1. EA: 'Tientallen miljoenen nieuwe spelers tijdens pandemie'

EA: 'Tientallen miljoenen nieuwe spelers tijdens pandemie'

Lucratief

EA heeft tientallen miljoenen nieuwe spelers in zijn games verwelkomd sinds het begin van de pandemie. Dat zei CEO Andrew Wilson tegen investeerders, schrijft VentureBeat.

Volgens Wilson draaide EA het beste kwartaal uit de geschiedenis van het bedrijf, ook al bracht de uitgever maar twee games uit: Command & Conquer Remastered Collection en Burnout Paradise Remastered. De verwachtingen voor het hele jaar werden met 400 miljoen dollar verhoogd naar 5,62 miljard dollar.

Wilson hoopt dat de nieuwe klanten ook blijvertjes zijn. "Tientallen miljoenen nieuwe spelers zijn in onze games gekomen en we hebben ook veel spelers die zijn teruggekeerd. Naast een hogere engagement van onze bestaande spelers, zijn deze terugkerende spelers nu diepgeworteld in onze live-diensten. Ze bouwen nieuwe speelpatronen en vriendschappen in onze games."

Als voorbeeld wordt de game Star Wars: Galaxy of Heroes genoemd. De mobiele game is inmiddels vijf jaar oud, maar beleefde het beste kwartaal sinds 2018. Ook The Sims 4 steeg 110 procent in vergelijking met een jaar geleden en Apex Legends had de meeste speelsessies en hoogste omzet sinds het release-kwartaal.

Apex Legends

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren