1. Alle persconferenties van E3 2019

Alle persconferenties van E3 2019

Nieuwe games! Nieuwe consoles? Zet deze data in je agenda!

De tijd gaat sneller dan je denkt en over iets meer dan twee maanden gaat de E3 2019 weer helemaal los in Los Angeles. Natuurlijk zijn wij er ook weer bij om je al het nieuws te brengen, maar gaan ook zeker samen met jullie de streams en presentaties bekijken. Ook vind je hier de Nederlandse tijden van de persconferenties en linkjes naar de streams.

Dus bij dezen alvast een handig overzicht van alle (tot nu toe bekende) persconferenties op een rij.

Dit artikel wordt bijgewerkt zodra nieuwe informatie beschikbaar is.

Microsoft

Datum: Zondag 9 juni

Tijd: 13:00 uur lokale tijd, 22:00 Nederlandse tijd

Locatie: Microsoft Theater

Livestream: Mixer.com, YouTube, Twitch, Twitter en Facebook

De Xbox-fabrikant heeft nog geen plannen bekendgemaakt voor E3 2019. Wel heeft Phil Spencer al op de podcast van Major Nelson gedeeld dat ze "groots gaan uitpakken" op de aankomende beurs.

Microsoft is volop bezig met hun streamingdienst Project xCloud. Hiernaast zijn er geruchten dat de volgende Xbox-consoles met de de codenamen 'Lockhart' en 'Anaconda' op E3 2019 worden aangekondigd.

Bethesda

Datum: Zondag 9 juni
Tijd: 18:30 uur lokale tijd, 02:30 Nederlandse tijd
Locatie: Nog onbekend
Livestream: Twitch, YouTube, Twitter, Mixer en Facebook van Bethesda

Wat kunnen we verwachten?
Doom Eternal, Wolfenstein Youngblood en in ieder geval geen The Elder Scrolls 6 of Starfield

PC Gaming Show

Datum: Maandag 10 juni
Tijd: 10:00 uur lokale tijd, 19:00 Nederlandse tijd
Locatie: The Mayan Theater, Los Angeles
Livestream: Twitch

Wat kunnen we verwachten?
Grote en kleine pc-games, mogelijk hardware-aankondigingen

Ubisoft

Datum: Maandag 10 juni
Tijd: 13:00 uur lokale tijd, 22:00 Nederlandse tijd
Locatie: Nog onbekend, mogelijk weer in het Orpheum-theater
Livestream: Social-kanalen van Ubisoft

Wat kunnen we verwachten?
Skull & Bones, Beyond Good & Evil 2, Watch Dogs 3 en een nieuwe Splinter Cell

Nintendo

Nintendo heeft nog geen E3-presentatie aangekondigd. De verwachting is dat deze er wel nog gaat komen. Een specifieke website over Nintendo op E3 2019 is laatst al gelanceerd. Mogelijk krijgen we meer informatie over aankomende titels als The Legend of Zelda: Link's Awakaning-remake, Pokémon Sword en Shield, Luigi's Mansion 3 en de nieuwe Animal Crossing.

Square Enix

Ook Square Enix heeft nog geen details omtrent E3 2019 onthuld. Vorig jaar konden geïnteresseerden een videopresentatie bekijken met informatie over onder andere Just Cause 4, Shadow of the Tomb Raider en de Life is Strange-game The Awesome Adventures Of Captain Spirit.

Als de uitgever weer een presentatie houdt, kunnen we wellicht nieuwe aankondigingen en trailers verwachten van de Final Fantasy 7-remake en de Avengers-game die nu al enige tijd in ontwikkeling zijn.

Devolver Digital

Devolver Digital heeft als reactie op de afmelding van Sony via een tweet bekendgemaakt nog steeds een persconferentie te houden tijdens E3 2019.

De uitgever van onder andere Broforce, Hotline Miami en Enter the Gungeon houdt zich sinds E3 2017 bezig met persconferenties die doorgaans gepaard gaan met veel humor. Ook worden persconferenties van andere uitgevers geparodieerd.

EA

Net zoals voorgaande jaren houdt Electronic Arts rond E3 een EA Play-evenement. Daar wordt dit jaar echter geen persconferentie gehouden.

Het is nog niet bekend waarmee EA op de proppen komt dit jaar, al lijkt het logisch dat Star Wars Jedi: Fallen Order en het eerder dit jaar uitgekomen Apex Legends grote rollen vervullen op het evenement.

Mogelijk aanwezig: Google

Google heeft in maart zijn gamestreamingplatform Stadia aangekondigd en noemde als voorbeelden Doom Eternal en Assassin's Creed Odyssey.

De zoekgigant heeft aan meer dan honderd studio's ontwikkelkits geleverd en heeft tevens de first-party studio Stadia Games and Entertainment opgericht. Er staat een evenement voor in de zomer gepland waar meer informatie omtrent Google Stadia, inclusief welke games komen en hoe duur de dienst wordt. De kans is aanwezig dat Google de presentatie tijdens E3 houdt, maar hier is nog niks over gecommuniceerd.

Afwezig: Sony

Sony houdt geen PlayStation-persconferentie tijdens E3 en is niet aanwezig op de beursvloer. In een verklaring zegt het bedrijf: "PlayStation-fans betekenen de wereld voor ons en we willen altijd innovatief zijn, anders denken en experimenteren met nieuwe manieren om gamers te laten genieten. Daarom kiezen we er voor om niet mee te doen aan E3 2019. We kijken naar nieuwe en bekende manieren om met onze community bezig te zijn in 2019."

In maart begon Sony met hun eigen Nintendo Direct-achtige State of Play-presentaties, waarin nieuwe aankondigingen en trailers te zien zijn. Wellicht wordt rond de E3 een uitzending gedaan, maar hier is nog niets over gecommuniceerd.

Games als The Last of Us 2, Death Stranding en Ghost of Tsushima hebben nog geen releasedatum, waarvan een of meerderen wellicht dit jaar nog lanceren. Daarnaast is de fabrikant al bezig met de PlayStation 5, die mogelijk in 2020 verschijnt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Blijf het raar vinden.. Werelds grootste gamebeurs maar het bedrijf wat de meeste consoles heeft verkocht deze generatie is niet aanwezig.
  Al moet ik zeggen dat het vorig jaar ook al niet veel meer was met Sony op het E3.

  Wat zullen er veel echte fans teleurgesteld van zijn.
 • @Robskeee

  Verwacht dat ze wel gewoon met een state of play komen. Meeste (3rd party) games zullen gewoon op de stands van de publishers/devs zitten.
 • @Newgamessuck

  Hmmm… Die eerste SoP stelde daadwerkelijk niets voor… Ze hadden het beter State of VR kunnen noemen. Daarnaast komt Nintendo door het gehele jaar heen ook met Directs en zijn ze ook gewoon aanwezig op E3 (in Direct vorm).

  Dat vind ik dus geen goede reden. Naja… Het boeit me verder weinig dat ze er niet zijn. :)
 • @Piet S.

  Hun eerste presentatie was inderdaad niet zo goed. Maar de presentatievorm vond ik persoonlijk wel uitstekend. Daarbij waren heel veel Nintendo directs qua content ook niet om aan te gluren. Nintendo heeft het pas de laatste 2 jaar echt heel goed voor elkaar. Maar bekijk de eerste Nintendo directs eens die waren ook het aanzien nauwelijks waard. Geef Sony de tijd om te groeien met deze presentatievorm. Mag hopen dat Sony als dit hun manier is om games aan te kondigen en van de games meer te laten zien. Dat ze in de toekomst ook echt wel grote aankondigen doen.

  Het is voor mij wel de toekomst. Al blijft een E3 altijd leuk om te zien. Ben benieuwd naar Microsoft wat ze gaan doen. Hun vorige E3 show was uitstekend. Bethesda ga ik overslaan want die hebben toch zeer weinig interessants te tonen. Ubisoft ben benieuwd of ze weer met Nintendo samenwerken. Zou het erg vet vinden wanneer ze die DK Dlc van rabbids uitbreiden met een full game DK vs Rabbids. En bij Nintendo ben ik benieuwd wat ze gaan doen. Gaan ze ook nog nieuwe aankondigen doen die dan volgend jaar uitkomen? Of focussen ze zich volledig op de bekende games. En worden een paar nieuwe games voor 2020 in een september direct aangekondigd zoals vorig jaar. Of wordt 2020 weer het 2e tussenjaar. Wat ik vorig jaar ook had. Maar ik ben heel erg nieuwsgierig.
 • @legogamingfan

  O, daar heb je gelijk in hoor! Ik doelde puur op de inhoud van de eerste SoP en Nintendo heeft er in het verleden ook draken van Directs bij gehad, maar de laatste jaren doen ze het gewoon heel erg goed.

  Verder ben ik ook heel erg benieuwd wat de aankomende E3 ons gaat brengen!
 • @Piet S.

  Ja de laatste directs zijn van een uitstekende kwaliteit hopelijk houden ze dit vast. Ik ben benieuwd naar Nintendo. Want ze hebben al zoveel aangekondigd bijna elke studio heeft recent al iets aangekondigd of uitgebracht. Alleen Retro studio's nog niet. Maar kan ook best zijn dat hun vorige project is geanuleerd en ze alleen Prime 4 in de maak hebben. Maar ook naar Xbox ben ik heel benieuwd naar mooie tijd. En omdat ik Bethesda oversla voor het eerst geen nachten wakker hoeven blijven heerlijk.
 • @Newgamessuck Ja klopt, maar ik vind die dikke persconferenties altijd wel een hoogtepuntje.
 • @Robskeee ik heb niet zo een enorme behoefte om dit jaar zelf nog een keer te gaan, maar ik moet toegeven dat het meemaken van de persco's wel een hoogtepuntje was. Die gaan we dan ook 'verslaan' met een thuis- en uitgroep (vermoedelijk). Nu al zin in eigenlijk.
 • @Newgamessuck


  Hopelijk wel want de eerste state of play smaakte naar meer.
 • @Robskeee

  Sony heeft denk ik niet echt nieuwe content. Hopelijk leren ze er van en worden titels voortaan minder ver van te voren aangekondigd om dit probleem te voorkomen.
 • @legogamingfan

  Dit dus.
 • @Piet S.

  mwa imo onzin
 • @Newgamessuck

  Sony State of play liet zien dat Sony zonder die 3 laatste games weinig meer in petto heeft voor de Ps4. Dus is imo geen onzin. Sony kondigt games een jaar of soms wel 2 jaar te vroeg aan. Daarom heeft Sony first party gezien niets nieuws te tonen voor de E3.
 • Hi allen, nieuw lid hier… Ik lurk al jaren en heb dan eindelijk besloten om toch maar eens de moeite voor registratie te doen. Zeker met de E3 in het vooruitzicht en om bij te dragen nu het me een beetje tè rustig op IG wordt de laatste tijd. :P

  Ik vind het erg vreemd dat Sony afwezig is. Denken jullie dat ze zo'n State of Play gaan doen in de E3-week?
 • @Snuivert
  Zou kunnen of ze pakken hun eigen moment eerder. Wel lijkt het mij verstandig dat ze zo state of play doen als ze ook echt iets te melden hebben. Wanneer ze zeker weten dat ze meer informatie kunnen delen over The last of Us 2 en Ghost of Tsushima anders heeft zo state of play weinig zin. Want als ze nou te vaak tegenvallende state of play doen qua content. Dan gaat het publiek zich tegen deze presentaties keren en dat moet Sony zien te voorkomen.
 • @Snuivert gegroet Snuivert, en welkom! Eerlijk gezegd komt er de laatste tijd weer een beetje reuring in de tent omdat je nu ook notificaties krijgt als mensen op je reageren.

  Maar het zal me inderdaad niets verbazen als Sony die strategie gaat kiezen, ja. Of ervoor, of erna (meer plausibel).
 • @DMons
  Bedankt! :)

  Is het rode bolletje met het cijfer erin bij je naam rechtsboven ook nog weg te krijgen? Hij laadt hier de inbox niet, dus blijft het de hele tijd staan. Dat worden tergende dagen voor mijn OCD! :O
 • Is Bethesda nu zaterdag op zondagnacht of zondag op maandagnacht NL tijd?
 • @kansloze010

  Denk zondag op maandagnacht.
 • Ik denk dat Sony dit express doet. Ze helpen het verhaal de wereld in dat ze niet aan de E3 deelnemen, en iedereen is daar nu op voorbereid. En dan ineens bam! De Playstation 5 aankondiging op de E3. Als dat geen markering award oplevert weet ik het ook niet meer.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren