1. Duitse DJ releaset album op Sega Mega Drive

Duitse DJ releaset album op Sega Mega Drive

De Duitse DJ Remute gaat zijn album Technoptimistic uitbrengen op een cartridge voor de Sega Mega Drive en de console zal in staat zijn de muziek realtime vanaf de cartridge te genereren, zo meldt Eurogamer.

Volgens de techo-DJ uit Hamburg is de muziek niet opgenomen, maar geprogrammeerd zodat de Yamaha YM2612-soundchip van de console uit '88 aan de hand van speciale software de muziek kan genereren.

"Het is feitelijk een echt, volledig elektronisch album, omdat elektriciteit de muziek genereert als je de console aanzet", legt Remute uit. "Het is het eerste plug & play-tech-album. De cartridge, die feitelijk een custom flash-chip is met slechts 4MB opslagruimte, heeft een muziekspeler die geprogrammeerd is door legendarische coders uit de demoscene."

De DJ koos voor de Sega-console vanwege het geluid. "De Mega Drive-console heeft een unieke sound die de Yamaha FM-sound-chip produceert, en het doet je direct aan Blade Runner en Cyberpunk en, zeg maar, 'digitisation in a technoptimistic' denken.

Het is niet de eerste keer dat de DJ een album uitbrengt op een bijzonder medium. In 2017 kwam hij met het album Limited dat verkrijgbaar was op floppydisk.

Technoptimistic komt op 22 maart uit en een sample is te beluisteren op Bandcamp.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dennis Mons Contentcoördinator/hoofdredactie voor InsideGamer.nl en een beetje van alles en nog wat bij de rest van die game-apies hier op de redactie. Dol op action/adventure, arcaderacers, turn based strategy, stealthgames en Tetris. Metalhead maar ook liefhebber van folk, klassiek en blues. En speel verdomd veel pool (9-ball & 8-ball).

Reacties

  • Wel grappig, maar die zou ik nooit halen. Mijn OCD zou nooit kunnen bepalen of ik 'm in de gamekast of in de muziekkast zou moeten zetten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren