1. E-sport-update: Fortnite spelen in Australië

E-sport-update: Fortnite spelen in Australië

Australian Open organiseert Fortnite-toernooi

Welkom bij de eerste E-sport-update van het nieuwe jaar. Het grootste nieuws gaat over een Overwatch-speler die de boel probeerde te bedriegen. Verder is er nieuws over Fortnite tijdens een tennistoernooi en de spelers die het meest verdienden in 2018.

Vrouwelijk e-sporter blijkt fake te zijn

We beginnen dit jaar met een ‘sociaal experiment’. Second Wind, een team uit de Overwatch Contenders League (de een-na-hoogste divisie), had een vrouwelijke e-sporter genaamd ‘Ellie’ ingelijfd. Er was echter veel te doen rondom deze Ellie, want veel mensen claimden dat ze fake was.

Niemand had ooit van haar gehoord en opeens was ze daar. Een hoop Overwatch-pro’s dachten daardoor dat ze nooit bestaan heeft en streamer Punisher achter het account zat. Punisher en Ellie speelden een potje tegen elkaar en alles leek opgelost, maar mensen waren nog steeds niet tevreden. Vooral omdat Ellie weigerde haar echte identiteit te geven, omdat ze bang was dat mensen hier misbruik van zouden maken.

Secon Wind

Hierop besloot Ellie te stoppen bij Second Wind, maar een paar dagen later werd alsnog bekend dat ze een verzinsel was. Er zat inderdaad een man achter het account, die verschillende vrouwen gebruikte om voor hem te praten. Verschillende bronnen melden dat het om Punisher gaat, maar Blizzard heeft dit noch bevestigd noch ontkend.

Ellie zou een sociaal experiment zijn geweest om aan te tonen hoe zwaar het is om een vrouw te zijn binnen e-sport. De enige vrouwelijke Overwatch-speelster, Se-yeon ‘Geguri’ Kim moest bijvoorbeeld verschillende malen bewijzen dat de daadwerkelijk geen man was, voordat men het geloofde.

overwatch

Australian Open werkt samen met Fortnite

Het Grand Slam-toernooi Australian Open gaat een Fortnite-toernooi organiseren. De link is niet helemaal duidelijk, maar er staat een flinke duit op het spel. In totaal wordt er 500.000 Australische dollar (ongeveer 311.000 euro) verdeeld, waarvan 100.000 dollar naar het goede doel gaat. Het toernooi is in het laatste weekend van januari.

Op 26 januari zijn kwalificatiewedstrijden. In totaal worden vijf kwalificatierondes gespeeld welke bestaan uit twee wedstijden per ronde. De top twintig van die vijfkwalificatierondes gaat naar de grote finale, die een dag later is. In die finale staat $400.000 op het spel. Daarnaast wordt ook nog een wedstrijd voor het goede doel gespeeld, waar $100.000 in de pot zit.

De wedstrijden voor het goede doel bestaan uit content creators, bekende sporters en andere beroemdheden. Voor het solotoernooi mogen de eerste 500 mensen die zich inschrijven meedoen. Op dit moment is dat enkel voor spelers uit Australië en Nieuw-Zeeland. Het toernooi wordt op locatie gespeeld, of het gestreamd wordt staat niet op de site.

e-sport

Deze spelers werden in 2018 stinkend rijk

Er is een lijst verschenen met e-sporters die in 2018 het meeste prijzengeld in de wacht sleepten. Het verbaast je misschien niet, maar de complete top veertien bestaat uit Dota 2-spelers. De spelers van OG en PSG.LGD vormen de top tien, aangezien zij eerste en tweede werden bij The International 2018, dat een prijzenpot had van meer dan 25 miljoen dollar.

Zij worden gevolgd door vier Dota 2-spelers van Virtus.Pro. Vervolgens komen vijf spelers van Astralis, het Deense CS.GO-team dat vorig jaar vrijwel alle grote toernooien won. De volgende elf spelers zijn weer allemaal Dota 2-spelers, wat betekent dat 25 van de top 30 spelers Dota 2 professioneel spelen. De complete lijst is hier te vinden.

Overwatch

E-sports op zijn snelst

League of Legends populairst in 2018
In 2018 is wereldwijd in totaal 240 miljoen uur professioneel League of Legends gekeken. Daarmee is het de meest gekeken e-sport van vorig jaar en verslaat het onder andere Counter-Strike: Global Offensive (212 miljoen uur), Dota 2 (180 miljoen uur), Overwatch (96 miljoen uur) en Hearthstone (43 miljoen uur).

Chinees CS:GO vol met fraude
Een voormalig CS:GO-team-eigenaar met de tag Endy vertelde onlangs dat Chinees CS:GO erg dubieus is. De voormalige eigenaar van Flash Gaming liet weten dat teams doen aan match fixing, cheating en zelfs bedreigingen. Daarnaast kan zelfs betaald worden door coaches om tegenstanders live (zonder vertraging dus) te zien spelen en hun team tegelijkertijd te coachen.

Remkoe heeft eindelijk professionele steun
Nederlandse Rocket League-speler Remco ‘Remkoe’ den Boer heeft eindelijk een professionele organisatie gevonden, namelijk Team SoloMid. Remkoe speelde een flinke periode met zijn team We Dem Girlz zonder een organisatie die hen hielp. Het team werd in die periode tweede in Europa, derde op het wereldkampioenschap en won de ELeague.

rocket pass

Japanner wil e-sporter worden, vader brengt hem aan het huilen
E-sport is niet voor iedereen weggelegd, daar is een Japanse jongen van onbekende leeftijd achter gekomen. Hij vertelde zijn vader zijn wens om professioneel Super Smash Bros.-speler te worden, maar die droom ligt nu in duigen. In een potje tussen vader en zoon won papa zo verpletterend dat zoonlief huilend afdroop, zo vertelde de winnaar op Twitter.

Dit artikel delen

Over de auteur

Danny van Gend Al jarenlang fanatiek eSport-volger: van League of Legends, tot Overwatch, tot Rocket League. Verder groot fan van Civilization en alles wat met Command and Conquer te maken heeft. Lievelingsgame is nog steeds Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren