1. E-sport-update: G2 Esports mist twee keer het doel

E-sport-update: G2 Esports mist twee keer het doel

Twee finales en twee keer flink verliezen. Het gebeurde G2 Esports afgelopen weekend. Zowel in Rocket League als Counter-Strike: Globa Offensive. Wie wonnen lees je hieronder. Verder lijkt autochess de nieuwe hype te worden en faalt Ninja in hetgeen waar hij om bekendstaat: Fortnite.

Renault Vitality is wereldkampioen Rocket League

In Noord-Amerika is het Europese Renault Vitality wereldkampioen geworden. Na een matige poulefase wist Vitality zich te herpakken en versloeg het drie Noord-Amerikaanse teams gedurende het toernooi. Dit is de eerste wereldtitel die het team op zijn naam schrijft.

Zogezegd ging het alleen niet lekker in de poulefase bij Vitality. De tweede plek werd veiliggesteld, maar het verlies tegen het Noord-Amerikaanse G2 Esports deed pijn. Sowieso was de poulefase voor de Europese teams erg zwak: in elke poule eindigde een Amerikaans team bovenaan, terwijl alle Europese teams de tweede plek bezetten. De teams uit Oceanië en Zuid-Amerika eindigden als laatste.

De kwartfinales waren dus Europa tegen Noord-Amerika en van de Europese teams wist enkel Vitality te winnen van NRG Esports. De Europeanen moesten in de halve finale tegen Cloud9 en wonnen deze met 4-0 in games. De andere halve finale tussen G2 Esports en Rogue eindigde tevens in 4-0. De finale ging dus tussen G2 Esports en Vitality, een rematch van de poulefase.

De finale begon spannend. Een verlenging bracht Vitality naar de 1-0. Vervolgens werden de tweede en derde game nipt gewonnen en stond Vitality op matchpoint. Ondanks dat Cloud9 nog een game won, werd het niet meer spannend. Vitality won de vijfde wedstrijd en won daarmee het wereldkampioenschap.

rocket league

Team Liquid wint CS:GO Pro League, ChrisJ pakt brons

Vóór 2019 won een team uit Noord-Amerika maar een keer een premier-CS:GO-toernooi, maar daar kwam afgelopen weekend verandering in. Het Amerikaanse Team Liquid pakte namelijk zijn derde grote titel van dit jaar met de ESL Pro League-finales. In een toernooi dat in de acht afgelopen seizoenen altijd een Europese winnaar kende, was Liquid ditmaal de beste.

Makkelijk ging het niet. Team Liquid verloor de eerste ronde van North en moest daardoor in het losers’ bracket verder. Door overwinningen op Tyloo (2-0), Hellraisers (2-1) en MIBR (2-0) bereikte Liquid toch de play-offs. Daar versloeg het eerst Astralis (2-1) en in de halve finale het Mousesports van Chris ‘ChrisJ’ de Jong (2-0).

In de finale wachtte G2 Esports. Dat team verraste vriend en vijand door het uitschakelen van onder andere NRG Esports en Faze Clan. Team Liquid was echter een stap te groot. De eerste game was erg spannend, maar was Liquid net iets beter. Op Overpass, de tweede map van de finale, werd G2 Esports helemaal weggespeeld, waarna het in de derde rond toch nog een punt pakte. Tijdens de vierde game waren er 47 rondes nodig, maar was Liquid uiyeindelijk sterker en pakte het daarmee de titel.

Autochess is de nieuwe E-Sport

Wat begon als een mod voor Dota 2 leidt nu een eigen leven. Zowel Valve (Dota Underlords) als Riot Games (Teamfight Tactics) komen met een eigen autochess-versie gebaseerd op hun bekende MOBA’s. Ook Drodo Studio, bestaande uit ontwikkelaars van de originele Dota 2-mod, is bezig met de ontwikkeling van een autochess-game die exclusief naar Epic Store komt. Deze krijgt tevens een flink toernooi.

In oktober vindt in China namelijk een Autochess-toernooi plaats met een prijzenpot van een miljoen dollar. Dit toernooi wordt georganiseerd door Drodo Studio’s, Dragonest Network en Imba Studios. Behalve dit toernooi waagt ook ESL zich aan het nieuwe genre: in oktober wordt tijdens ESL Hamburg een Dota Underlords-toernooi gehouden met een prijzenpot van $5000.

Nieuws in het kort

ESPN komt met eigen e-sport-toernooien

Sportmedium ESPN gaat e-sport-toernooien organiseren. Het bedrijf doet al een tijd flink verslag van e-sport-evenementen en zendt ze zelfs uit op televisie. ESPN gaat nu een stap verder en heeft al een Apex Legends-toernooi aangekondigd. Dit toernooi wordt tijdens de X Games gehouden, wat van 1 tot en met 4 augustus plaatsvindt.

Geen wereldkampioenschap League of Legends in Nederland

Riot Games heeft de data van het wereldkampioenschap League of Legends aangekondigd, maar helaas hebben wij pech. Het toernooi komt dit jaar naar Europa, maar heeft geen wedstrijden in Nederland. De poulefase wordt namelijk in Berlijn gespeeld, waarna het feest doorgaat in Madrid. Tot slot wordt de finale in Parijs gespeeld.

Ninja weet zich niet te kwalificeren voor wereldkampioenschap

Twitch-streamer Tyler ‘Ninja’ Blevins heeft zich niet weten te plaatsen voor het wereldkampioenschap Fortnite. Ninja faalde enkele weken geleden al in de categorie voor solospelers en was vorige week ook bij de duo’s niet goed genoeg. Hij gaat wel naar het evenement als gast, zo heeft hij laten weten.

Wat staat er op de agenda?

League of Legends

Summer Split

Wanneer: 1 juni – 4 augustus

Wat staat er op het spel: Tickets voor het wereldkampioenschap League of Legends

Tijden: Vrijdag-, zaterdag-, zondagavond

Waar: Twitch

Rift Rivals EU vs NA

Wanneer: 24 juni – 27 juni

Wat staat er op het spel: Glorie

Tijden: Nog niet bekend

Waar: Twitch

Dota 2

EPICENTER Major

Wanneer: 22 – 30 juni

Wat staat er op het spel: $1.000.000

Tijden: Nog niet bekend

Waar: Twitch

Overwatch

Overwatch League stage 3

Wanneer: 7 juni – 14 juli

Wat staat er op het spel: $500.000

Tijden: Vrijdag tot en met maandag in de late uurtjes

Waar: Twitch

Paladins

Premier League 2019: Mid Season Invitational

Wanneer: 30 juni – 3 juli

Wat staat er op het spel: $110.000

Tijden: Avond

Waar: Mixer

Dit artikel delen

Over de auteur

Danny van Gend Al jarenlang fanatiek eSport-volger: van League of Legends, tot Overwatch, tot Rocket League. Verder groot fan van Civilization en alles wat met Command and Conquer te maken heeft. Lievelingsgame is nog steeds Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren