1. Dutch Comic Con 2018 - Gezellige drukte

Dutch Comic Con 2018 - Gezellige drukte

Wat een drukte in de Jaarbeurs te Utrecht afgelopen weekend! Dutch Comic Con trok meer bezoekers dan ooit en die mensenmassa was in een goede stemming.

Dit jaar had DCC maar liefst twee extra hallen in de Jaarbeurs. Een van die hallen was compleet gewijd aan gaming en drone racing. Er was voor ieder wat wils, variërend van verschillende pc-games tot ouderwetse arcadekasten. Zo had Overwatch een eigen stand en bij Nintendo kon je Super Smash Bros spelen. Op het podium werd het Tekken-tournament gehouden.

Dutch Comic Con

Het aantal cosplayers op het popcultuurevenement was dit jaar nog indrukwekkender dan de voorgaande edities. ‘Ongeveer zeventig procent van de bezoekers kwam verkleed,’ zegt Patricia Buens namens de organisatie. Overal waar je keek zag je personages uit games, series en anime samen met elkaar eten of koopjes scoren. Er waren vooral veel game-cosplayers, viel ons op. Diverse D.Va's, Farahs en Reapers van Overwatch maakten hun entree. Verder kon je onder meer Pyramid Head uit Silent Hill, Mario en World of Warcraft-classes tegen het lijf lopen.

Dutch Comic Con

Disney was ook een favoriet, evenals Marvel, maar dat is niet gek gezien het thema ‘superhelden’. Daarnaast stond zelfs Pennywise, de horrorclown uit Stephen Kings IT, met zijn rode ballon in de rij voor hotdogs en ons werd de stuipen op het lijf gejaagd door de beer uit Five Nights at Freddy's.

Dutch Comic Con

In de merchandisehal was het een mierennest, zo druk als het was. Later op de dag kon je gelukkig wat beter je weg vinden, maar het is goed om te zien hoeveel animo er nu is voor DCC. Aan het begin van de dag hoorden we al dat het stervensdruk was en toen we twee uur na openingstijd aankwamen stroomde er nog een flink lange rij naar binnen. In de grote hal kon je zo'n dertig meter van het podium misschien nog net een plekje krijgen om de opvoeringen van cosplayers te zien.

Dutch Comic Con

Ook kwamen we weer een persoonlijke bekende tegen: Bram! Vier jaar geleden hielp hij mij nog bij mijn eerste armor cosplay, de Demon Hunter uit Diablo 3. Sindsdien heeft hij met al zijn kennis en passie niet stilgezeten en heeft hij nu zijn eigen winkel met cosplay-materialen: ‘Cosplay Clues’. Samen met zijn vriendin Rose en onder meer cosplayer Sophie helpt hij beginnende cosplayers op weg en voorziet hij gevorderde cosplayers van een boel verschillende materialen. Bijvoorbeeld worbla, het ‘koekjesdeeg’ dat ik voor mijn Demon Hunter gebruikte.

Dutch Comic Con

Dutch Comic Con was dit jaar dus een drukke en gezellige bedoening. Jong en oud vermaakte zich prima met drone races, games en op de foto gaan met hun favoriete personages. Ben jij ook op DCC geweest? Deel je ervaring!

Dutch Comic Con

Dit artikel delen

Over de auteur

Esmee Otter Hier ook wel bekend als Esmee in Cosplay. Favo games van het moment: The Witcher 3, The Last Of Us en Persona 5.

Reacties

 • Leuk artikel !

  Laat feministen of SJW's die mooie Mercy maar niet zien. Ik vind aan de kant ook ballen tonen dat mensen gewoon lekker vrij hun character willen cosplayen.
 • @El hunterr
  Ik heb nooit problemen met vrouwelijke cosplayers die gewoon een goede cosplay hebben. Dus deze mercy is gewoon goed gedaan.

  Waar ik echter wel slecht tegen kan als ze een cosplay van bijvoorbeeld spidergirl doen waarbij ze alleen een spinnensticker over de tepels heen plakken ofzo. Prima die mooie vrouwen, maar daar ga ik niet voor naar cosplayers kijken.
 • @blue_blade_3

  Geen idee. Zou zelf me daar amper aan storen, als je daar ben wil je lol hebbe lijkt me. Een paar stickers op borsten zouden me gestolen worden en trouwens als dat hun Cosplay character is, lijkt het me geen optie om aan te passen.
 • @El hunterr
  Prima, meningen enzo;) ik vind het alleen geen cosplay dan.
 • @blue_blade_3

  Tjah, jou probleem. Als de dame het aantrekt en mooi vind zou het haar een worst wezen wat jij ervan vind.
 • @El hunterr
  Dat is ook zo. Moeten ze ook lekker zelf weten. Maar het zou ook raar zijn als ik alleen een speedo aantrek met een speelgoed auto erop vast genaaid en dan zeggen dat ik een Autobot ben…

  Maar zoals ik aangeef, vrouwen die gewoon een goede cosplay hebben (zelfs als er redelijk veel bloot bij zit) is het prima. Dat hoort er gewoon bij. Maar vrouwen die het puur doen om zoveel mogelijk bloot te tonen, zijn gewoon sneu.
 • @El hunterr Heel feministisch van je, el hunter.
 • Wow, geen woord over de Stripdagen die er ook was. Voor mij was dat het hoogtepunt, zo veel mooie Nederlandse strips.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren