1. Ronaldo verwijderd van EA-website in verband met verkrachtingszaak

Ronaldo verwijderd van EA-website in verband met verkrachtingszaak

Voetballer ontkent de zaak

Uitgever en ontwikkelaar EA heeft zijn zorgen geuit over voetballer Cristiano Ronaldo in verband met een verkrachtingszaak. Dit meldt Eurogamer na een ontvangen email van een EA-woordvoerder. Ook is opgemerkt dat de voetballer is verdwenen van de EA-website.

In de betreffende email doet de woordvoerder vermoeden dat EA Ronaldo wellicht gaat laten vallen als cover-ster voor de populaire voetbalgame. Er wordt in ieder geval zorgen geuit omtrent het verschenen bericht over de Portugees in de Duitse krant Der Spiegel:

"We hebben het zorgwekkende bericht gezien waar details over de aantijgingen tegen Cristiano Ronaldo worden besproken. We houden de situatie nauwlettend in de gaten met de verwachting dat cover-atleten en -ambassadeurs zich op een manier gedragen die in lijn staat met de waarden van EA", aldus de EA-woordvoerder.

Cristiano Ronaldo raakte kort geleden in opspraak nadat hij werd beschuldigd van het verkrachten van Kathryn Mayorga in Las Vegas in 2009. Ronaldo ontkent alle beschuldigingen en omschrijft het als 'fake news'.

Fifa-fans hebben opgemerkt dat de banner met Ronaldo op het Twitter-kanaal van EA veranderd is naar een afbeelding met het Fifa-logo in combinatie met gecombineerde review-cijfers. Daarnaast is de voetballer duidelijk verdwenen van de officiële EA-website.

fifa 19

Naast EA heeft ook Nike zijn zorgen geuit over de aanvaller van Juventus. "Wij zijn erg bezorgd over de aantijgingen en zullen verdergaan met het nauwlettend in de gaten houden van de situatie," zo liet het bedrijf weten.

Kort geleden werd oom bekend dat Ronaldo buiten de selectie was geplaatst van nationale elftal van Portugal. Zo mist Ronaldo de Nations League-wedstrijd tegen Polen en de oefenwedstrijd tegen Schotland. Echter zegt Juventus via Twitter de aanvaller te blijven steunen.

Op Twitter zegt Ronaldo alle beschuldigingen te ontkennen. "Verkrachting is een afschuwelijke misdaad dat tegen alles en iedereen ingaat waar ik in geloof. Hoe scherp ik ook ben met het zuiveren van mijn naam, ik weiger dit mediaspektakel te voeden dat gecreëerd is door mensen die zichzelf ten koste van mij willen promoten."

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • Schuldig tot onschuld is bewezen.
 • Onschuldig tot schuld is bewezen
 • @Gluon sinds #metoo niet meer. Hoe afschuwelijk soms ook, dit soort zaken dienen niet via de media te lopen, maar via justitie.
 • @Snake_Fisher

  Idd. Tegenwoordig lijkt het wel dat er een omgekeerde bewijslast is omtrent verkrachting. Een vrouw hoeft maar wat te roepen en te wijzen en ze wordt geloofd. Tis echt verwerpelijk.

  Het is gewoon een kwestie van haar woord tegen de zijne aangezien alle eventuele bewijslast al is verdwenen. Ook waren er getuigen die beweren dat ze niks gemerkt hebben. Beetje raar als je verkracht wordt lijkt me.

  Mocht ie onschuldig worden verklaard hoop ik dat hij haar aanklacht voor alles wat ze waard is. Andersom evengoed natuurlijk. Maar de politie doet onderzoek maar zei al dat het waarschijnlijk een civiele zaak wordt ipv een strafzaak. Het gaat dus weer om geld…

  Slachtoffers van verkrachting moeten direct naar de politie stappen. Hoe moeilijk dat ook voor deze mensen is psychisch gezien. Want het vergroot de kans op veroordeling. 9 jaar later en na het accepteren van geld/schikking om wat voor reden dan ook heeft het weinig zin meer.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren