1. Gerucht: EA annuleert derde Star Wars-game

Gerucht: EA annuleert derde Star Wars-game

Vervolg op Jedi: Fallen Order en kleiner project zouden in ontwikkeling zijn

Volgens bronnen van website Kotaku heeft EA een Star Wars: Battlefront spin-off geannuleerd. Ook zou een vervolg op Star Wars Jedi: Fallen Order en een 'ongebruikelijk' tweede project in de maak zijn.

Viking zelf was volgens zes anonieme ontwikkelaars het product van twee andere geschrapte Star Wars-games: een verhalende game van Uncharted-schrijfster Amy Hennig bij Visceral Games en een openwereldgame bij EA Vancouver. Voor die laatste kwam Viking in de plaats, dat dit najaar moest verschijnen voor de PS5 en Xbox Series X.

Het project was volgens de bronnen echter te ambitieus om dit jaar nog te verschijnen. De game zou zich afspelen in het Star Wars: Battlefront-universum en openwereldelementen bevatten. Burnout-maker Criterion zou EA Vancouver helpen maken om de releasedatum te halen, maar vanwege de afstand tussen de studio's zou de ontwikkeling spaak zijn gelopen. Criterion richt zich momenteel op de Need for Speed-franchise.

Kotaku meldt ook dat er twee nieuwe Star Wars-games in ontwikkeling zijn: een vervolg op het succesvolle Star Wars Jedi: Fallen Order en een 'ongebruikelijke' game bij EA Motive.

In 2013 kreeg Electronic Arts de Star Wars-licentie in handen. Het contract loopt momenteel tot april 2024.

Star Wars Battlefront

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Deze geruchten komen niet echt geloofwaardig over om eerlijk te zijn.

    1. Er is geen star wars battlefront universe….. o
    2. Afstanden tussen studio's is BS. Fifa word gemaakt in Vancouver in samen werking met EA Boekarest. Dan had je ook nog DICE stockholm en DICE LA. Niet echt om de hoek.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren