1. E3 krijgt geen digitaal evenement

E3 krijgt geen digitaal evenement

ESA helpt uitgevers met eigen digitale presentaties

E3 gaat ook digitaal niet meer door dit jaar. Dat maakte een woordvoerder van de organisatie bekend tegenover PC Gamer.

In maart kwam de aankondiging dat de fysieke conventie van E3 in juni niet doorging vanwege de coronapandemie. ESA, de organisator van E3, gaf toen aan dat ze de mogelijkheden onderzochten of er een digitaal alternatief kon worden gehouden. Nu heeft ESA bekendgemaakt dat ook het digitale evenement niet doorgaat.

Een woordvoerder van de organisatie zegt tegenover het gameplatform PC Gamer het volgende: “Gezien de verstoring veroorzaakt door de COVID-19-pandemie, zullen we in juni geen online E3 2020 evenement organiseren. In plaats daarvan gaan we samenwerken met exposanten om de aankondigingen van individuele bedrijven, waaronder op www.E3expo.com, de komende maanden te promoten en onder de aandacht te brengen,” zegt de vertegenwoordiger. “We kijken ernaar uit om onze industrie en gemeenschap in 2021 samen te brengen bij een nieuw ontworpen E3 die een nieuwe ervaring geeft en ons publiek gaat opwinden.”

In de komende maanden gaan er dus verschillende losse presentaties plaatsvinden. Eerder maakten Microsoft, Ubisoft en Devolver Digital al hun plannen bekend om digitale presentaties te houden rond E3. Bethesda heeft onlangs bekendgemaakt geen digitale showcase te gaan houden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • Dit kan wel eens de nekslag zijn voor de E3.
  • Maar Ign heeft toch al aangeven de vervanging van de E3 te organiseren dit jaar met een digitale showcase.
  • Ik kan er nog steeds niet rouwig om zijn. Laat alle game developers/uitgevers en console boeren maar met hun eigen digitale ( live ) presentaties komen gespreid over het hele jaar.
  • Jammer, maar begrijpelijk. Als deze vervangende online presentaties goed zijn, zie ik dan ook geen enkel probleem om ons warm te krijgen voor de nieuwe generaties aan consoles en games.
  • Er komt in diezelfde week een vervangende presentatie.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren