1. E-sport-update: Nederlander pakt derde Europese titel op rij

E-sport-update: Nederlander pakt derde Europese titel op rij

Het wereldkampioenschap League of Legends is in volle gang en heeft voor flink wat verrassingen gezorgd. Daarnaast heeft Jos ‘ViolentPanda’ van Meurs zijn prijzenkast weer eens moeten uitbreiden, komt EA Sports met een compleet nieuwe Fifa-systeem en is een Canadees de beste Hearthstone-speler ter wereld.

Dignitas wint Nederlandse Rocket League-finale

Afgelopen weekend waren de regionale kampioenschappen Rocket League. In Europa was de finale een onderonsje tussen twee Nederlanders. Remco ‘Remkoe’ den Boer nam het met zijn team We Dem Girlz op tegen huidig wereldkampioen Dignitas met Jos ‘ViolentPanda’ van Meurs. ViolentPanda trok het onderonsje naar zich toe en won zo zijn derde Europese titel op rij.

Beide teams wonnen hun halve finale met 4-2 in games. Waar We Dem Girlz dat met niet veel moeite deed, was het favoriet Team Dignitas dat met ongelooflijk veel moeite won. De finale leek op papier extra spannend, maar niets bleek minder waar. In een best-to-seven-serie was het Team Dignitas dat de vloer aanveegde met We Dem Girlz en met 4-0 won. Beide teams zien we overigens terug op het wereldkampioenschap in Las Vegas op 9 tot en met 11 november, evenals FlipSid3 Tactics en PSG Esports, die in de halve finale verloren.

In Amerika won NRG Esports de finale met 4-2 van G2 Esports. Behalve deze twee teams kwalificeerden Evil Geniuses en Cloud9 zich ook voor het wereldkampioenschap. De laatste deelnemers in Las Vegas zijn Tainted Minds en Chiefs Esports Club, de nummer een en twee van Oceanië.

e-sports

Korea faalt voor het eerst in vijf jaar in groepsfase LoL-wereldkampioenschap

Er zijn grote verrassingen tijdens het wereldkampioenschap League of Legends. De eerste was afgelopen zondag toen huidig wereldkampioen Gen.G in de groepsfase op de laatste plaats eindigde. Royal Never Give Up en Cloud9 kwalificeerden zich voor de volgende ronde, terwijl Team Vitality de derde plek pakte. Gen.G is het eerste Koreaanse team sinds 2013 dat de groepsfase niet overleeft.

In de andere poule ging G2 Esports verrassend genoeg door. Zij werden tweede ten koste van Flash Wolves, dat vooraf als favoriet werd gezien. Afreeca Freecs werd eerste in de poule, terwijl Phong Vú Buffalo’s laatste werd. In poule C, die gisteren werd gespeeld, eindigden KT Rolster en Edward Gaming bovenaan. Team Liquid en MAD Team zijn uitgeschakeld.

De laatste poule wordt vandaag gespeeld. Het lijkt erop dat Fnatic en Invictus Gaming daar doorgaan. 100Thieves (derde) en G-Rex (vierde) zijn de andere twee teams in deze poule. Na de poulefase krijgen de teams twee dagen vrij, de kwartfinales beginnen aankomende zaterdag. Het League of Legends-wereldkampioenschap wordt gespeeld in Zuid-Korea en duurt nog tot en met 3 november.

e-sports

Tweede seizoen Overwatch League begint in februari

Zorg dat je Valentijnsdag dit jaar verzet, want op 14 februari begint het tweede seizoen van de Overwatch League. Het deelnemersveld van de competitie is flink uitgebreid, van twaalf naar twintig teams. Door de uitbreiding is de competitieopzet ook veranderd: de competitie is verdeeld in ‘Pacific-’ en ‘Atlantic-’divisies en alle teams spelen twee keer tegen elkaar. De top vijf van deze divisies en twee wildcard-teams spelen in de play-offs om het kampioenschap.

In tegenstelling tot vorig seizoen wordt er minder druk op spelers gezet. Teams spelen nul tot twee wedstrijden per week. Door teams af en toe een week vrij te geven, kunnen spelers uitrusten, maar kan er toch gespeeld worden door andere teams. Vorig seizoen speelde een team standaard twee keer per week.

De competitie duurt nu vier keer vijf weken en na elke periode krijgen de teams een week rust. In het weekend van die week is dan een ‘All-Star weekend’, zodat fans toch kunnen genieten van professioneel Overwatch. De competitie wordt net als vorig seizoen gespeeld in de Blizzard Arena in Los Angeles.

e-sports

EA Sports komt met compleet nieuwe e-sport-opzet voor Fifa

EA heeft een compleet nieuwe opzet voor Fifa-e-sport aangekondigd. Vorig seizoen werden alle tickets voor het wereldkampioenschap verdeeld op een toernooi, maar dat is nu verdwenen. Spelers moeten het hele jaar door presteren om op basis van een puntensysteem kwalificatie af te dwingen. Het complete systeem kun je hier nalezen.

Het eerste kwalificatietoernooi is deze maand. Van 26 tot en met 28 oktober is de PlayStation Continental Cup. Vervolgens is er maandelijks minimaal één groot toernooi, terwijl spelers ook middels de online FUT Champions Cup punten kunnen verdienen. In juni zijn de play-offs, waarna het wereldkampioenschap plaatsvindt in juli of augustus.

e-sports

‘Europese League of Legends-competitie krijgt grote renovatie’

Volgend seizoen begint de Europese League of Legends Championship Series (LCS) met een franchisemodel. In dit model moeten teams hun plek in de competitie kopen, maar kunnen ze niet degraderen. Dat zorgt ervoor dat sponsors makkelijker worden gevonden, omdat er minder risico is. Dit model zorgt er tevens voor dat de teamindeling flink gaat veranderen.

Volgens e-sport-journalist Jacob Wolf van ESPN zullen Fnatic, Misfits, Vitality, G2 Esports en Schalke 04 volgend jaar terugkeren. Splyce, H2K Gaming, Giants Gaming, Roccat en Unicorns of Love hebben te horen gekregen dat hun voorstel niet is geaccepteerd en hen zien we volgend jaar daarom niet terug. Zij krijgen daarentegen een flinke vergoeding op basis van hoe lang ze in de competitie hebben gezeten. Astralis is als een van de nieuwe teams wel geaccepteerd, zo meldt Wolf.

League of Legends

E-Sports op zijn snelst

In deze rubriek komt kleiner nieuws snel voorbij. Nieuwtjes die niet de moeite waard zijn om uitgebreid te benoemen kan je hieronder checken.

Veel onduidelijkheid bij professionele Rocket League-spelers

Ondanks dat ze in Europa heel succesvol zijn, heeft We Dem Girlz nog steeds geen e-sport-organisatie gevonden. Dit komt volgens speler Remco ‘Remkoe’ den Boer door de houding van ontwikkelaar Psyonix. Remkoe zegt namelijk dat Psyonix niet transparant is, waardoor teams bang zijn om te investeren in Rocket League.

Astralis blijft maar winnen

Een week na de overwinning van de Face It Major in Londen, heeft Astralis ook in Istanbul een toernooi op hun naam geschreven. De BLAST Pro Series was prooi voor het Deense team. In de finale werd 2-1 in maps gewonnen van MIBR. De overwinning leverde Astralis $125.000 op.

Canadese winnaar voor herfstseizoen Hearthstone

Het HCT Fall Championship, dat afgelopen zondag plaatsvond in de Blizzard Arena, is gewonnen door Mihai ‘Lnguagehackr’ Dragalin. Lnguagehackr was de beste van de zestien deelnemers en nam de hoofdprijs van $50.000 mee naar huis. Er deden geen Nederlandse spelers mee aan het toernooi.

Wat staat er deze week onder andere op de agenda?

League of Legends

Kwartfinales wereldkampioenschap League of Legends

Aankomende weekend zijn de kwartfinales van het wereldkampioenschap League of Legends. Op zowel zaterdag als zondag worden twee wedstrijden gespeeld. De loting voor deze ronde is op moment van schrijven niet bekend. Een week na de kwartfinales zijn de halve finales. Op 3 november is de grote finale.

Counter-Strike: Global Offensive

EPICENTER 2018

Volgende week dinsdag tot en met zondag is EPICENTER 2018. In Moskou strijden acht teams om een prijzenpot van $300.000. Onder andere Team Liquid, FaZe Clan en Na’Vi behoren tot het deelnemersveld. Astralis zou eigenlijk ook meedoen, maar trok zich terug vanwege een te druk schema, waardoor de kansen voor de andere teams alleen maar zijn toegenomen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Danny van Gend Al jarenlang fanatiek eSport-volger: van League of Legends, tot Overwatch, tot Rocket League. Verder groot fan van Civilization en alles wat met Command and Conquer te maken heeft. Lievelingsgame is nog steeds Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren