1. EA legt kansen Fifa Ultimate Team-packs uit

EA legt kansen Fifa Ultimate Team-packs uit

Wat zijn de kansen voor een goede speler?

Op de website van Fifa 19 legt EA uit hoe het kopen en krijgen van bepaalde FUT-packs in Fifa 19 werkt. Voordat je een pack koopt, kun je zien wat de kansen zijn voor het krijgen van voetballers met een bepaalde score. Zo krijgt de speler meer inzicht in wat hij kan verwachten bij de aanschaf. EA wil zo transparanter worden na de controverse rondom lootboxen.
Fifa 19

Aan het begin van Fifa 19 wil EA de speler meer inzicht geven in hoe FUT-coins gebruikt worden om een pack aan te schaffen. Bij het Fifa 19 Ultimate Team Score-scherm krijg je de optie om te kijken wat de kansen zijn. De kans die wordt getoond is het minimale percentage om de speler te krijgen van de bepaalde score. Bij een percentage van 100% is het bijvoorbeeld zeker dat je een item krijgt van de gegeven score.

Fifa 19

EA heeft vele testen gedaan om de percentages te berekenen. Bij elke nieuwe release zal EA de kanspercentages opnieuw berekenen. Bij het aanschaffen van een pack toon EA ook een disclaimer over wanneer de kansen up-to-date zijn. EA doet zijn best om Fifa 19 minder verwarrend te maken, onder andere met hun blog 'Pitch Notes'.

Fifa 19 verschijnt op 28 september voor PC, Xbox One, PS4 en Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • "EA heeft vele testen gedaan om de percentages te berekenen. Bij elke nieuwe release zal EA de kanspercentages opnieuw berekenen."

  Hoezo testen om percentages te berekenen? Zij zijn toch degene die zeggen hier 1% kans voor Ronaldo, 20% voor Luuk de Jong etc.. (beetje kort door de bocht).

  Dan is het toch gewoon een kwestie van tellen ipv testen?
 • @naapert Ik denk dat ze de kansen zelf kunnen aanpassen en daarmee een beetje hebben gespeeld. Dus de kans op bepaalde spelers vergroten en verkleinen.
 • Mooie Damage control van EA om de cijfers mooier te maken dan ze werkelijk zijn.

  IG heeft de afgelopen weken de top 100 van beste rating spelers gemaakt en die begon op 85. Dus zelfs heb je 4,5% kans op een 84+ speler en dat moet je op zen *minst* door 100 delen. Kom je nog uit op 0,045% op een speler die je wil en dan zijn de ICONS en TOTW niet eens meeberekend.
 • @ShadowhunterrX Als je een speler wil dan zou je die toch moeten kopen dan heb je 100% kans dat je hem heb
 • @leonkwn

  Dat klopt. Alleen laten we ICON Bergkamp als voorbeeld gebruiken. Deze kaart kost 470.000 op zen minst op de XB1/PS4, niet te koop op de Switch. Dat zijn wel heel veel potjes spelen of moet je echt goed handelen en kost veel tijd.
 • @ShadowhunterrX Ja klopt maar aan de andere kant, hij is wel 87/90/92 dus het is wel logisch dat je daar veel voor moet doen, ik begrijp je punt dat je dit met dit nooit gaat redden met wedstrijden of handelen en dat je dus eigenlijk geforceerd wordt om pakketjes te halen.
 • @leonkwn
  Dan lijkt het mij eerder logisch dat je dan de speler “koopt” met geld (dus een hoeveelheid x aantal coins koopt, van een van de vele sites die gepromoot worden op een aantal youtube kanalen van fifa-spelers) dan dat je fifa points koopt, en de de kans zéér klein is dat jij een speler krijgt die jij wilt. Zo kan je dan wel de gewenste speler halen. Of dan toch handelen. In spelen op hypes (competities, week sbc’s en potm enzovoort), de prijzen van gewilde spelers hoog houden, desnoods met een aantal vrienden/kennissen.

  Anders een aantal accounts erbij maken op je console. Nieuwe club aanmaken, doe een aantal opdrachten, verhandel de inhoud van de packs en zet met je main account een x aantal spelers te koop en bied daar dan op met je andere account. Wel gedoseerd, uiteraard.
 • @oostermanTotaal niet aan te raden om een aantal accounts aan te maken en daar spelers door te verkopen. Een neefje van mij is daarvoor gestraft. Neefje is autistisch en wilde zo zijn teamwaarde verhogen, maar de transfermarkt is voor hem gesloten door een ban zodat hij nu alleen nog maar echt geld er tegen aan kan gooien om zo zijn spelersaantal uit te breiden. Best wel sneu, omdat hij totaal niet online kan voetballen en alles op very easy speelt offline.
 • @oosterman ja maar als iedereen denkt van oh laat ik is coins halen van zo’n site (wat kon tot fifa 14/15 meen ik) dit heb ik zelf ook gedaan. Maar toch vind ik pakjes openen heel leuk en als je dan gewoon kan stoppen na bijvoorbeeld 40/50 euro aan pakketjes geopend te hebben kan je gewoon een normaal functionerend team neerzetten, en hiermee dan in de weeken league in goud 1/goud 2 terecht komen en hier krijg je dan weer goeie rewards van, je hoeft er niet veel geld aan uit te geven, je moet er alleen veel tijd en geduld in steken

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren