1. Dualshock 4 werkt alleen met backwards compatible PS4-games op PS5

Dualshock 4 werkt alleen met backwards compatible PS4-games op PS5

PlayStation Camera werkt wel

De Dualshock 4-controller werkt alleen met backwards compatible PS4-games op PS5. Dat zegt Sony in een Q&A op PlayStation Blog.

Dat betekent dat de PlayStation 4-controller niet werkt met PlayStation 5-games, omdat 'PS5-games de nieuwe capaciteiten van de DualSense-controller moeten benutten'. Daarmee doelt het op de haptic feedback en adaptive triggers die meer immersie moeten opleveren. Controllers van derde partijen werken ook enkel met PSs-games.

Ook deelt Sony dat de PlayStation Camera werkt op de PlayStation 5 voor vr-games. Daarvoor is wel een speciale adapter voor benodigd, die alle PS VR-gebruikers gratis kunnen bemachtigen. Later laat het bedrijf weten hoe de adapter wordt gedistribueerd. Bijbehorende Move-controllers worden ook ondersteund.

Het bedrijf laat weten welke overige accessoires werken op de PlayStation 5. Zo werkt randapparatuur als officiële racesturen, arcade sticks en flight sticks met PS5- en PS4-games. Ook werken Sony's eigen Platinum- en Gold-headsets en headsets van derde partijen met een USB- of 3,5mm-aansluiting op de PS5.

Tot slot plaatst Sony de kanttekening dat wellicht niet alle accessoires worden ondersteund. Het bedrijf raadt dan ook aan voor ieder product de fabrikant te raadplegen.

De PlayStation 5 verschijnt dit najaar. Een prijs en releasedatum zijn nog niet bekend.

DualShock 4

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Niet meer dan logisch. Zou niet weten waarom mensen daar teleurgesteld of boos over zouden moeten zijn.
 • @Meta_coola
  waar staat dat dan?
 • @Soon.

  Nergens in dit artikel. Maar ik weet gewoon dat er van die losers zijn die hier boos om worden.
 • @Meta_coola

  aannames hebbie niets aan joh.
 • @Meta_coola
  Ach, het heeft plussen en minnen. Zorgt voor meer ondersteuning van de dualsense dus dat is top, maar het kost je zo weer zes tientjes als je een keer op de bank wil coöppen in plaats van lekker je dualshock kunnen gebruiken.

  Niks om boos over te worden, maar extra opties zijn nooit mis.
 • @Meta_coola

  Ik ben heel boos op jou!
 • @Meta_coola
  De grote vraag is of dit ook voor Nacon controllers geldt. Want dan snap ik die "losers" wel die teleurgesteld als ze hun controller van 150 euro (of meer) niet kunnen gebruiken op de PS5.
  En kijkend naar de blog post lijkt dat het geval.
 • @Gaaiz

  Als je meer dan 100€ dokt voor een controller ben je bij mij al bij voorbaat af.

  Verwachten dat het vanzelfsprekend is dat oude randapparatuur werkt op nieuwe devices is van de zotte.
 • @Meta_coola

  Wat is dat nou weer voor onzin dan ben je af. O ja tuurlijk Meta doet het niet en alleen meta zijn keuzes zijn rechtvaardig.

  Een super deluxe weet ik veel dinges kopen van een game boven de 100 kan wel, maar een controller dan ben je af.
 • @Meta_coola

  Oeh… dit zegt de man die zonder blikken of blozen al weet dat hij 200 euro (!!) neer zal tellen voor een pakket met een plastic/gipsen poppetje, een verborgen zwaardje op een standaard en een game gehuld in een blikken casing. Dus als jouw redenering is = 'meer dan 100 euro betalen voor een controller is van de zotte, en je bent niet wijs als je dit ervoor neertelt' dan ben ik bang dat wij het ernstig oneens met elkaar zijn. Want ik betaal 10 keer liever 200 euro voor een dikke controller dan voor een - insert game- GOTY-pakket. 200 Euro voor een AC CE vind ik een belachelijk uitgave, ben jij bij mij dan gelijk af omdat jij dit wél koopt? Natuurlijk niet, moet jij weten, het is jouw geld en je moet het lekker uitgeven aan dingen waar jij waarde aan hecht.

  Maar wat mij een beetje steekt Metaatje, is dat jij nu letterlijk zegt; 'een ander hecht waarde en heeft geld over voor iets dat ik belachelijk vind, dus diegene is voor mij om die reden af'. Dus in principe mag diegene niet meepraten in discussies zoals deze omdat hij/zij in deze niet helemaal voor rede vatbaar is vanwege zijn of haar keuzes rond dit onderwerp. Betekent dit dan dat jij voortaan niet meer mee mag praten bij AC? Omdat jij een (voor sommigen) belachelijke voorliefde voor de serie hebt, en hier ook belachelijk veel geld aan uitgeeft? Das toch niet hoe het werkt Meta.

  Live and let Live denk ik dan, jij je AC en zij hun controllers. Ik had het mooi gevonden als Sony de speler de keuze gegeven had. Zelfs op de Switch kun je nog met een Gamecube controller spelen, dat is een console van 3 generaties terug. Dit is puur een zakelijke beslissing, maar het had Sony gesierd als het een 'for the players' keuze was geweest, en de Dualshock 4 gewoon te gebruiken was op hun nieuwe apparaat. Kan voor sommigen zelfs de overtreffende trap zijn.

  Niks tegen jou Meta, maar ik vind je opmerking ietwat kortzichtig.
 • @benjaminben

  "Betekent dit dan dat jij voortaan niet meer mee mag praten bij AC? Omdat jij een (voor sommigen) belachelijke voorliefde voor de serie hebt, en hier ook belachelijk veel geld aan uitgeeft? Das toch niet hoe het werkt Meta."

  Uhm volgens mij is dat volgens kaas, blue_blade, piets. en nog aantal sowieso al het geval .🤷‍♂️
 • @Meta_coola

  Oh nee hoor als jij een deluxe edition van Ac wil kopen jou eigen keus. Maar ga dan niet iemand afzeiken die een dure controller koopt.
 • @smaakmaker

  Als je nou ook eens zou zeggen dat mijn mening er wel degelijk toe doet in een Assassin's Creed discussie. Dan ben ik tevreden
 • @Meta_coola

  Het gaat hier niet om Ac. Maar om het feit dat je mensen gek vind die een dure controller kopen. Maar zelf een dure versie van Ac koopt.
 • @Meta_coola
  Ooh ik ben al bekend zie ik! Gewoon een verwijzing naar mij zonder dat ik iets had gepost. Kom ik toch nog ergens in mn leven!
 • @Meta_coola

  Ik reageer expres al lang niet meer op jouw reacties/comments, maar nu je mij letterlijk noemt, reageer ik maar even.

  Verder ga ik er maar 1 ding over zeggen: Hypocriet.
 • @benjaminben

  Punt is dat je imho niet moet gaan lopen janken dat als je een 200 euro kostende controller koopt het niet op de volgende console werkt. Want je kan er logischerwijs van uit gaan dat dat niet gaat werken.


  Ik vind het persoonlijk dom als je er automatisch van uit gaat dat je oude apparatuur werkt op nieuwe devices.
 • @Meta_coola

  Dat heet klant vriendelijk zijn voor de consument niet Sony sterkste kant.
 • @smaakmaker

  Heb betere ervaring met de Sony klantenservice dan de MS klantenservice en over de service van EA en Nintendo ga ik niet eens beginnen.
 • @Meta_coola

  Ja dat bedoel ik wat Sony ook doet jij verdedigd ze. Microsoft klantenservice is niets mis mee laatst nog gratis tegoed gehad

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren