1. EA lanceert cloud gaming service-bèta

EA lanceert cloud gaming service-bèta

Spelers met een Origin-account kunnen zich opgeven

Ken Moss, hoofd technologie bij EA, heeft in een bericht via medium laten weten dat om 07:00 uur Nederlandse tijd een bèta van start gaat voor Project Atlas, de cloud gaming service voor de uitgever en ontwikkelaar.

Project Atlas

De bèta van Project Atlas gaat vanaf 07:00 uur Nederlandse tijd van start en gaat twee weken lang draaien. Iedereen die een EA Origin-account heeft kan zich ervoor aanmelden en maakt kans om mee te mogen doen aan de bèta. In 2018 liet Moss weten dat er aan Project Atlas gewerkt werd. Op dat moment zouden al duizend medewerkers ermee bezig zijn. Ook vertelde hij dat meerdere studio's van over de hele wereld een bijdrage leveren aan het project.

Spelers die geselecteerd worden voor de bèta hebben toegang tot vier games: Titanfall 2, Need for Speed Rivals, Fifa 19 en Unravel. "Omdat onze games het creatieve hart van EA blijven, richten wij ons op het testen en begrijpen van hun prestaties in cloud-gaming. Ons doel met deze exclusieve proef is om meer informatie te verzamelen en daarmee de prestaties en servicekwaliteit te testen in verschillende netwerkomstandigheden en op meerdere serverrouteringsscenario's", aldus Moss.

"In het afgelopen decennium hebben vertraging en haperingen cloud gaming lastig gemaakt voor de serieuze gamer", stelt hij ook. Om dit te vermijden werkt EA aan het gebruiken van AWS (een geautomatiseerd serversysteem) en de publieke cloud zodat het zo dicht mogelijk bij de speler kan zijn. Door verschillende soorten games te gebruiken met verschillende kwaliteiten wil EA Project Atlas zo uitgebreid mogelijk testen. Moss eindigt door de zeggen dat deze technologie er uiteindelijk voor gaat zorgen dat spelers EA-games op allerlei verschillende apparaten kunnen spelen zoals smart tv’s, tablets en smartphones.

Er is verder nog niks bekend over een release datum.

stadia

Google Stadia en Microsoft xCloud

EA is zeker niet de eerste die komt met een streaming-platform Zo gaat zoekgigant Google zijn Stadia-dienst in november lanceren. Games worden gestreamd via de datacentra van Google en er hoeft dus ook niets gedownload te worden. Wel moet er een internetverbinding zijn.

Games die dienst aanbiedt kunnen via televisies (via een Chromecast), telefoons, tablets, desktopcomputers en laptops worden gespeeld. Schakelen tussen twee of meerdere platformen tijdens het spelen moet ook naadloos mogelijk zijn. Tot op heden is Stadia alleen maar beschikbaar geweest voor het publiek tijdens evenementen.

Ook Microsoft komt met een eigen streaming-dienst; xCloud. Project xCloud maakt gebruik van de Azure-technologie van Microsoft, waardoor 54 regio's worden ondersteund in 140 landen.

Microsoft heeft recentelijk meer informatie gegeven over het testen van xCloud door het publiek, dit gaat in Zuid-Korea gebeuren met geselecteerde Telecom-klanten over een 5G-connectie.

Microsoft xCloud komt in oktober, 2019 uit.

xCloud

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren