1. EA onthult next-gen updates voor huidige games

EA onthult next-gen updates voor huidige games

Squadrons, Apex en meer

Uitgever Electronic Arts heeft onthuld wat voor updates een aantal van hun huidige games krijgen op next-gen consoles. Op hun eigen website is een overzicht te vinden.

Star Wars: Squadrons lijkt het meeste voordeel te halen uit een overstap naar de volgende generatie. Op de Xbox Series X en S zijn er twee opties om uit te kiezen, voor betere prestaties of mooiere graphics. In dat laatste geval zien spelers op de Series S 1440p en 60 fps, op de Series X is dat 2160p op 60 fps. In Performance Mode wordt dat respectievelijk 1440p op 120 fps en 2160p op 12o fps. Op de PlayStation 5 zijn deze keuzes er niet, daar krijgt Squadrons alleen verbeterde belichting en draait de game op dezelfde resolutie en framerate als op de PS4 Pro.

Multiplayershooter Apex Legends krijgt een boost naar 1440p als resolutie. Er staan volgens EA wel meer next-gen updates op de planning, die volgend jaar uit moeten komen.

De remaster van Need For Speed Hot Pursuit, die deze week uitkomt, krijgt geen noemenswaardige updates op de nieuwe consoles. De game draait alsof het op een huidige console wordt afgespeeld. The Sims 4 en de grote sportgames van EA, zoals FIFA en Madden, hebben snellere laadtijden en stabielere framerates.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

 • Eigen keuze dat vind ik wel een mooi iets. Waarom eigenlijk niet zo op de ps5?
 • '' In Performance Mode wordt dat respectievelijk 1440p op 120 fps en 2160p op 12o fps. Op de PlayStation 5 zijn deze keuzes er niet, daar krijgt Squadrons alleen verbeterde belichting en draait de game op dezelfde resolutie en framerate als op de PS4 Pro. ''

  Heeft dit te maken met een EA deal met Microsoft? En weet iemand wanneer alle EA titels op gamepass staan?
 • @Robskeee
  1e vraag geen idee maar 10 november is ea play toegevoegd aan gamepass.
 • @Robskeee

  Maybe een power issue?
  Lijkt me sterk dat EA deals sluit over resolutie en fps. Je wil toch het beste voor je product. Dan zouden ze eerder content deals maken.
 • @Robskeee Ziet er meer naar uit dat de PS5 versie niet is geupdate, omdat de PS4/PS5 versies ook in VR draaien!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren