1. E-sport-update: Transfers en cheaters

E-sport-update: Transfers en cheaters

De laatste normale E-Sport-Update van het jaar

De laatste normale E-Sport-Update van het jaar. Ook voor de meeste e-sporters zit het jaar er namelijk bijna op en in de laatste twee edities van 2018 volgt een terugblik op dit jaar. Maar voor dit zo ver is, nog nieuws over transfers in League of Legends, het laatste CS:GO-toernooi van het jaar en het nieuws dat China flink investeert in een ‘e-sport-dorp’.

China investeert honderden miljoenen in e-sport-dorp

China wil het e-sport-middelpunt van de wereld zijn en gaat dat onder andere bewerkstelligen met de aanleg van een e-sport-dorp. In de stad Hangzhou, in het westen van het land, wordt een e-sport-dorp van zo’n 17.000 vierkante meter gebouwd, dat is meer dan vijfhonderd voetbalvelden qua grootte.

Aanvankelijk is er zo’n 280 miljoen dollar geïnvesteerd, maar dat bedrag loopt in de toekomst op naar 1.26 miljard in 2022. Het eerste team, LGD. Gaming, heeft ondertussen een locatie in het ‘dorp’. In totaal komen er veertien e-sports-gerelateerde projecten, waaronder een academie, hotel, ziekenhuis, zakencentrum en een heus pretpark.

e-sport dorp

Cheaters bij Fortnite-toernooi met prijzenpot van een miljoen dollar

Turner ‘Tfue’ Fenney was afgelopen weekend niet blij tijdens het spelen van Fortnite. Terwijl hij door een gebied genaamd Fatal Fields liep werd hij beschoten. Terwijl hij in een maïsveld stond, werd hij een paar keer geraakt door een speler die hij niet zag en hem ook niet hoorde zien. Het maïsveld hoort namelijk te zorgen voor camouflage, met als nadeel dat je zelf ook niet kan zien wie er buiten is.

Tfue ontsnapte en verstopte zich achter een schuurtje en werd later alsnog neergeschoten. Dit keer vanuit het maïsveld. De replay bewees dat de schutter nooit Tfue had gezien en aan het cheaten was. Dat gebeurde allemaal tijdens de kwalificaties voor de Fortnite Winter Royale.

Het gehele toernooi wordt online gespeeld, omdat niet iedereen de reis naar offline toernooien kan betalen, dus de kans op cheaten is erg groot. Dat het toernooi online is zorgt behalve voor cheaters ook voor stream-snipers.

Tfue won in zijn carrière al $465.000 met het spelen van competitief Fortnite. Tijdens de Winter Royale doet hij niet mee, hij haalde 27 punten van de benodigde 28.

Fortnite

League of Legends transferperikelen

Net als bij bijvoorbeeld voetbal kent ook League of Legends transferperiodes. De grote periode is nu gaande en vrijwel alle teams zijn bezig met nieuwe spelers. Het grootste transfernieuws op een rijtje:

Febiven terug in Europa
Vorig jaar ging Fabian ‘Febiven’ Diepstraten naar Noord-Amerika om daar zijn geluk te beproeven, maar de Nederlander is nu teruggekeerd. Na een jaar bij Clutch Gaming gaat hij het nu proberen bij Misfits. Dat team trok behalve Febiven ook Paul ‘sOAZ’ Boyer en Kang ‘Gorilla’ Beom-Hyeon aan.

Caps naar G2, Perkz verandert van plek
Rasmus ‘Caps’ Winther en Luka ‘Perkz’ Perkovic worden gezien als de twee beste midlaners van Europa. Volgend jaar zitten beide spelers in hetzelfde team. G2 Esports gaat namelijk met Caps in de midlane spelen, terwijl Perkz opschuift naar AD Carry. Fnatic, het team waar Caps afgelopen seizoen in speelde, heeft nog geen vervanger aangekondigd.

Jensen verlaat Cloud9 voor Team Liquid
Team Liquid won vorig jaar twee keer het Noord-Amerikaanse kampioenschap, maar speelde internationaal niets klaar. Dat kwam mede door hun grote zwakte punt: de midlane. Met de aankoop van Jensen lijkt dat probleem nu opgelost, hij wordt overgenomen van Cloud9.

Afgetreden wereldkampioen komt met fantastisch team
Drievoudig wereldkampioen SK Telecom T1 heeft vier nieuwe League of Legends-spelers. Het team had het afgelopen seizoen de filosofie om talent te trainen, maar is daarvan afgestapt. In plaats daarvan zijn vier supersterren aangetrokken: Kim ‘Khan’ Donga-ha, Kang ‘Haru’ Min-seung, Park ‘Teddy’ Jin-seong en Cho ‘Mata’ So-hyeong. De vijfde speler is natuurlijk de legendarische: Lee ‘Faker’ Sang-hyeok.

Wat staat er op de agenda?

De laatste e-sport-toernooien staan op de agenda, hier kort en snel een overzicht:

ESL Pro League Season 8 Finals – Counter-Strike: Globa Offensive
In Odense, Denemarken, hebben de teams voor de laatste keer dit jaar kans op een flinke geldprijs: in totaal wordt $750.000 verdeeld. Grote favoriet is Astralis, dat vrijwel alle grote toernooien waar het aan meedeed dit jaar wist te winnen. Het toernooi begint op 4 december, terwijl op 9 december de finale wordt gespeeld.

All-Star Las Vegas 2018 – League of Legends
In Las Vegas wordt het laatste League of Legends-toernooi van het jaar gespeeld. Tijdens dit evenement wordt om het plezier gespeeld tussen alle regio’s. Uniek hieraan is dat spelers samen spelen met streamers en dus niet alleen gekeken is naar skills voor kwalificatie. Op 6 december start het toernooi en twee dagen later is het alweer afgelopen.

League of Legends

Fortnite Winter Royale – Fortnite
Aankomend weekend zijn de Fortnite Winter Royale finales van Europese spelers. In totaal staat dan 500.000 dollar op het spel. Anderhalve week later, op 11 en 12 december, volgt de Amerikaanse editie. Zoals je hierboven al kon lezen wordt het volledige toernooi online gespeeld. Bij beide toernooien wordt $500.000 verdeeld.

E-Divisie – FIFA19
De beste FIFA-spelers op de Nederlandse velden zie je wekelijks bij de E-Divisie. Bij deze competitie heeft elke Eredivisieclub een FIFA-vertegenwoordiger. Behalve de eer van Nederlands kampioen staan ook punten voor kwalificatie voor het wereldkampioenschap op het spel. Alle wedstrijden kan je op YouTube bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Danny van Gend Al jarenlang fanatiek eSport-volger: van League of Legends, tot Overwatch, tot Rocket League. Verder groot fan van Civilization en alles wat met Command and Conquer te maken heeft. Lievelingsgame is nog steeds Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren