adaptive triggers van de dual sense zoveel meer dan een gimmick en zoals onder andere digital foundry al gezegd hebben hd rumble valt in het niks in vergelijking met de Dual sense.

  Nee ik heb een dik vermoeden dat zowel first als third pary devs de haptic feedback en adaptive triggers gaan benutten.
 • @Meta_coola

  Hij doelt erop dat die functies dus blijkbaar niet (goed) ondersteund gaan worden i.s.m. PC games.

  En ‘linker stick op een totaal verkeerde plek’ is een mening en geen feit. Ik kan een PS controller bv. niet langdurig gebruiken zonder last van m’n linkerhand te krijgen. Het is ook gewoon kwestie van wennen.
 • @Meta_coola
  "Totaal verkeerd". De ruststand van je duim zit er ergens tussenin. Daarbij zit je hand de thumsticks als ik ze er zo bij pak iets hoger op de PS4 controller.
  Met beide controllers is prima te spelen. Dat jij weigert er mee om te gaan is een ander verhaal. ;)
 • @Gaaiz

  Ik heb van 2006 tot 2014 met de x360 controller gespeeld. Maar nooit kunnen wennen aan de plek van de linker stick.


  Overigens zet ik het nergens neer als feit. Hoe jullie daar bij komen is mij een raadsel.
 • @Meta_coola

  Dat komt door je manier hoe je zaken verwoord.
 • @PietS.

  Thja ik ga niet elke keer zeggen. Vind ik, voor mij , imo , imho etc.


  Als iemand iets zegt moet je er gewoon van uit gaan dat het iemands mening is.
 • @Meta_coola
  Kan mij het wat schelen waar de stick zit. Mensen zoals jou Meta moeten niet zo janken + ik heb het puur over op de PC nu. Dus hou je nutteloze gelul voor je om het gesprek te draaien.
 • @ShadowhunterrX
  Jongens… joycons zijn het beste. Dan kan je je handen gewoon lekker uit elkaar houden en zo als een slappe zak onderuit in je bank gaan liggen.

  FEIT!
 • @ShadowhunterrX
  Ik zie maar 1 persoon janken en dat ben jij. Lees de reacties nog eens door zou ik zeggen. Waarom zo vlug getriggerd eigenlijk?
 • @Jowy
  Niet echt triggered. Maar vooral jou reacties voegen gewoon niks toe en als je word aangesproken erop ga je opeens meepraten van persoonlijk mening terwijl je eerst gaat lopen trappen.
 • @ShadowhunterrX
  Waar the fuck heb jij het over joh.
  Ik stelde jou een vraag. Jij bent degene die er wat van maakt..
  wat een hypocriet persoon ben je ook..
 • @ShadowhunterrX

  Daarbij speel ik niet eens draadloos op de PC maar altijd met kabel er tussen dus Kan mij het wat schelen wat de batterijduur is van de controller
 • @Meta_coola
  Ik betwijfel ten zeerste dat je überhaupt op een PC speel. Je lult alles wat krom is recht om je straatje te passen. Jullie PS5 fanboy`s zijn echt een heel sneu soort aan het worden en iedereen die jullie consoletje aanraak ga je aanvallen.

  Het enige wat ik zei is gewoon heel simpel. De gimmicks zullen niet gebruikt worden op de PC… dus hoe hard je ook klaar komt van die gimmicks het zal niet werken. Als je op de PC speel had je dat bijvoorbeeld allang geweten.
 • @ShadowhunterrX

  Nou Ja ik heb al veel uurtjes in Baldurs Gate 3 zitten naar mijn weten is die game niet uit voor PS4 en stadia zie ik geen toekomst in. Dus hoe kan ik al 25 uur in BG 3 gestoken hebben als ik niet op de PC speel 🤔🤔🤔🤔🤔 denk dat ik toch echt op een pc speel.
 • @ShadowhunterrX
  Lol, maar jij bent degene die zich aangevallen voelt. Dit is gewoon te grappig voor woorden.
 • @Meta_coola

  Grappig hoe persoonlijk dat is. Voor mij zit die linker stick bij xbox controller precies goed, zo hoort het, terwijl ik met PlayStation elke keer moet wennen en aan het kloten ben. Voelt zo onnatuurlijk.
 • @ShadowhunterrX
  Is je controller eens extra insteken zo'n moeite dan? 😅

  Zeer benieuwd naar die ps5 controller. Iedereen is lovend
 • @Jowy

  Phone charger plus kabel van 3 meter en er is totaal geen issue meer.


  Ja die haptic feedback etc gaat verre van een gimmick zijn. Ik weet haast zeker dat terug gaan naar een "klassieke " controller immersie brekend gaat zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren