1. E3 mogelijk toch in de problemen door coronavirus

E3 mogelijk toch in de problemen door coronavirus

Los Angeles roept noodtoestand uit

E3 komt mogelijk toch in de problemen vanwege het coronavirus. De stad Los Angeles, waar de conventie plaatsvindt, heeft de noodtoestand uitgeroepen.

De organisatie van E3, Electronic Software Association, meldt in een persbericht dat het onderzoekt in hoeverre de noodtoestand in California invloed gaat hebben op de conventie. Op dit moment zijn er vijftig gevallen bekend van het coronavirus in de staat California.

Voorlopig gaat E3 door, maar ESA geeft aan de laatste ontwikkelingen 'dagelijks' in de gaten gaat houden en verschillende gezondheidsmaatregelen te nemen, evenals de LA Convention Center zelf. Zo worden er meer stations met desinfecterende zeep in het gebouw geplaatst moeten bezoekers handen schudden vermijden

E3 2020 vindt vooralsnog van 9 tot en met 11 juni plaats.

conventies

E3 vindt van 9 tot 11 juni plaats in het Los Angeles Convention Center.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Ja begrijpelijk, dit varkentje is voorlopig nog niet gewassen.
 • Dan kunnen bedrijven een vooraf opgenomen presentaties uitzenden. Gewoon een EA, Microsoft, Bethesda, Ubisoft, Square Enix en Nintendo direct. Je mist alleen de hands on sessies van games. Maar ik vind alleen de persconferenties boeiend En de Nintendo Treehouse. Wel gaat iemand hopelijk snel iets vinden tegen Corana want het kost de wereld klauwen met geld dit virus.
 • @smaakmaker Inderdaad, voor die mensen die niet op de beurs zijn en wel gewoon naar een persconferentie kunnen kijken veranderd er niet veel. Alleen is een persconferentie nog wel een persconferentie zonder publiek?
 • @Robskeee Nee dat niet. Maar ik denk dat het net zo goed werkt. Als de games maar goed zijn.
 • Ik weet niet of de ESA zelf met een annulering komt tenzij hun hand geforceerd wordt, maar mocht het gebeuren dan zou het mij weinig verbazen als dit de doodsteek is voor E3 in het algemeen.
 • @Rau the Legendary Waarom zou het de doodsteek worden voor de E3 denk je?
 • @smaakmaker

  Omdat iedereen dan ziet dat het op zich ook prima kan zonder E3.
 • @smaakmaker

  De E3 is sterk verouderd en onnodig geworden. Het is leuk als een soort gamers feestdag, maar vroeger vervulde het ook echt een belangrijke functie voor alle betreffende partijen en dat is tegenwoordig niet het geval. Nintendo Direct stijl presentaties zijn veel goedkoper, logischer, veelzijdiger en waarschijnlijk effectiever. De E3 doet er simpelweg niet meer toe en ik denk dat het alleen nog dat kleine zetje nodig heeft om volledig neer te gaan. Wat ik overigens jammer zou vinden, want het is voor mij nog steeds een week waar ik altijd naar uitkijk.
 • Lekker zinloos allemaal. Zolang mensen van A naar B reizen zal je het verspreiden toch niet tegen gaan.
 • @ShadowhunterrX

  Dat is waar. Bij ons op t werk worden meetings van boven de 25 personen afgeraden etc.

  Vind t aan de ene kant een beetje overbodig, aan de andere kant: hoe meer je t kan beperken, hoe beter

  Echter ben ik nog steeds een beetje verwar. Enerzijds doet iedereen panisch en als je wat verder leest lijkt t toch allemaal niet zo ernstig voor de meeste mensen.
 • @ShadowhunterrX Tegengaan niet nee, maar je kan het wel beperken. Als je duizenden bij elkaar in 1 gebouw zet weet je zeker dat de verspreiding erger wordt.
 • @Robskeee

  In hoeverre verspreid het als je op het treinstation loopt? Daar lopen - zeker tijdens spitsuren - zoveel mensen dat ik mij afvraag of het beperken ervan zinvol is.

  Ik ben trouwens geen expert, gewoon een oprechte vraag :)
 • @Silverwolf

  Ik heb er ook weinig verstand van maar een klein verschil is wel dat op een station je alleen langs elkaar afkomt zonder echte contacten zeg maar. Op een beurs gaan mensen socializen met elkaar, gesprekken aan en handjes schudden en die soort dingen.

  Neemt niet weg dat t vast wel op een station ook kan verspreiden, maar dat zal bij een beurs een hoger risico opleveren.

  On topic: Geef mij maar gewoon online streams zoals nintendo directs dan ben ik tevreden.
 • @Silverwolf

  Dat is precies mijn punt. Leuk dat Robskee een voorbeeld geeft van duizenden in 1 gebouw, maar dan moet er ook maar 1 ziek zijn. Maar miljoenen mensen reizen elke dag over de hele wereld en zo is ook via Italië het virus hier gekomen.
  Ook begreep ik de terug haal actie van de EU niet twee maanden geleden. Mensen die misschien besmet of waren besmet terug halen naar Europa. Je gaat toch iemand met de griep toch ook niet op de bek pakken ?

  @naapert
  Maar mensen pakken ook de trein als ze op het station zijn. Vooral in spitsuren kunnen de treinen nogal vol zijn en zit je boven op elkaars lip net zoals op een beurs.
 • @ShadowhunterrX

  Je snapt toch zeker wel dat je in een beurs waar duizenden man rondlopen dat de kans groter is dat er mensen zijn die het virus bij zich dragen dan in een trein met 30 man. Dat is gewoon logisch nadenken. Hoe groter de massa, hoe groter de kans. ;)
 • @Robskeee
  Tegen iemand zeggen logisch nadenken, maar ondertussen 2 reacties verwijderd en je trein opmerking van 20 naar 30 veranderd.

  Ik snap best je wilt gelijk hebben en slim over komen op het internet. Maar ga dan in op de inhoud en niet er een draai aan geven om je gelijk te halen.

  Wat kom je tegen tijdens het reizen ? Juist veel mensen. En waar heb ik de hele tijd het over…. juist reizen. Wat heb je in de spitsuren ? Veel mensen reizen in de trein en niet 20 of 30.

  Dus je beledigingen van of ik het wel begrijp en erbij zuchten… rond uit kinderachtig. Op zen minst begrijp het dan zelf wat er bedoeld word.
 • @ShadowhunterrX

  Wauw man, wat heb jij een kort lontje. Sorry maar ik bedoelde er helemaal niks persoonlijks mee. Ik ben hier gewoon aan het discussieren over dit onderwerp. Stel je aub niet zo aan zeg. ;)

  Ontopic, die 20/30 personen in de trein was een voorbeeld. Pak dan bijvoorbeeld 100 man, dat is nog maar een fractie van wat er op zo’n beurs komt.
 • @Robskeee

  Zeker nooit trein tussen Rotterdam en Den Haag genomen?
 • @Silverwolf
  Je hoort mij niet zeggen dat er niet veel mensen in een trein zitten, maar natuurlijk niet zoveel als er op een beurs rondlopen.
 • De media is het echt aan het opblazen, de griep maakt meer doden per jaar dan dit. Maar we mogen niet vergeten dat de griep al flink geëvolueerd is, en bij Corona is het nog maar phase 1.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren