1. EA-games keren weer terug naar Steam

EA-games keren weer terug naar Steam

Valve en EA werken weer samen

EA-games worden weer beschikbaar via Steam als onderdeel van een nieuwe samenwerking tussen EA en Valve.

Naast de games van EA wordt ook de EA Access games-abonnementsdienst aangeboden via Steam. De eerste game die beschikbaar gaat zijn via het platform is Star Wars Jedi: Fallen Order. Games zoals Apex Legends en Fifa 20 komen later ook naar Steam. EA-bestuurslid Mike Blank gaat dieper in op de samenwerking in een interview met Engadget en bespreekt de vriendenlijsten van de gebruikers.

“We werken samen met Valve en Steam om onze vriendenlijsten op een efficiëntere manier te koppelen, zodat spelers samen kunnen spelen, ongeacht welk platform je gebruikt,” aldus Blank aan Engadget.

Steam

Er zijn wel een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten; games die de gebruiker al gekocht heeft via Origin kunnen niet met Steam geopend worden. Er bestaat een kans dat dit later gaat veranderen, maar daar is verder niks over gezegd. Ook moeten gebruikers een EA-account aanmaken voordat zij games via Steam kunnen spelen en is EA Origin launcher nodig om alles in te stellen.

Geruchten rondom de samenwerking ontstonden afgelopen weekend al, na een hint van EA op hun Twitter. Na jaren pc-games exclusief te lanceren op hun eigen launcher is EA zich weer aan het uitbreiden. Eerder deze maand werd al onthuld dat EA-games nu ook beschikbaar zijn op Humble. “We willen zijn waar de spelers zijn,” reageert Blank op de vraag waarom dit nu veranderd. Ze willen het zo makkelijk mogelijk maken voor hun spelers door de games op meerdere platformen aan te bieden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

  • Heel goed! Kan ik eindelijk weer eens FATSOENLIJK Mass Effect 2 spelen, zonder dat Origin crashed tijdens een van de dlc's..
  • Dat ea eerst eens al die niet werkende spellen fixed zoals oa mass effect 1 en red alert 2 die nogsteeds kapot verkocht worden

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren