1. EA stelt Madden NFL 21-trailer uit uit solidariteit met Amerikaanse protesten

EA stelt Madden NFL 21-trailer uit uit solidariteit met Amerikaanse protesten

Verdere invloed op de game-industrie nog niet duidelijk

EA heeft besloten een geplande nieuwe trailer van Madden NFL 21 vandaag niet uit te zenden uit solidariteit met de Black Lives Matter-protesten.

Het bedrijf plaatste een officiële statement op Twitter, waarin het meldt dat het zich liever richt op acties die kunnen bijdragen aan het veranderen van de "onrechtmatige behandeling en systematische vooroordelen die het land en de wereld plagen". Hoe het bedrijf dat gaat doen, is nog niet bekend.Ook andere techbedrijven hebben zich op social media uitgelaten over de situatie, waaronder Sony.

De afgelopen dagen werd in verschillende steden in de VS geprotesteerd, nadat Amerikaan George Floyd overleed tijdens een hardhandige arrestatie. Een agent drukte minutenlang een knie op zijn keel. Volgens demonstranten was dit het zoveelste voorbeeld van racisme van agenten tegen zwarte Amerikanen. Ook in andere landen vinden protesten plaats - waaronder vanavond op de Dam in Amsterdam.

Het is niet duidelijk of de protesten, die vooral 's avonds in de Verenigde Staten tot gewelddadige situaties leiden, meer invloed gaan hebben op aankomende aankondigingen en onthullingen in de game-industrie. EA heeft op 11 juni een EA Play-evenement gepland, en verwacht wordt dat er de komende weken sowieso veel aankondigingen ter vervanging van E3 op de planning staan. Sony zendt aanstaande donderdag daarnaast een livestream uit waarin meer details wordt gegeven over de PlayStation 5.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Begrijpelijk. Walgelijk, plundelaars, criminelen en het terroristische Antifa de dood van een zwarte man (en ja heel erg) aangrijpen om de boel om stelten te zetten. Het wordt tijd voor een leger.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren