1. E-sport-update: StarCraft 2 AI domineert professionals

E-sport-update: StarCraft 2 AI domineert professionals

Deze keer in de E-sport-update informatie over competitief hooi stapelen, een StarCraft 2-AI die korte metten maakt met professionele spelers en de eerste wereldkampioen DragonBall FighterZ.

Farming Simulator krijgt eigen e-sports-competitie

Farming Simulator begint in 2019 met een e-sport-seizoen: de Farming Simulator League. Gedurende een jaar vinden er verschillende toernooien plaats op grote game-evenementen als Paris Games Week en Gamescom, waar iedere keer 15.000 euro op het spel staat. Op Farmcon 2020 wordt de finale gehouden, waar nog eens 100.000 euro wordt verdeeld.

Bij Farming Simulator-e-sports moet je een team van drie personen vormen en vervolgens hooibalen stapelen. Het team met de grootste stapel wint. Daarnaast volgen er nog meer activiteiten binnen de game, maar deze zijn op moment van schrijven niet bekend. Deze staan in elk geval allemaal in het teken van dingen die je op een boerderij doet.

Farming Simulator 19

Zonder dat het veel aandacht heeft gehad, waren er de afgelopen jaren al flink wat Farming Simulator e-sport-wedstrijden. Op Farmcon, hét evenement op het gebied van Farming Simulator, keken vaak veel belangstellenden naar de wedstrijd, hierom besloot ontwikkelaar Giants e-sports meer aandacht te geven.

StarCraft 2- AI verslaat StarCraft 2-professionals

Twee StarCraft 2-professionals werden onlangs verslagen door een computergestuurde tegenstander. De AlphaStar-AI is heel erg geavanceerd en kan zich meten met de beste spelers ter wereld.

Google Deepmind heeft honderden StarCraft-2 computers professionele wedstrijden laten analyseren en tegen zichzelf laten spelen. In totaal kon er in een week qua tijd evenveel getraind worden als 200 jaar voor een mens, omdat dus honderden computers tegelijk bezig zijn. De tien beste versies van deze AI, genaamd AlphaStar, werden vervolgens ingezet tegen professionele spelers.

Alpha

De eerste speler die het tegen AlphaStar opnam was Dario ‘TLO’ Wünsch van Team Liquid. Vooraf deed hij een beetje lacherig, maar na vijf potjes stond er een 5-0 score op het bord in het voordeel van AlphaStar. Ook Grzegorz ‘MaNa’ Komincz van Team Liquid wilde een poging wagen, maar ook hij ging er met 5-0 af.

Het grote verschil tussen AlphaStar en mensen is het feit dat AlphaStar altijd alles op de map in de gaten kan houden en dus niet beperkt is tot het kader wat je op een beeldscherm kan zien. Toen dit kader werd ingeschakeld en AlphaStar dus niet heel de map meer kon zien, wist MaNa wel te winnen, maar ook toen gebeurde dat op hangen en wurgen.

Japanner Kazunoko is beste Dragon Ball FighterZ-speler

Het eerste seizoen van DragonBall FighterZ zit erop. Een week geleden was de World Tour, de seizoensfinale, welke gewonnen werd door de Japanner Ryota ‘Kazunoko’ Inoue. Vooraf werd hij al gezien als de grote favoriet, want hij wist vier van de zeven kwalificatietoernooien te winnen.

In de kwalificatie naar de World Tour werden zeven toernooien gespeeld waar elke keer een ‘Dragon Ball’ op het spel stond. Kazunoko won de eerste, vijfde, zesde en zevende. Van de andere zeven deelnemers was er niemand die meer dan een toernooi had gewonnen. De dertigjarige Japanner had weinig moeite tijdens het toernooi. In de grote finale versloeg hij Shoji ‘Fenritti’ Sho met 3-1, waardoor hij geen enkele wedstrijd verloor.

E-sports op zijn snelst

Clash Royale speler betrapt op cheaten tijdens toernooi

Clash Royale-speler Gregory ‘GregEmpire77’ Haloin werd afgelopen weekend gediskwalificeerd tijdens een Clash Royale-toernooi. De speler werd tijdens de Red Bull MEO-finales betrapt toen hij tijdens de wedstrijd Airpods gebruikte om met zijn coach te bellen. Zijn coach gaf hem informatie die GregEmpire77 eigenlijk niet kon weten. De speler heeft dit later toegegeven.

Red Bull

Vrouwen domineren op mobiel e-sports-platform

Het mobiele platform Skillz heeft een lijst van de topverdieners van 2018 bekendgemaakt en zeven van de tien best verdienende gamers is vrouwelijk. E-sports is traditioneel gezien een wereld die gedomineerd wordt door mannen, maar bij mobiele e-sports lijkt dit dus minder. Skillz beloont spelers in games als Solitaire, mobiel biljarten, Tetris en Domino. In totaal werd er liefst acht miljoen euro verdeeld in 2018.

Rocket League teaset Zuid-Amerikaanse competitive

De Rocket League Championship Series begon als Europees en Noord-Amerikaans-toernooi, maar tegenwoordig heeft ook Oceanië een eigen competitie. Volgend seizoen volgt er echter nog een vierde continent, namelijk Zuid-Amerika. In een bericht van Rocket-League-ontwikkelaar Psyonix, wordt dit aangekondigd. Het zevende seizoen van de RLCS begint in de eerste week van april.

Eerste miljoenentoernooi prooi voor Team Secret

Eind januari was de Chongqing Major, het eerste grote e-sport-toernooi van 2019 met een prijzenpot van een miljoen dollar. Team Secret was de grote winnaar en nam 350.000 dollar mee naar huis. In de finale versloegen zij Virtus.Pro dat met 170.000 dollar prijzengeld ook niet hoeft te klagen.

Op de agenda

League of Legends European Championship – League of Legends

Wanneer: Iedere vrijdag en zaterdag in de vroege avond

Waar: Twitch

Wat staat op het spel: Kwalificatie voor de finales in Rotterdam

National PUBG League – PlayerUnknown’s Battlegrounds

Wanneer: 1 februari – 9 maart, elke zaterdag en zondag|

Waar: Twitch

Wat staat op het spel: $1.000.000

IEM Katowice – CS:GO

Wanneer: 13 februari – 3 maart

Waar: Twitch

Wat staat op het spel: $1.000.000

Dit artikel delen

Over de auteur

Danny van Gend Al jarenlang fanatiek eSport-volger: van League of Legends, tot Overwatch, tot Rocket League. Verder groot fan van Civilization en alles wat met Command and Conquer te maken heeft. Lievelingsgame is nog steeds Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren