1. E-Sport-Update: China wereldkampioen League of Legends

E-Sport-Update: China wereldkampioen League of Legends

Afgelopen weekend was er een fantastische finale van het wereldkampioenschap League of Legends. Een korte nabeschouwing van die finale lees je hieronder in de e-sport-update. Verder is er nog Nederlands succes in de wereld van Fortnite en kent Tetris een nieuwe wereldkampioen.

China winnaar wereldkampioenschap League of Legends

Tijdens de kwartfinales van het wereldkampioenschap League of Legends werden met KT Rolster en RNG beide titelfavorieten eruit gegooid en stond het toernooi helemaal op zijn kop. De twee grote verrassingen waren Cloud9 en G2 Esports, die juist wél doorgingen naar de halve finale. Beide teams waren op papier de zwaksten van hun regio. Ondanks die wereldprestatie om de laatste vier te bereiken, was de volgende stap toch veel te groot.

Op zaterdag won Invictus Gaming van G2 Esports met 3-0, terwijl Fnatic zondag Cloud9met 3-0 versloeg. Beide halve finales waren ongelooflijk eenzijdig en de winnende teams verkeerde duidelijk in een fantastische vorm. Het was overigens voor het eerst dat twee teams uit dezelfde poule elkaar treffen, eerder dit toernooi won Fnatic met 2-1 in de poulefase van Invictus Gaming.

Invictus Gaming leek individueel meer klasse te hebben, terwijl Fnatic als team er beter uitzag. Het grootste vraagteken ging over de confrontatie tussen Rasmus ‘Caps’ Winther en Song ‘Rookie’ Eui-Jin. Beide spelers spelen in de midlane en werden gezien als beste spelers van het toernooi. Uiteindelijk bleek Invictus Gaming te sterk voor Fnatic en sleepte binnen een half uur met 3-0 de wereldtitel binnen voor China.

League of Legends

Wereldkampioen Tetris is nog maar een puber

Jarenlang is de Tetris-scene gedomineerd door Jonas Neubauer, en daar is nu een einde aan gekomen. De zestienjarige Joseph Salee heeft namelijk tijdens het wereldkampioenschap Tetris Neubauer in de finale verpulverd. Salee deed dat met een speciale techniek genaamd ‘hyper-tapping’, waarmee je op de juiste momenten je d-pad moet gebruiken om je Tetris-blokken te bewegen. Het is risicovoller, want elke seconde moet je tien knoppen indrukken om de juiste snelheid te behouden, maar het lukte de jonge uitdager.

Salee kon na de finale nog steeds niet geloven dat hij gewonnen had. ‘Na de kwalificatie keek ik vooral uit naar het ontmoeten van nieuwe mensen. Maar om dan heel het toernooi te winnen, dat had ik niet verwacht.’ Neubauer toonde zich een sportieve verliezer en feliciteerde Salee met zijn verdiende overwinning. De onttroonde wereldkampioen is blij dat iemand met zijn kwaliteiten het stokje overneemt van de oude garde.

League of Legends voice-chat

Fortnite-spelers mochten miljoenen verdelen tijdens Twitchcon

Eind oktober was Twitchcon en daar werd onder grote belangstelling de finale van de Fortnite Fall Skirmish Series in de categorie duo’s gespeeld. In totaal is er bijna twee miljoen dollar vergeven tijdens deze competitie. Ruim een half miljoen dollar ging naar de grote winnaars FaZe Cloakzy en FaZe Tfue. Elke game leverde $50.000 op en ook werd er $10.000 gegeven aan het duo met de meeste kills tussen cirkel drie en vier.

Bij een ander toernooi was er ook Nederlands succes. Sven ‘Svennoss’ Edelenbosch werd tweede tijdens het Streamvitational-toernooi. Hier was het ieder voor zich en werden naast vijftig bekende streamers ook vijftig willekeurige Twitchcon-bezoekers uitgenodigd om een potje te spelen. Svennoss eindige uiteindelijk tweede en nam $55.500 mee naar huis. In totaal werd er $750.000 vergeven tijdens de Streamvitational.

League of Legends

Wat staat er op de agenda?

Wereldkampioenschap Rocket League
Volgend weekend staat het wereldkampioenschap Rocket League op het programma. Van 9 tot en met 11 november staan de beste teams uit Europa, Amerika en Oceanië tegenover elkaar in Las Vegas. Er is flinke Nederlandse inbreng, want huidig Europees en mondiaal kampioen Jos ‘ViolentPanda’ van Meurs plaatste zich met Dignitas. Ook Remco ‘Remkoe’ den Boer is van de partij met zijn team We Dem Girlz. Beide teams behoren tot de favorieten om het toernooi te winnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Danny van Gend Al jarenlang fanatiek eSport-volger: van League of Legends, tot Overwatch, tot Rocket League. Verder groot fan van Civilization en alles wat met Command and Conquer te maken heeft. Lievelingsgame is nog steeds Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren