1. E-sport-update: Samenwerking Microsoft en Paralympics

E-sport-update: Samenwerking Microsoft en Paralympics

Helemaal op de hoogte van recente e-sportgebeurtenissen

Na de pijnlijke vernedering van vorig jaar is het Europa dit keer wel gelukt om het League of Legends Rift Rivals-toernooi te winnen. Verder gaan Microsoft en het Paralympisch Comité samenwerken om e-sport voor iedereen toegankelijk te maken en beginnen de Overwatch League Playoffs deze week.

Europa wint van Noord-Amerika tijdens Rift Rivals

Europa heeft Noord-Amerika verslagen tijdens het League of Legends Rift Rivals-toernooi. Gedurende een week spelen de beste drie teams van beide continenten tegen elkaar. Het evenement heeft een prijzenpot van $75.000, maar wordt vooral gebruikt om de rivaliteit tussen Europa en Noord-Amerika aan te wakkeren bij fans van de teams.

Voor Europa speelden Splyce, Fnatic en G2 Esports, terwijl Team Liquid, Echo Fox en 100Thieves Noord-Amerika vertegenwoordigden. Bij Europa presteerden zowel Fnatic als G2 Esports erg goed door drie keer te winnen. Afgelopen week was de tweede editie van Rift Rivals, vorig jaar werd het toernooi op dominante wijze gewonnen door Noord-Amerika.

e-Sports

PUBG-STREAMERS strijden op Twitch Prime Event

Twitch gaat in samenwerking met PUBG Corp. een PUBG-toernooi organiseren waarbij verschillende streamers deelnemen. Onder andere Dr Disrespect, Anne Munition, GiantWaffle en Trick2G doen mee tijdens het toernooi. Deadmau5 draait gedurende het evenement muziek.

Behalve bovengenoemde streamers is ook Michael ‘Shroud’ Grzesiek een van de deelnemers, maar of hij meedoet is onzeker geworden. Onlangs ging hij tijdens het streamen samenspelen met een cheater, die onder andere met behulp van wall- en speedhacks ervoor zorgde dat Shroud een oneerlijk voordeel had. Hierop kreeg de streamer een ban van dertig dagen op PUBG.

e-Sports

E-SPORTEVENEMENT van Microsoft en Paralympisch Comité

Twee maanden geleden onthulde Microsoft de Xbox Adaptive Controller. Deze controller moet ervoor zorgen dat mensen die moeite hebben met het vasthouden van een controller alsnog kunnen gamen. Microsoft wil hiermee zorgen dat iedereen, ongeacht de motoriek, kan genieten van Xbox.

Microsoft wil nog meer ondersteuning bieden en vertelde afgelopen week te gaan samenwerken met het Paralympisch Comité. In de Amerikaanse stad Seattle gaan gamers met een motorieke beperking op het hoogste niveau tegen elkaar spelen in het spel Forza Motorsport 7. Daarnaast voeren beide partijen gesprekken om e-sport naar de Paralympische Spelen te brengen.

e-Sports

The International-prijzenpot is bijna twintig miljoen dollar

Over anderhalve maand is het zover en begint The International 2018. Vanaf 15 tot en met 25 augustus strijden de beste Dota 2-teams tegen elkaar. Alle gekwalificeerde teams zijn ondertussen bekend en die kun je hier vinden. In tegenstelling tot vorig jaar is er bij deze editie helaas geen Nederlandse deelnemer.

De prijzenpot is bijna twintig miljoen dollar, maar kan nog flink oplopen. Tot en met 25 augustus kunnen spelers een battle pass kopen. Met die pas kan je als gewone speler diverse virtuele dingen vrijspelen in Dota 2. Een battle pass kost tien dollar en een kwart van alle inkomsten wordt toegevoegd aan de prijzenpot van The International 2018.

e-Sports

Deze week in e-sports

Overwatch League Season 1 Playoffs

Vanaf vanavond gaan de beste zes teams van het reguliere Overwatch League-seizoen strijden voor de hoofdprijs van een miljoen dollar. Tot en met volgende week zondag zijn de eerste rondes van de play-offs en een week later is de grote finale.

In de eerste kwartfinale speelt Boston Uprising tegen Philadelphia Fusion, terwijl de tweede kwartfinale gaat tussen Los Angeles Gladiators en London Spitfire. Los Angeles Valiant en New York Excelsior zijn op basis van hun prestaties al verzekerd van een plek in de halve finale.

Als je wil kijken moet je laat opblijven: de eerste wedstrijden beginnen namelijk om 02:00 in de nacht van woensdag op donderdag. Vervolgens wordt er dan om de dag een wedstrijd gespeeld. De grote finales zijn op 28 juli.

StarCraft 2 WCS Valencia 2018

Nog nooit heeft Nederland zo goed gepresteerd op het gebied van StarCraft als de afgelopen jaren. Spelers als Marc ‘uThermal’ Schlappi en Kevin ‘Harstem’ de Koning doen het hartstikke goed en willen deze vorm doortrekken tijdens WCS Valencia 2018.

In Valencia wordt gestreden om een hoofdprijs van $20.000, terwijl er ook een ticket voor het wereldkampioenschap StarCraft 2 op het spel staat. Dat toernooi wordt aankomende november tijdens Blizzcon gespeeld. Behalve uThermal en Harstem doen ook Vincent ‘Optimus’ Klerks en Joseph ‘Ret’ de Kroon mee.

Dit artikel delen

Over de auteur

Danny van Gend Al jarenlang fanatiek eSport-volger: van League of Legends, tot Overwatch, tot Rocket League. Verder groot fan van Civilization en alles wat met Command and Conquer te maken heeft. Lievelingsgame is nog steeds Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren