1. E-sport-update: Dragon Ball FighterZ gaat op wereldtournee

E-sport-update: Dragon Ball FighterZ gaat op wereldtournee

Met de e-sport-update houden wij jullie op de hoogte van recente e-sportgebeurtenissen.

In deze editie van de e-sport-update heeft Reggie laten weten fan te zijn van e-sport op de Olympische Spelen, in tegenstelling tot Bayern München, dat juist denkt dat e-sport en gewone sport niet samengaan. Verder maken de beste Dragon Ball FighterZ-spelers kans op een echte Dragon Ball en is er een nieuwe record gevestigd.

Reggie Fils-Aime van Nintendo wil Smash Bros. op de Olympische Spelen

Reggie Fils-Aime, hoofd van Nintendo Amerika, heeft na de E3 in een interview met ESPN verteld dat hij Super Smash Bros. op de Olympische Spelen wel ziet zitten. Volgens hem zou het fenomenaal zijn wanneer e-sport betrokken raakt bij de Olympische Spelen. Hij hoopt dat de Olympische Commissie overweegt e-sport toe te voegen aan de Spelen.

Verder vertelt Reggie dat Super Smash Bros. Ultimate de Smash-titel moet worden die de spelers weer verenigt. Op dit moment zijn er veel spelers die nog steeds vasthouden aan Super Smash Bros. Melee, omdat die game volgens hen beter geschikt is voor competitief spelen dan recentere titels, onder andere omdat deze RNG bevatten.

Super smash bros ultimate

Competitief League of Legends staat helemaal op zijn kop

League of Legends heeft jarenlang dezelfde formule gehad als het gaat om in-game posities. Ontwikkelaar Riot Games heeft daar nu een einde aan gemaakt, door een rol flink te verzwakken. Hierdoor hebben veel teams hun opstelling veranderd, wat voor nogal rare situaties zorgt.

Spelers die al jarenlang tot de top van de wereld behoren worden nu gedwongen in dienst van het team te spelen. Omdat niet iedereen deze wisseling aankan, zijn er zelfs een aantal ‘op de bank’ beland. Het meest extreme voorbeeld is Lee ‘Faker’ Sang-hyeok, die volgens veel personen tot de beste spelers ter wereld behoort.

Behalve Faker zijn ook Martin ‘Rekkles’ Larsson, Zach ‘Sneaky’ Scuderi, Nicolaj ‘Jensen’ Jensen en Andy ‘Smoothie’ Ta gewisseld. Al deze spelers worden gezien als de besten van hun regio. Of de veranderingen worden teruggedraaid is niet bekend, maar mocht dat niet het geval zijn dan zou het zomaar eens kunnen dat de wereldkampioen voor het eerst sinds 2012 niet uit Zuid-Korea komt, want die regio lijkt het zwaarst getroffen door de veranderingen.

Dragon Ball FighterZ gaat op wereldtour

Net als bijvoorbeeld Tekken gaan e-sporters in Dragon Ball FighterZ op locaties over heel de wereld vechten. Capcom en Twitch maakten afgelopen week namelijk bekend dat zij samen de Dragon Ball FighterZ World Tour oprichten. Op zeven locaties over heel de wereld worden toernooien gehouden en de winnaar daarvan ontvangt een Dragon Ball. Deze Dragon Ball is het kwalificatieticket voor de grote finale die in januari 2019 wordt gehouden.

In totaal worden zeven Dragon Balls vergeven, maar aan de grote finale mogen acht spelers deelnemen; middels een play-off-ronde een dag voor de finale wordt de achtste deelnemer gekozen. Mochten spelers meer dan een Dragon Ball verdienen, dan worden tijdens die play-off-ronde meer tickets vergeven. Het kan zelfs zijn dat één speler alle Dragon Balls wint, en die geldt dan als een soort eindbaas die de uitdagers van de play-offs opwacht.

Dragon Ball FighterZ World Tour

Bayern München begint niet aan e-sport

De Duitse voetbalgrootmacht Bayern München doet niet mee aan de hype rondom e-sport, zo vertelde clubpresident Ulrich Hoeness. De 28-voudig landskampioen van Duitsland was aanvankelijk van plan vijf miljoen euro te investeren in teams voor onder andere League of Legends, Dota 2 en Fortnite, maar heeft nu van die plannen afgezien.

De annulering van de plannen komt op conto van Hoeness, die zijn veto uitsprak tegen e-sport. Hij vindt dat het niet bij Bayern München past. In tegenstelling tot het team uit München hebben Duitse voetbalclubs als VFL Wolfsburg, Schalke 04 en Fc Köln wel geïnvesteerd in e-sport.

Dit nieuws komt als een gigantische verrassing, want behalve de plannen om te investeren, was er meer nieuws dat duidde op een e-sportinvestering. De basketbaldivisie van Bayern München, Bayern Ballers, heeft onlangs namelijk bekendgemaakt een NBA 2K-team op te richten.

van Bayern München Ballers NBA 2K

Shanghai Dragons is de slechtste professionele sportorganisatie ooit

De Overwatch League heeft in haar eerste seizoen al meteen een primeur: de Shanghai Dragons hebben het namelijk voor elkaar gekregen om een record voor vaakst verliezende team ooit te verbreken. De Chinese draken hebben in het eerste Overwatch League-seizoen geen enkele wedstrijd gewonnen en eindigen daarmee op 0-40, dat is in de geschiedenis van professionele sport nog nooit eerder voorgekomen.

De Shanghai Dragons zijn niet het eerste team dat een professionele competitie afsluit zonder overwinning. In 2008 sloot het American Football-team Detroit Lions de competitie af met zestien nederlagen en nul overwinningen. Dat wordt in Amerika nog steeds gezien als de slechtste sportprestatie ooit, maar dat is nu dus ruimschoots verbroken.

Deze week in e-sports:

Rift Rivals – League of Legends

Rift Rivals is een toernooi voor de fans, niet voor de spelers. Een week lang strijden de drie beste teams uit Noord-Amerika en Europa tegen elkaar om te kijken welke regio beter is. Behalve eer staat er niets op het spel, maar daar willen de fans niets van weten. Het is namelijk gebruikelijk dat de fans van Noord-Amerikaanse en Europese teams elkaar stangen wanneer de anderen niet presteren.

Mocht je liever League of Legends van een hoger niveau bekijken dan kan je ook de wedstrijden tussen China, Zuid-Korea en Taiwan bekijken. Alle drie de regio’s zitten qua niveau waarschijnlijk hoger dan Noord-Amerika en Europa en spelen ook tegen elkaar. Ook hier staat overigens niets anders op het spel dan eer. Beide toernooien beginnen 5 juli en de finales vinden op 8 juli plaats.

Rift Rivals

ESL One Cologne – Counter-Strike: Global Offensive

Bij League of Legends mag dan niets op het spel staan, dat is bij CS:GO helemaal anders. In Keulen strijden namelijk zestien van de beste teams ter wereld voor een prijzenpot van 300.000 dollar. Onder andere Mousesports met Chris ‘ChrisJ’ de Jong neemt deel aan het toernooi.

Alle ogen zijn gericht op het team FaZe Clan. Het maakt namelijk kans op de Intel Grand Slam-bonus van een miljoen dollar. Om deze prijs te winnen moet een team vier van tien grote ESL- of Dreamhack-toernooien winnen. Keulen is de negende en een-na-laatste stop, en FaZe Clan staat op dit moment als enige team op drie overwinningen.

De gunfactor zal er echter niet inzitten, want mocht FaZe Clan in de finale komen, dan maakt de tegenstander weer kans op een mooie geldprijs. Als een team met drie overwinningen in een finale verliest, krijgt de tegenstander $100.000. Ongelooflijk grote belangen dus in Keulen vanaf 3 tot en met 8 juli.

Dit artikel delen

Over de auteur

Danny van Gend Al jarenlang fanatiek eSport-volger: van League of Legends, tot Overwatch, tot Rocket League. Verder groot fan van Civilization en alles wat met Command and Conquer te maken heeft. Lievelingsgame is nog steeds Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren