1. EA trekt Fifa Points-advertentie in speelgoedtijdschrift terug

EA trekt Fifa Points-advertentie in speelgoedtijdschrift terug

Ook gaat het bedrijf toekomstige advertenties beter evalueren

Electronic Arts heeft de advertentie voor Fifa Points in de folder van een speelgoedwinkel teruggetrokken na negatieve feedback.

De afgelopen dagen werd breed in de media uitgemeten hoe EA een advertentie voor Fifa Points had lopen in een folder van Britse speelgoedwinkel Smyths. In de advertentie wordt duidelijk aangegeven dat gamers Fifa Points kunnen gebruiken om pakjes te openen en zo spelers te vergaren.

Dit leverde op plekken zoals Reddit veel klachten op, omdat Fifa Points al een tijdje onder vuur liggen. Het gaat immers om wat velen als een manier van gokken zien. Door dit in een magazine die veel kinderen lezen te promoten, promoot EA volgens critici dus eigenlijk gokken aan kinderen.

De advertentie is inmiddels teruggetrokken en het bedrijf laat in een statement aan Eurogamer weten dat het al zijn toekomstige reclame-uitingen nauwkeuriger evalueert. Daarbij had de advertentie in diens huidige vorm volgens het bedrijf nooit mogen verschijnen via een kanaal dat door veel kinderen wordt bekeken. EA zou met Smyths de handen ineen slaan om de catalogus niet verder te verspreiden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • EA being EA. Hoe dom kun je zijn om zoiets te promoten in een speelgoed tijdschrift. Ik wil niet haten maar EA maakt het mij wel moeilijk

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren