1. EA houdt rond E3 geen persconferentie

EA houdt rond E3 geen persconferentie

Wel is er EA Play en worden er verschillende streams gehouden

Electronic Arts houdt rondom E3 wederom een eigen evenement genaamd EA Play. Hier wordt echter geen persconferentie bij georganiseerd.

EA Play wordt altijd rond E3 in juni gehouden. Dit jaar houdt Electronic Arts het evenement, waarop de pers en fans aankomende games van de uitgever kunnen spelen, van 7 tot en met 9 juni. De Hollywood Palladium is wederom de locatie voor het evenement.

Wel anders dit jaar is dat EA geen persconferentie houdt. In plaats daarvan zendt de uitgever meerdere streams uit, verspreid over vrijdag 7 en zaterdag 8 juni. Hierin worden diverse games getoond.

Het is nog niet bekend waarmee EA op de proppen komt dit jaar, al lijkt het logisch dat Star Wars Jedi: Fallen Order en het eerder dit jaar uitgekomen Apex Legends grote rollen vervullen op het evenement.

EA Play

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Niet dat ik zat te wachten op EA conferentie maar wordt toch echt een minder e3 jaar met ook sony niet aanwezig.
 • Jammer, ondanks dat de EA presentatie een groot e-sport festijn was. De E3 dit jaar lijkt tegen te gaan vallen.. Hoop het uiteraard niet!
 • Gelukkig Sony missen we maar Ea hun persconferentie was tergend slecht. Maar ik ben benieuwd of Bethesda er wel een geeft want die hebben ook vrij weinig te melden denk ik. Misschien moeten we maar naar een leven zonder E3. En van de grote 3 Directs presentaties heel het jaar geven zoals Nintendo al doet. En dat daar ook de grote nieuwe 3rd party games worden aangekondigd.
 • HAH, Toch grappig… Een paar jaar geleden sprak iedereen er schande over dat Nintendo geen live presentaties meer deed en overging op de huidige vorm (Directs). Nu haakt Sony af en gaat EA ook over op streaming… :-)

  Verder boeit het me helemaal niets of EA nou wel of niet aanwezig is op de E3.
 • @Piet S.

  Sony is er dit jaar niet bij volgend jaar als de ps5 aangekondigd is zullen ze er waarschijnlijk weer bij zijn. Maar idd nu werkt een direct denk ik veel handiger. En is de E3 overbodig.
 • @Gamerfan31

  Zou kunnen, maar dat was niet mijn punt.
 • @Piet S.

  Denk dat je via de Direct wat meer aandacht van een grotere doelgroep krijgt, ze worden vaak uitgezonden in kalme tijden. Tussen het E3 geweld lijkt het mij lastiger de aandacht op je gevestigd te krijgen.
 • @benjaminben

  Voordeel aan E3 is dat het zo groot is dat er meerdere Media aanwezig zijn. CNN en CNBC geven geen fuck om een Nintendo of een Sony direct. Maar een E3 worden meerdere malen dingen over uitgezonden.
 • @Newgamessuck

  Volgens mij wordt de interesse vanuit genoemde partijen voor de E3 met het jaar minder. Ik zie steeds minder E3 coverage op TV.
 • @benjaminben

  Ik bedoel dat mensen begonnen te zeuren toen Nintendo koos voor Directs i.p.v. live uitzendingen tijdens de E3.

  Directs tussendoor is inderdaad gewoon uitermate slim om de reden die jij noemt.
 • @Piet S.

  En niet veel mensen spraken er schande alleen die vonden het jammer dat Nintendo van het live podium verdween bij de E3. Nintendo directs ook voor de E3 zijn prima. Al hoop ik wel dat Nintendo de kwaliteit van nieuwe aankondigen op de E3 wat verhoogt. Want die waren de laatste jaren niet best. Ook al zat er een Prime 4 tussen alleen blijkt dat achteraf niet zo hele handige aankondiging. Dus nee ik hoop dat de E3 direct van dit jaar net zo goed wordt als hun 2 laatste Nintendo directs
 • @Gamerfan31

  Je kunt het denk ik nog wel terugzoeken op Reddit, ResetEra en andere grote game forums. Na de aankondiging dat Nintendo Directs i.pv. live presentaties ging doen op E3, waren ze zogenaamd 'nintendoomed, etc.'.

  Afgelopen jaar was het inderdaad zeer zwak, maar het jaar ervoor waren ze zeker de beste m.b.t. nieuwe aankondigingen.
 • @Piet S.

  Vond ik ook wel meevallen Prime 4 blijkt achteraf een lachertje vind ik persoonlijk leuk maar blijkt dus niets van terechtgekomen. Pokemon heel veel bombarie. Maar is toch niet het spektakel vind ik na het zien van de eerste beelden. Yoshi en ook Kirby leuk maar niet mindblowing. Dus nee vond dat ook reuze meevallen als je het achteraf gaat bekijken. Vond de laatste 2 directs beter dan hun 2 laatste E3 directs.
 • @Gamerfan31

  Metroid Prime 4, Pokemon Sword & Shield (toen nog 'Pokemon RPG'), Yoshi, Kirby, Metroid: Samus Returns & BotW DLC werden tijdens de E3 van 2017 aangekondigd. Dat zijn stuk voor stuk prima/goede aankondigingen. Geen andere partij kwam daarbij in de buurt.

  En hoezo is MP4 een lachertje? :'-) De game is inderdaad te vroeg aangekondigd (wat bv. Sony bijna altijd doet) en de ontwikkeling van de game is pas geleden opnieuw gestart om de kwaliteit te waarborgen (heel netjes hoe ze dat aangepakt hebben: Eerlijkheid en openheid), maar die game komt sowieso uit, dus 'niets van terecht gekomen' is feitelijk onzin.

  De laatste 2 Directs waren beter dan de laatste E3 Direct. Daar ben ik het wel 100% mee eens. Met de rest zeker niet.
 • @Piet S.

  Metroid Prime 4 was leuk een logo maar verder nog niks van gezien. En natuurlijk is het goed dat die game opnieuw gemaakt wordt. Pokemon valt grafisch wel een beetje tegen hoor niet heel mindblowing. Yoshi leuk maar geen wow aankondiging Kirby bleek achteraf niet zo hele sterke game. Metroid Samus returns was buiten de direct gedaan en was uiteindelijk een 3ds game dat was wel een teleurstelling. Maar Prime 4 is natuurlijk niet heel slim geweest omdat bij een japanse ontwikkelaar te gooien dat was gedoemd om te mislukken want Japanse ontwikkelaars kunnen veel maar beheersen niet het FPS genre. Dit project hadden ze beter gelijk bij Retro studio's neer kunnen gooien. Enige excuus zou kunnen zijn dat hun met een eigen titel bezig waren die nog uit moet komen.
 • @Gamerfan31

  Ik heb het ook puur over de aankondigingen die gedaan zijn tijdens de (complete Nintendo) E3 van 2017. Alles bij elkaar is dat gewoon een zeer fijn lijstje. Dat iets achteraf dan niet jouw smaak blijkt te zijn… Dat kan, maar heeft niets te maken met de betreffende E3 aankondigingen.

  En hoe het verder met Retro Studios en andere projecten zit… Echt geen idee. We mogen in ieder geval zeer blij zijn met Retro x MP4. Dat kan ik je wel vertellen!
 • @Piet S.

  Ja het was niet onaardig maar van Prime 4 hadden ze meer moeten tonen ik snapte de gekte niet alleen om voor een logo zo uit je dak gaan. En wat daar is aangekondigd is op die Pokemon na is allemaal mijn smaak alleen ik vond het niet zo goed als bijvoorbeeld Sony dat jaar daarvoor. die blies mij echt omver dat jaar met God of War en Spiderman dat gebeurde hier voor mij persoonlijk niet.

  Maar we gaan het zien wat ze er deze zomer van terecht brengen. Ik hoop eigenlijk nog op een Nintendo direct voor de E3 in April.
 • @Gamerfan31

  Dat kan, want smaken verschillen nu eenmaal. Ik hoop dat Nintendo dit jaar het niveau van 2017 weer haalt, in ieder geval.

  Ik hoop ook op een Direct voor de E3 Direct, maar ik ga er niet van uit. Ik denk ook dat ALS er nog een Direct voor de de E3 Direct komt dat dan alle (eventuele) verrassingen al verklapt zullen zijn tegen de tijd dat de E3 begint, haha.
 • @Piet S.

  Het heeft geen zin om Piet tegen te spreken. Voor hem is Nintendo heilig en maken ze nooit fouten.
 • @CyberFl

  Ik quote mezelf even:
  'Afgelopen jaar was het inderdaad zeer zwak' <– M.b.t. Nintendo's E3 Direct in 2018. (Dat staat LETTERLIJK hierboven in de comments.)

  Voel je je nu stom? Dat zou wel moeten namelijk. ;-)
  burn.gif

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren