1. E-sport-update: San Francisco verpulvert Vancouver

E-sport-update: San Francisco verpulvert Vancouver

San Francisco Shock heeft de tweede editie van de Overwatch League overtuigend op haar naam gezet. In de finale werd Vancouver Titans verslagen. Verder onder andere nieuws over het wereldkampioenschap League of Legends en een groot omkoopschandaal in Australië.

San Francisco Shock kroont zich tot winnaar van Overwatch League Season 2

In het eerste seizoen kwam San Francisco Shock niet echt op gang en eindigde het op een teleurstellende negende plaats. Deze jaargang begon in de zomer echter de motor te lopen en geen enkel obstakel kon het team tegenhouden. In de halve finale won San Francisco Shock met 4-0 tegen New York Excelsior en in de grote finale kreeg Vancouver Titans met dezelfde cijfers klop.

Vooraf was San Francisco al de grote favoriet. Ondanks dat Vancouver Titans in hun debuutjaar fenomenaal presteerden, was het bij San Francisco allemaal net iets beter. Die favorietenrol bewezen ze zonder meer. Map na map was prooi voor San Francisco en aan het einde van de avond werden de Titans terug naar Vancouver gestuurd zonder ook maar één gewonnen map.

Het einde van dit seizoen betekent ook het einde van de oriëntatiefase van de Overwatch League. De e-sportafdeling van Blizzard wil het komende seizoen thuis- en uitwedstrijden gaan spelen. In de huidige situatie wordt alles in Los Angeles gespeeld. Deze stap is revolutionair, want niet eerder werd een e-sportcompetitie in zoveel verschillende landen op locatie gespeeld. Teams komen namelijk uit China, Zuid-Korea, Frankrijk, Engeland, Verenigde Staten en Canada met mogelijk nog uitbreidingen in de toekomst.

Wereldkampioenschap League of Legends begint vandaag

Als je dit leest dan betekent het dat het wereldkampioenschap League of Legends is begonnen. Tot en met 10 november kan je genieten van League of Legends op het hoogste niveau. Het toernooi begint vandaag met de play-ins, in deze ronde spelen acht teams uit kleinere wildcard-regio’s en vier zwakkere teams uit de grote regio voor vier tickets voor de reguliere poulefase.

De reguliere poulefase duurt vervolgens van 12 tot en met 20 oktober, waarna kwartfinales (26 en 27 oktober), halve finales (2 en 3 november) volgen. De grote finale is op 10 november en wordt in Parijs gespeeld voor een publiek van zo’n 20.000 mensen. Hoeveel geld er verdeeld wordt is nog niet bekend, Riot Games verkoopt in-game merchandise om de prijzenpot te crowdfunden. Vorig jaar was het totale prijzengeld zo’n 6,5 miljoen dollar.

League of Legends

Team Evil Geniuses wint ESL One New York

Tijd voor Counter-Strike: Global Offensive-nieuws, want het team Evil Geniuses heeft ESL One New York gewonnen. Voor de organisatie is het de eerste keer dat ze dusdanig groot toernooi winnen en het was afgelopen weekend dan ook een gigantische verrassing dat het ze lukte. Het heeft ook een mooie prijs opgeleverd: de Amerikaanse organisatie nam namelijk 100.000 dollar mee naar huis.

Evil Geniuses begon goed aan het toernooi door in de poulefase te winnen van OpTic, Astralis en FaZe Clan zonder ook maar een map te verliezen. Het succes hield aan in de halve finale toen G2 Esports met 2-0 uit het toernooi geknikkerd werd. De finale ging iets moeizamer, maar Astralis bleek uiteindelijk niet bij machte om het Evil Geniuses moeilijk te maken: 3-1.

Australische authoriteiten onderzoeken corruptie binnen e-sport

De politie van de Australische stad Victoria is druk bezig met een onderzoek naar corruptie binnen e-sport. Het grootste schandaal gaat om de Overwatch Contenders League, het kleine broertje van de Overwatch League. Diverse spelers zouden banden met georganiseerde misdaad onderhouden en aangeven waar veilig op gewed kan worden.

Volgens Neil Paterson, leidinggevende binnen de politie van Victoria, zouden twee spelers hiervan verdacht worden. Hoe dan ook doet de politie goed werk, want nog geen twee maanden geleden werden zes corrupte Counter-Strike-spelers opgepakt in de Australische stad. Dit was het gevolg van een onderzoek dat maar liefst zes maanden duurde.

Grote toernooi-organisator waagt zich aan Team Fortress 2

Beyond the Summit, een organisatie die verschillende e-sporttoernooien organiseert heeft een verrassend evenement aangekondigd. Op 18 en 19 januari is er namelijk en Team Fortress 2-toernooi waar de beste teams uit Amerika en Europa aan zullen meedoen. Ondanks dat Team Fortress naast Dota 2 en CS:GO tot de grote games van Valve hoort, heeft het spel nooit echt een grote e-sportscene gehad.

Zeker met de release van Overwatch leek Team Fortress een langzame dood te sterven, maar het aantal spelers voor de game twaalf jaar oude game is nog steeds stabiel. De harde kern professionele spelers heeft jaarlijks een paar toernooien, zoals Insomnia en de Copenhagen Games, maar dat is er nu dus één extra geworden.

Wat staat er op de agenda?

Counter-Strike: Global Offensive
Dreamhack Masters: Malmö 2019
Wanneer: 1 oktober – 6 oktober
Wat staat er op het spel: $250.000
Tijden: Vanaf 12:00
Waar: Twitch

Rocket League
Rocket League Championship Series Season 8: Regular Season
Wanneer: 4 oktober – 16 november
Wat staat er op het spel: Tickets voor het wereldkampioenschap
Tijden: Nog niet bekend
Waar: Twitch

Paladins
Premier League 2019: Phase 2
Wanneer: 25 juli – 17 oktober
Wat staat er op het spel: Tickets voor het wereldkampioenschap
Tijden: Avond
Waar: Mixer

League of Legends
Worlds 2019
Wanneer: 2 oktober - 10 november
Wat staat er op het spel: Miljoenen dollars
Tijden: Nog niet bekend
Waar: Twitch

Dit artikel delen

Over de auteur

Danny van Gend Al jarenlang fanatiek eSport-volger: van League of Legends, tot Overwatch, tot Rocket League. Verder groot fan van Civilization en alles wat met Command and Conquer te maken heeft. Lievelingsgame is nog steeds Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren