1. EA zou Star Wars-openwereldgame hebben geannuleerd

EA zou Star Wars-openwereldgame hebben geannuleerd

Game was eerst in ontwikkeling bij Visceral, daarna bij Vancouver

Kotaku claimt dat Electronic Arts zijn openwereldgame gebaseerd op Star Wars heeft geannuleerd.

De game was oorspronkelijk in ontwikkeling bij Visceral Games, dat door EA in 2017 gesloten werd. Bij Visceral was het nog een lineaire actie-adventuregame met de codenaam Ragtag, met Uncharted-regisseur Amy Hennig aan het roer.

EA Vancouver nam de ontwikkeling over nadat Visceral Games zijn deuren sloot en maakte er een openwereldgame van. Deze versie van de game zou de codenaam Orca dragen. Spelers zouden als een bounty hunter diverse planeten uit het Star Wars-universum verkennen.

Het project zou zijn geannuleerd, omdat het te veel tijd kostte. EA zou liever kleinschaligere Star Wars-games uitbrengen die sneller klaar zijn. Een van die games zou in 2020 uit moeten komen. Kotaku meldt verder dat het niet duidelijk is wat EA Vancouver gaat doen nu de game is geannuleerd, maar er zouden geruchten gaan over een nieuw Star Wars-project.

star wars battlefront 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • EA maakt heel Star Wars kapot
 • @BiohazardJP
  Disney heeft Star Wars al neergeschoten, EA is medeplichtig door geen 112 te bellen.
 • Ik word zon ontzettend moe van EA. Ze hebben de Star Wars license nu al jaren en hebben er nog steeds niks mee gedaan behalve 2 Battlefront games (die bijzonder slecht zijn) en mobile crap.

  Aan mij hebben ze al laten zien dat EA geen ambitie heeft om een groot project te starten met de license. Ze hebben 1313 gecanceld en nou ook deze game, maar ze sluiten ook nog geen eens Visceral Games (en vele andere grote studio's van vroeger). Ze willen alleen maar cashgrab games maken.

  Rot aub op, ik wil mijn Star Wars terug. Het klinkt zo vet: een bounty hunter in een open world die verschillende planeten bezoekt. Maar nee hoor: het zou te lang duren. Weet je, jullie hebben nog steeds niks groots met de franchise gedaan, dat duurt pas lang.

  EA moet begrijpen dat als ze gewoon een sterke game maken met een gemotiveerde crew en ZONDER die micro-transactions, dat mensen de game gewoon gaan kopen.
 • Kotaku heeft echt heel goede scoops te pakken in januari/december. Erg leuk om te volgen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren