1. EA gaat muntdistributie tegen in Fifa Ultimate Team

EA gaat muntdistributie tegen in Fifa Ultimate Team

Spelers krijgen in-game waarschuwing over distributie

EA werkt hard om de zwarte markt rondom Fifa Ultimate Team tegen te gaan. Al jaren weet EA maar geen grip te krijgen over de munten die worden verkocht door derde partijen. In Fifa 19 krijgen spelers waarschuwingen voor het risico van kopen en verkopen van in-game munten.

Spelers die buiten de regels om lopen bij het kopen en verkopen van in-game munten het risico verbannen te worden. Bij het spelen van Fifa 19 komen vanzelf de waarschuwingen in beeld waar EA duidelijk nog eens de regels doorloopt over wat wel en niet geoorloofd is.

Fifa 19
Fifa 19
Fifa 19

De illegale muntdistributie wordt na het rumoer rondom 'lootboxen' zeer serieus genomen, mede doordat EA al onder de loep wordt genomen voor gokken in Fifa-spellen. Of de waarschuwingen in Fifa 19 gaan helpen is de vraag, maar EA laat wel duidelijk zien dat het bedrijf bezig is met het tegengaan van illegale handelingen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • Ik ben een beetje onbekend met FUT, maar kan je daarbij direct online tegen anderen spelen, of is het beter eerst offline te oefenen en je team klaar te maken?
  • @Luigi1985
    Sinds vorig jaar is het met de invoering van Squad Battles ook zeker mogelijk om offline te spelen en veel progressie te boeken met uitstekende beloningen in de vorm van coins en packs. Echt een verbetering geweest.

    En online werkt het ook gewoon met divisies, dus je speelt tegen spelers van je eigen niveau.
  • Je begint met een waardeloos team met allemaal spelers rond de 60. Ik zou zelf eerst offline coins verzamelen of misschien een klein beetje geld erin stoppen. Om met een redelijk team te beginnen.
  • Wat ook goed helpt zijn alle YouTubers die sites promoten die coins verkopen. Daarbij is mijn broertje ooit op pc gebanned voor coins verhandelen terwijl hij nog nooit ultimate team heeft opgestart.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren