1. EA heeft meer Star Wars-games in ontwikkeling

EA heeft meer Star Wars-games in ontwikkeling

Ondanks de aankomende Star Wars-game van Ubisoft

Hoewel gisteren werd aangekondigd dat Ubisoft Massive Entertainment aan een nieuwe Star Wars-game werkt, heeft Electronic Arts ook Star Wars-games in ontwikkeling.

Dat laat het bedrijf weten via Twitter. Het bedrijf somde enkele feiten op. "We houden van Star Wars. We kijken er naar uit om samen te blijven werken met Lucasfilm Games. We maken meer Star Wars-games. BD-1 is nog altijd de schattigste."

Gisteren werd aangekondigd dat Ubisoft Massive aan een nieuwe Star Wars-game werkt. Het is voor het eerst sinds Star Wars Battlefront dat een andere uitgever een Star Wars-game maakt en uitgeeft, met uitzondering van de Lego Star Wars-games. Disney gaf gisteren al aan dat het samen blijft werken met EA, maar nu heeft de uitgever zelf specifiek benoemd dat het Star Wars-games blijft ontwikkelen.

Naast Star Wars Battlefront heeft Electronic Arts een vervolg, Star Wars Jedi: Fallen Order en Star Wars Squadrons ontwikkeld. Ook heeft het bedrijf een Star Wars-uitbreiding voor De Sims 4 gelanceerd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Vind ik ook totaal geen ramp, ik zie graag een vervolg op fallen order. Maar dat EA de exclusieve rechten om SW games te maken kwijt is is het beste nieuws van 2021 tot nu toe, erg mooi dat er nu meer devs aan SW games gaan werken.

  De kers op de taart is natuurlijk dat Ubisoft nu aan een SW game werkt. Ik hoop op een SW in AC stijl maar met Massive aan het roer betwijfel ik dat. Aan de andere kant het is een long time partnership, dus een AC like SW game zie ik nog wel gebeuren.
 • @Meta_coola

  Je blinde Ubisoft liefde verblind je weer eens. Hier hoopt geen enkele echte Star Wars fan op. AC is zesjescultuur. Star Wars verdient zo veel beter.
 • @DopieJopie1

  Ja echt zesjes cultuur

  Metacritic ( de critici niet die ongeloofwaardige user scores)

  AC 1 8,1
  AC 2 9,1
  AC B 9
  AC R 8
  AC 3 8,5
  AC 4 8,8
  AC R 7,2
  AC U 7
  AC S 7,6
  AC O 8,1
  AC O 8,4
  AC V 8,4

  Oh wacht even dat zijn natuurlijk allemaal gekochte cijfers want behalve Coola kan en vind niemand de AC franchise leuk en geweldig. Dat is onmogelijk.

  Overigens zie ik mij echt wel als een star wars fan en ik zie een SW game met een AC sausje wel degelijk zitten. Oh wacht effe omdat ik RotS de beste SW film vind mag ik mij natuurlijk geen SW fan noemen want andere bepalen wat ik wel ben en wat ik wil. Eigen meningen zijn verboden. Had ik kunnen weten.
 • @Meta_coola
  Nu weet je het, dus kan je er voortaan rekening mee houden! Top!
 • @blue_blade_3

  Dacht dus effe niet. Ik blijf mijn mening verkondigen zoals ik al jaren doe. Ik ga echt voor niemand veranderen.
 • @Meta_coola
  Nee leren van ervaringen is alleen voor sukkels natuurlijk! :)
 • @Meta_coola

  Rustig. Als jij geniet van generieke, bizar slechte voice acting en de zoveelste control C control V open wereld: helemaal prima.

  Maar dat Star Wars fans denken, fuck Ubisoft, is niet meer als logisch.
 • @Meta_coola

  https://www.ubisoft.com/en-us/game/assassins-creed/valhalla/news-updates/5VJh2nOs6Mmyf8k7pfsCsf/assassins-creed-valhalla-title-update-111

  De zoveelste update om problemen weg te werken is echt geen 8 waard.. Een 6.2 en niet hoger.

  Maar jij bent zeker geen enkele bug tegen gekomen… Hoe kan jij jezelf serieus nemen man.
 • @san5324

  Laat Meta eens doen man, Valhalla is een zeer goed spel, dat is gewoon een feit. Je moet hem niet constant zitten bashen.
 • @LosPilotas
  Leg mij eens uit wanneer een mening een feit wordt? Of is het een feitelijke mening?
 • @blue_blade_3

  Spreek San dan ook aan want het is overig dat hij die 6,2 neerzet als een feit en niet als mening.

  Weet je wat je overigens wel als feit kan zien ? Dat die 8,4 voor Valhalla op metacritic terecht is. Als dit niet zo had geweest dan had de game wel een lager cijfer gekregen.
 • @Meta_coola
  Ik spreek lekker de mensen aan die ik wil. Een beetje net als dat jij dat doet met luisteren. Alleen luisteren naar wat je zelf wilt. Leuk toch, die vrijheid!

  Jij bent wel grappig trouwens. Zeggen dat een 8.4 terecht is. Terecht houdt in dat iets gerechtvaardigd is. En volgens mij is dat alsnog afhankelijk van een mening.
 • @LosPilotas

  Vol met bugs. Dus het is niet een zeer goed spel. Het is zo simpel.
 • @san5324

  Vooralsnog twee bugs tegen gekomen.

  De drunken glitch, vervelend maar als je mediteert dan ben je niet meer dronken.

  De Mari Lwyd glitch en ik baal er van dat ik kwij ben geraakt door een andere cape aan te trekken. Die schedel masker was fuckin awesome.

  Voor mij persoonlijk is de game op het moment een 9 waard.
 • @DopieJopie1

  Heeft er niets mee te maken, concurrentie is altijd goed. Nu moet EA als Ubisoft echt alles op alles zetten, om toch een meesterwerk neer te zetten.
 • @LosPilotas

  Aandeelhouders geven helemaal niks om een meesterwerk. Copy paste van een werkende formule is wat aandeelhouders fijn vinden.
 • Goed nieuws. Het slechte nieuws is dat Ubisoft er straks mee aan de haal gaat. Ik hoop in ieder geval niet op een SW in AC stijl. Zie het al voor me. Standaard fetch missies, slechte voice-acting en side missies die 100x hetzelfde zijn om de game een beetje op te vullen. Nee dank u
 • @blue_blade_3

  Dit dus. Met immortals weer gezien dat Ubisoft zooo zesjescultuur is. Met name die voice acting, ik schoot soms echt in de lach zo slecht.
 • Zolang het maar geen overkill aan SW games wordt. Dan komt de games en de films niet ten goede.
 • @MythicZ Overkill is het helaas al, compleet uitgemolken deze reeks helaas.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren