1. EA Sports gaat meer doen tegen racisme in hun games

EA Sports gaat meer doen tegen racisme in hun games

Hard aanpakken

EA Sports gaat meer doen om giftig gedrag van spelers in hun games aan te pakken. Dat wordt bekendgemaakt via een statement op hun Twitter-account.

Volgens het statement wil EA Sports racistisch, xenofobisch, homofoob en seksistisch gedrag scherper in de gaten houden. "Giftig gedrag verandert en evolueert snel en we erkennen dat we meer moeten doen om dit soort individuen actief in de gaten te houden en te verwijderen."

EA Sports legt uit welke stappen worden ondernomen om dit te bewerkstelligen. Zo zal de lijst met termen in alle talen worden aangepast, zodat beledigende woorden snel worden gevonden. Ook wordt het makkelijker voor spelers om anderen te rapporteren en worden die meldingen sneller onderzocht.

Met name in het reddit-forum van NHL 20 wordt al langere tijd melding gemaakt van bijvoorbeeld racistische spelersnamen in de game, zoals spelers met de naam "George Floyd", "Blacklifes don't matter" en "I can't breathe". EA werd daarbij opgeroepen om actie te ondernemen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • Het zou niet eens in me opkomen zulke namen aan me spelers te geven.
  • Ik zou het met een korreltje zout nemen deze actie. Ze kunnen nog niet eens de normale strontvliegen plat slaan of cheaters die bij elke EA game op de PC het online gebeuren verneuken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren