1. EA: 'Fortnite creëert groter publiek'

EA: 'Fortnite creëert groter publiek'

Maar kaapt ook spelers weg

Tijdens een investeerdersvergadering heeft EA gereageerd op het succes van Fortnite. Volgens CEO Andrew Wilson is Fortnite goed voor gaming over het algemeen.

Wilson is ervan overtuigd dat het fenomeen het publiek voor games verder uitbreidt:

"Onze verwachting is dat Fortnite het publiek blijft vergroten. Dat creëert geweldige mogelijkheden voor ons tijdens de feestdagen, zeker als je denkt aan de lancering van Madden, Fifa en Battlefield voor een groeiend publiek."

Financieel hoofd Blake Jorgensen merkt daarbij op dat Fortnite ook veel spelers wegkaapt bij andere games. Spelers hebben volgens hem maar een bepaald aantal uur te besteden, en de hele industrie merkt de gevolgen van de populariteit van de game. Jorgensen is echter ook van mening dat een groeiend aantal gamers een zeer goede zaak is, omdat meer mensen in aanraking komen met games.

Recent liet EA ook weten dat de uitgever denkt aan een eigen free-to-play-game en crossplay. De Battlefield-serie zal hier waarschijnlijk geen onderdeel van uitmaken.

Battlefield V

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Doe maar niet EA. Jullie jagen de mensen 2x keer zo hard weg.

  Mare mensen overstappen van Fortnite naar de 3 genoemde EA games. Laat me niet lachen.
 • En dus verzint EA een 'Battle Royal' mode (last man standing nieuwe fifa feature) in FIFA19 omdat het op die manier gamers probeert weg te kapen.

  Maar kan EA zich niet beter verdiepen in -waarom- gamers weglopen? Misschien komt het wel door de gare gameplay. Leuk hoor, dat je nu Houserules kunt aan en uitzetten, en leuk ook dat de pers erop springt. Maar het leidt af van waar EA de laatste jaren veel kritiek op krijgt: de scipting in de game. Waarom is Rocket League zo populair? Misschien omdat daar geen scipting inzit en het gewoon man tegen man, team tegen team is?
 • Als ze nog.meer spelers willen bij fortnite moet ze er een modus ingooien waar het bouwen is aangepast met alleen trappetjes of een delay.
  Want hoe het nu is is het gewoon f gaar je ken blijven schieten maar je kan gewoon muurtjes blijven spammen.
 • @darkgrim tot je resources op zijn.
 • @Meccorr
  Of je kogels op zijn:p

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren