1. Gisteren onthulde Ducktales-game is toch een 1 april-grap

Gisteren onthulde Ducktales-game is toch een 1 april-grap

Screenshots waren onderdeel van een pitch naar Disney

De Ducktales-game die FDG Entertainment gisteren op Twitter toonde, blijkt toch een 1 april-grap.

Gisteren bracht FDG een viertal screenshots uit van Ducktales QuackShots. De studio grapte toen dat het spel samen met Game Atelier in ontwikkeling is. Dit blijkt dus niet het geval te zijn.

Dat laat FDG Entertainment weten. De ontwikkelaar werkte samen met Monster Boy-studio Game Atelier wel aan een pitch voor Ducktales QuackShots - daar zijn de uitgegeven screenshots ook van - maar Disney heeft nooit toestemming gegeven om de game daadwerkelijk te maken. De ontwikkeling is dus ook gestaakt.

Men besloot om met de screenshots een 1 april-grap uit te halen. Daarnaast probeert de studio Disney alsnog geïnteresseerd te krijgen - er werd door gamers wereldwijd immers positief gereageerd op de uitgegeven screenshots.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zonde dat Disney geen toestemming heeft gegeven. Hopelijk krijgen ze Disney alsnog zover om de game te mogen maken want dit ziet er echt heel nice uit. Ik snap Disney ook niet waarom ze geen toestemming geven. Wat is er mis als er een goede leuke ducktales game uit komt. Krijgt de serie alleen maar een goede naam van.
 • Nu maar hopen dat Disney dit oppikt en de game alsnog mag worden gemaakt. Ik heb liever deze game dan de zoveelste overbodige live action remake van Disney.
 • @obi-twan kenobi Ik ben het helemaal met jou eens. Want deze game mits ook gameplay technisch goed. Kan zo maar in mijn top 3 van het jaar komen wanneer het uit komt.
 • Zo'n manier is een uitgelezen kans om aan te tonen dat er een markt voor is. Wellicht dat Disney dan alsnog overstag gaat.
  Zou voor de liefhebbers natuurlijk een mooie ontwikkeling zijn.
 • Wel jammer, zag er leuk uit en Quakshot op de Megadrive is een geweldig spel dat wel weer eens opnieuw uitgebracht mag worden!
 • Juist, en niemand die lacht. Goed ''geslaagd''..
 • Hmmm als grap vond ik hem in eerste instantie absoluut niet geslaagd. De humor was ver te zoeken en de irritatie bij fans maakte het er allemaal niet beter op. Maar wetende dat zij dit gedaan hebben met de gedachte de game alsnog te ontwikkelen vind ik het eigenlijk wel een goede actie. De reacties zijn er, mensen zijn teleurgesteld en men heeft lucht gegeven aan het project. Wie weet krijgen velen door deze kutgrap uiteindelijk alsnog een lach op hun gezicht ;) Een game alla de Ducktales NES remake zie ik wel zitten!
 • @benjaminben

  Ik was gisteren ook echt pissed off. Maar nu ik de beweegreden weet ben ik toch wel weer positiever. Maar iemand op gamer zij. Mocht het niet lukken met Disney probeer het om te toveren tot een Looney tunes game mits de baas daarvan wel toestemming geeft natuurlijk.

  Maar ik snap Disney niet ze lenen wel Star Wars uit aan een bedrijf als EA dat op Jedi fallen order en Titanfall na de laatste jaren alleen maar bagger maakt. Maar ze staan niet toe dat een klein bedrijf een mooie Ducktales game wil maken. En je maakt heel veel mensen blij. Want de ontwikkelaar heeft ook wonderboy gemaakt. En iemand zei mij dat dit een hele goede game is. Dus ik zie het wel zitten.
 • @smaakmaker
  Ik hoop dat het bij een grap blijft. Ik zit persoonlijk niet hierop te wachten dus vind ik dat het maar niet uit moet komen. Zo werkt dat toch?
 • @blue_blade_3

  'wilt u de koekjes van eigen deeg accepteren?'
 • @blue_blade_3 Haha ja ik krijg een koekje van eigen deeg au. Nee zo werkt het niet. En je hebt mijn woorden een beetje verdraait. Ik zei dat ik het van die Mario games hoopte dat het vervroegde een 1 april zou zijn omdat dan heel veel grote sites er echt met open ogen in gelopen zijn.

  Voor mij mogen die oude Mario games uitkomen. En mits de oude 3D Mario games er daadwerkelijk veel beter uitzien speel ik ze nog een keer maar anders niet. En 3D world koop ik sowieso nog een keer aangezien mijn vriendin die graag wil spelen.
 • @smaakmaker
  Het was een grapske. 1 dag te laat wellicht maar dat maakt het minder voorspelbaar!
 • @blue_blade_3

  Ja weet ik. En het was een mooi koekje van eigen deeg.
 • Ik ben benieuwd of het alleen disney is die hier de rechten voor heeft of dat er ook nog iets met CAPCOM afgesproken is.

  Dit is zo vet! ik wil het :)
 • @HanTheMan Volgens mij liggen die echt alleen bij Disney.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren