1. EA zou Dragon Age 4 omgooien om het puur op singleplayer te richten

EA zou Dragon Age 4 omgooien om het puur op singleplayer te richten

Het games-as-a-service-concept zou uit de game zijn gehaald

EA zou Bioware toestemming hebben gegeven om Dragon Age 4 puur op singleplayer te richten.

Dat meldt Jason Schreier van Bloomberg. Het was eerst de bedoeling dat de nieuwe Dragon Age-game sterk leunde op een online multiplayerervaring, zo melden anonieme bronnen aan de journalist. De afgelopen maanden zou EA echter hebben besloten het roer om te gooien "na een recente multiplayerflop". Waarschijnlijk wordt daarmee Anthem bedoeld.

Veel EA-games van de afgelopen jaren bevatten een online component om extra geld te verdienen aan spelers. Dit games-as-a-service-concept zorgt er voor dat de stijgende kosten voor de ontwikkeling van spellen sneller terugverdiend kan worden. Het lijkt er dus op dat de nieuwe Dragon Age-game dat soort elementen achter zich laat en zich puur op een singleplayerervaring richt.

Volgens Schreier was de nieuwe Dragon Age sinds 2015 in ontwikkeling, maar gooiden EA en Bioware in 2017 het roer om zodat het spel meer zou leunen op games-as-a-service. In 2018 werd de game officieel aangekondigd, maar vooralsnog zijn er nauwelijks details over het spel uitgekomen. Gedurende de ontwikkeling zouden meerdere Bioware-werknemers hebben verzocht de focus terug te leggen op de singleplayer.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Zoals het (volgens mij) bedoeld was.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren