1. EA haalt Guiness book of world records met negatief record

EA haalt Guiness book of world records met negatief record

Met een poging om Star Wars Battlefront 2 te verdedigen

EA heeft een officieel record binnengehaald, maar ze zijn er ongetwijfeld niet blij mee. De uitgever kreeg de meeste downvotes ooit op Reddit en dit is niet onopgemerkt gegaan.

Het gaat hier om een bericht waarin EA zich verdedigt ten op zichtte van kritiek omtrent het gebruik van lootboxen in Star Wars Battlefront II. Een speler deelde een klaagbericht op Reddit, waarin hij aangaf het oneerlijk te vinden dat hij de tachtig euro moest betalen voor de Deluxe-editie en nog steeds niet met Darth Vader kon spelen. Dit personage moest eerst met in-game-valuta gekocht worden en hiervoor dienen spelers enorm veel tijd in de game stoppen om via de lootboxen het personage te kunnen 'vrijspelen'.

Het downvote-record is inmiddels officieel opgenomen in het Guiness book of world records. 2020.

EA schreef het volgende bericht onder de klacht van de Reddit-gebruiker: "Het is onze bedoeling om spelers een trots gevoel te geven wanneer ze verschillende personages vrijspelen. Wat de kosten betreft, deze zijn gebaseerd op data afkomstig uit de open bèta, we hebben onder andere gekeken naar het gemiddelde wat spelers dagelijks verdienen aan krediet. We zorgen ervoor dat de dagelijkse uitdagingen aantrekkelijk, belonend en toegankelijk zijn. Bedankt voor de feedback, we gaan door met het aanpassen van de game door Reddit in de gaten te houden en houden jullie op de hoogte"

De reactie van EA zelf is niet heel bijzonder, maar het het feit dat de uitgever er wederom op geld uit was, viel niet goed bij maar liefst 667813 Reddit-gebruikers. Het was immers niet de eerste keer dat EA op een geniepige manier wilde verdienen. Er zijn namelijk maar weinig mensen die maanden lang de game intensief spelen om dan pas met Darth Vader aan de slag te kunnen gaan. De enige andere optie voor Vader-liefhebbers was om lootboxen te kopen.

Battlefront

Eind oktober 2017 heeft EA de lootboxen alsnog aangepast en even later werden de prijzen van verschillende personage sterk verlaagd. Het kwaad was echter al geschied.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Kan het niet laten om games op het moeilijkste niveau te spelen. Wacht nog steeds op Skate 4...

Reacties

  • Een record om trots op te zijn! Ahem:P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren