1. E-sport-update: Dota2 prijzenpot passeert tien miljoen na drie dagen

E-sport-update: Dota2 prijzenpot passeert tien miljoen na drie dagen

Drie dagen na de start van de Dota 2-Battle Pass staat de teller al op ruim elf miljoen dollar voor The International 2019. Daarnaast verliest Astralis de finale van een groot CS:GO-toernooi van een Fins team, is er meer Scandinavisch succes in Hearthstone en tot slot kan een slachtoffer van een terroristische aanslag weer gamen.

Elf miljoen dollar voor Dota 2 The International binnen drie dagen

Als het gaat om de grootste prijzenpot binnen e-sports aller tijden, dan spant The International onbetwist de kroon. Sterker nog, de edities van 2014 tot en met 2018 vormen de gehele top vijf. Dat wordt heel de top zes, want binnen drie dagen is al genoeg geld opgehaald voor de volgende editie om dat voor elkaar te krijgen.

The International is het grootste jaarlijkse Dota 2-toernooi. Valve, ontwikkelaar achter de populaire MOBA, betaalt zelf 1.6 miljoen dollar en de rest wordt door middel van de verkoop van de ‘Battle Pass’ bij elkaar gesprokkeld. Die Battle Pass geeft spelers in-game goodies en is vergelijkbaar met een jaarlijkse editie van bijvoorbeeld de Season Pass van Fortnite.

Een kwart van de opbrengst van de Battle Pass gaat naar de prijzenpot van The International en die pot staat nu op ruim elf miljoen dollar. The International 2019 vindt plaats van 15 tot en met 25 augustus in China. De editie van vorig jaar kende een prijzenpot van 25 miljoen dollar en dat is nog steeds de grootste e-sport-prijzenpot aller tijden.

Dota 2

Astralis verliest na 31 opeenvolgende overwinningen

Geen enkel team kan voor eeuwig blijven winnen en ook het machtige Astralis is gevallen. In de Blast Pro Series-finale in Madrid werd het Deense superteam verslagen door het Finse ENCE. Astralis verslaan is al een prestatie op zich, maar ENCE kreeg het zelfs voor elkaar te winnen op ‘Nuke’ – op die map had Astralis voor afgelopen weekend 31 games achter elkaar gewonnen.

In de laatste maanden van 2018 wist Astralis tien van de laatste twaalf toernooien te winnen, maar in 2019 gaat het iets minder. Van de vier toernooien werden twee verloren en afgelopen weekend kwam daar dus een verloren finale bij. In een spannende strijd wist ENCE op beide maps Nuke en Train te winnen.

Voor ENCE betekende dit de tweede toernooiwinst van 2019. Het team nam door de overwinning $125.000 mee naar huis, terwijl Astralis $50.000 mocht bijschrijven. ENCE mag zich nu opmaken voor Dreamhack Dallas, dat op 28 mei begint, terwijl Astralis gaat strijden op het Esports Championship Season 7, dat op 6 juni van start gaat.

Dota 2

Racistische investeerder moet vertrekken

Twee weken geleden kon je lezen dat Echo Fox-oprichter Rick Fox mogelijk de organisatie zou verlaten, maar dat lijkt toch niet het geval. Nadat de naam van de investeerder in kwestie, Amit Raizada, bekend werd gemaakt in de media, besloot die laatste zelf maar zijn biezen te pakken. Dat betekent ook dat Rick Fox blijft.

De rijke zakenman Raizada zou voormalig Echo Fox-CEO Jace Hall onder andere het ‘n-woord’ hebben genoemd. Rick Fox, die zelf ook een donkere huidskleur heeft, pikte dit niet en besloot tegen de rest van de investeerders te zeggen dat hij kapte. Toen het nieuws van zijn vertrek en de reden erachter uitlekten besloten de investeerders achter de oud-basketballer te staan.

Niet veel later werd bekend dat het Amit Raizada betrof en die besloot zich te verontschuldigen voor zijn racistische gedrag. Over hem werd ook gezegd dat hij Rick Fox’ familie had bedreigd, maar dat ontkende hij. Echter zijn daar gisteren ook mails van opgedoken: Raizada zou in januari onder andere gezegd hebben dat hij ‘alles eraan zou doen om het leven van Fox en zijn familie zuur te maken’ als hij niet zijn taken zou volbrengen.

Dit is niet de eerste keer dat de investeerder negatief in het nieuws komt. In 2014 werd hij aangeklaagd vanwege diverse louche financiële deals. In de rechtszaak zei hij dat het normaal was dat hij bij de stripclub een ton of twee erdoorheen joeg (op de bedrijfscreditcard). De rechter vond dit toch te ver gaan en besloot dat Raizada zes miljoen dollar moest betalen aan zijn oude bedrijf.

San Francisco Shock bekroont perfecte periode met titel

Na zo’n negatief nieuwtje tijd voor wat leukers. San Francisco Shock is namelijk de kampioen van de tweede periode van de Overwatch League. De Vancouver Titans domineren al het hele seizoen de divisie waarin zij spelen, maar in de andere divisie is het juist San Francisco Shock dat de touwtjes stevig in handen heeft.

In de play-offs strijden de beste teams van beide divisies tegen elkaar. Net als in periode 1 wisten San Francisco Shock en Vancouver Titans de finale te halen. In tegenstelling tot die vorige periode won San Francisco Shock nu. In een spannende finale werden de voormalig winnaars met 4-2 verslagen.

Heel verrassend was de uitslag niet, want Shock is in bloedvorm. In de vorige periode wist het team als allereerste een perfecte periode te spelen: elke wedstrijd werd met 4-0 in maps gewonnen. In de kwartfinale won de ploeg met 3-1, terwijl de halve finale weer met 4-0 werd gepakt. De overwinning levert het team $200.000,- op.

Overwatch Summer Games 2018 D.Va

Nieuws in het kort:

Hunterace is nieuwe Hearthstone-wereldkampioen

Casper ‘Hunterace’ Notto uit Noorwegen wist in Taipei zijn tegenstander in een razend spannende finale met 3-2 te verslaan. De overwinning levert de Noor $250.000 op. De Duitser Torben ‘Viper’ Wahl die de finale verloor neemt $125.000 mee naar huis.

Neergeschoten gamer vervolgt NBA 2K-carrière

Vorig jaar werd de wereld opgeschrikt door een schietpartij tijdens een Madden-toernooi. Een van de slachtoffers was de 26-jarige Timothy ‘oLARRY’ Anselimo. De profesisonele NBA 2K-speler werd toen vier keer geraakt, onder andere in zijn duim en middelvinger. Nu, bijna negen maanden later, werkt hij weer hard aan zijn carrière. Een indrukwekkende reportage van ESPN over zijn herstel kan je hier lezen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Danny van Gend Al jarenlang fanatiek eSport-volger: van League of Legends, tot Overwatch, tot Rocket League. Verder groot fan van Civilization en alles wat met Command and Conquer te maken heeft. Lievelingsgame is nog steeds Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren