1. E-sport Update: Speler krijgt blanco cheque aangeboden

E-sport Update: Speler krijgt blanco cheque aangeboden

De eerste editie van het nieuwe decennium is een veelbelovende. Zo heeft een Koreaanse League of Legends-speler een blanco cheque en een bod van tien miljoen dollar afgewezen, verkiest de marine e-sportevenementen boven de SuperBowl, heeft Duitsland een eigen e-sportvisum en komt er Emmy voor de virtuele sport.

Zuid-Koreaanse topspeler legt gigantische aanbiedingen naast zich neer

Lee ‘Faker’ Sang-Hyeok behoort al sinds 2013 tot de beste spelers ter wereld. Hij wordt dan ook door veel fans, critici en andere spelers gezien als de beste League of Legends-speler aller tijden. Behalve dat hij gigantisch goed is in de moba, is hij ook heel erg populair. Zo trekken zijn streams vaak tienduizenden kijkers. Teams willen hem dan maar al te graag onder contract hebben en dat bleek afgelopen maand des te meer toen Faker twee gigantische aanbiedingen naast zich neerlegde.

Faker speelt zijn hele carrière al voor het team SK Telecom T1 en krijgt daar ongetwijfeld een mooi salaris. Afgelopen maand kreeg hij echter een ongekend aanbod, zo vertelde hij in tijdens een Zuid-Koreaanse talkshow. Een Amerikaans team, hoogstwaarschijnlijk Team Liquid, had hem namelijk een blanco cheque aangeboden, een aanbod waar Faker echter niet op zat te wachten.

Behalve dit aanbod kon hij ook naar China waar hij tien miljoen dollar kon gaan verdienen. Hij heeft beide aanbiedingen afgeslagen, omdat hij zijn Zuid-Koreaanse fans niet teleur wil stellen. De topspeler won in het verleden drie wereldtitels, maar werd dit jaar in de halve finale uitgeschakeld door het Europese G2 Esports. Voor Faker een bittere pil, want in die wedstrijden maakte hij veel fouten en hield hij zichzelf verantwoordelijk voor de verloren strijd.

esports

Amerikaanse marine verkiest e-sport boven de SuperBowl

De Amerikaanse marine gaat zich richten op een ander soort reclame. Om jeugd te werven voor de marine verschuift de focus vrijwel helemaal naar de digitale markt, in plaats van de gebruikelijke televisiespots. Daarom koopt het geen zendtijd voor tijdens de SuperBowl op tv, maar wordt er onder andere tijdens e-sportevenementen gepoogd jeugd naar de marine te lokken.

Vanaf dit jaar zal de marine 97 procent van het budget gebruiken voor digitale marketing, waarbij e-sport en YouTube de belangrijkste factoren zijn. Ze gaan onder andere reclametijd inkopen, toernooien sponsoren en een eigen e-sportteam opstarten. Volgens een woordvoerder kijkt de jeugd geen tv meer, dus is de stap naar internetreclame logisch. De marine is na de landmacht en de luchtmacht de derde en laatste grote Amerikaanse legertak die de e-sportmarkt aanboort om de rekruteringsraad te verhogen.

esports

Duitsland komt met speciaal visum voor e-sporters

Duitsland is, samen met Denemarken, de grootste op het gebied van innovatie binnen e-sport in Europa. Afgelopen week bleek dat nog maar eens, want e-sporters hebben over een paar maanden recht op een speciaal visum als zij in Duitsland verblijven vanwege een e-sportwedstrijd of -toernooi. Het wordt daarnaast ook makkelijker voor spelers van buiten de Europese Unie om een permanente verblijfsvergunning te krijgen bij onze oosterburen.

Duitsland is hiermee het eerste land dat dusdanige visums aanbiedt. Volgens Hans Jagnow, president van de Duitse e-sportbond, is dit om de positie van Duitsland als centraal e-sport-hub van Europa te versterken. Dit is goed nieuws, want in het verleden zijn voornamelijk Russische spelers een verblijfsvergunning geweigerd. Gezien de relatie tussen Rusland en de EU een paar jaar geleden verslechterde, werden e-sporters wel eens toegang tot Duitsland geweigerd.

esports

Emmy’s krijgt categorie voor beste E-sport-verslaggeving

The Academy of Television Arts & Science, de organisator achter de Emmy’s, heeft de afgelopen maand laten weten dat ook e-sportverslaggevers respect verdienen voor wat ze doen. Daarom is er een nieuwe Emmy in het leven geroepen: vanaf dit jaar maken e-sportjournalisten kans op de Emmy voor ‘Oustanding Esports Coverage’. Deze prijs zal uitgereikt worden aan de partij die het beste verslag doet van een wedstrijd of finale van een groot e-sportevenement.

Justine Gubar, executive director van de Sports Emmy Awards Administration, heeft aan The Washington Post laten weten dat ze verwacht dat e-sport binnen vijf jaar behoort tot de grotere sporten in Amerika. De Emmy’s moeten hierop inspringen en daarom wordt deze prijs in het leven geroepen. Overigens is dit niet de eerste e-sport-gerelateerde Emmy; in 2018 won het wereldkampioenschap League of Legends de prijs voor Oustanding Live Graphic Design.

esports

Eerste vrouwelijke LCS-speelster overleden in slaap

Helaas was het laatste grote nieuws van 2019 erg slecht; Maria ‘Remilia’ Creveling is 27 december in haar slaap overleden. De League of Legends-speelster was vooral bekend vanwege het feit dat ze de eerste en enige vrouwelijke deelneemster aan de League Championship Series is, de hoogste League of Legends-competitie in Noord-Amerika. In seizoen 2016 was ze de onderdeel van Team Renegades dat op de achtste plek eindigde.

Na dat seizoen besloot ze het team te verlaten, later werd bekend vanwege de slechte omstandigheden waar ze onder moest werken. Ze had veel psychische problemen en kreeg daarin heel weinig steun. Zo was de moeder van de manager haar psychiater, ondanks dat ze daar niet gediplomeerd voor was. Niet veel later werd Team Renegades ook uit de competitie gezet onder andere vanwege de slechte behandeling van spelers. Na een kort avontuur bij Kaos Latin Gaming besloot ze haar carrière volledig te focussen op streamen. Remilia is op 24-jarige leeftijd overleden.

esports

Dit artikel delen

Over de auteur

Danny van Gend Al jarenlang fanatiek eSport-volger: van League of Legends, tot Overwatch, tot Rocket League. Verder groot fan van Civilization en alles wat met Command and Conquer te maken heeft. Lievelingsgame is nog steeds Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren