1. EA koopt Glu Mobile voor 2,1 miljard dollar

EA koopt Glu Mobile voor 2,1 miljard dollar

Bekend van de games op het plaatje hierboven

EA heeft ontwikkelaar en uitgever Glu Mobile opgekocht voor 2,1 miljard dollar. 

Dat maakt EA bekend via een persbericht. Zoals de naam van het bedrijf al verklapt, gaat het om een ontwikkelaar die zich specialiseert in spelletjes voor op de telefoon. Glu Mobile staat bekend om het uitgeven en ontwikkelen van 3D freemium games voor mobiele apparaten en beschouwt zichzelf als leider van de markt. 

Glu Mobile maakte games als Kim Kardashian: Hollywoord, Diner Dash Covet Fashion en Disney Sorcerer's Arena. Het succes van hiervan heeft de aandacht van EA duidelijk getrokken.

"De aankoop van Glu combineert geweldige teams en producten om zo een leider te creëren in mobiele games met veel kennis over de verschillende, snelgroeiende genres.", schrijft Andrew Wilson, CEO van EA.  

Uit het persbericht blijkt dat EA en Glu Mobile samen over meer dan vijftien verschillende top live services beschikken, waarmee de afgelopen twaalf maanden goed geld is verdiend.

Ondanks het bij Glu Mobile aan naamsbekendheid schort, behoort EA's acquisitie van het bedrijf wel tot één van de grootste aankopen in de geschiedenis van de game-industrie. Uiteraard betaalde Microsoft een stuk meer voor ZeniMax (7,5 miljard), maar het bedrag dat EA voor voor Glu Mobile neertelt is bijvoorbeeld hoger dan de prijs die Facebook betaalde voor Oculus VR in 2014. 

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Nooit van gehoord. Bij het lezen van de games blijkt ook wel dat ik niet de doelgroep ben.
  • @Gaaiz

    Heb jij serieus nooit die Kim Kardashian game gespeeld?
    Heb je onder een steen geleefd? 😂
  • Dit gaat hard. Iedereen wil elkaar overnemen nu. We gaan nog veel van zulke berichten lezen nu.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren