1. EA verwijdert Fifa-punten in Fifa 19 in België na onderzoek

EA verwijdert Fifa-punten in Fifa 19 in België na onderzoek

EA niet eens met uitspraak Belgische autoriteit

Ontwikkelaar EA heeft besloten om Fifa-punten uit de Ultimate Team-modus in Fifa 19 te verwijderen in België. Naar aanleiding van de uitspraak, van de Belgische Kansspelcommissie, laat EA weten dat ze toegeven aan de eis om in België de lootboxen in Fifa 19 te verwijderen.

In Fifa Ultimate Team kunnen spelers lootboxen aanschaffen met onder andere Fifa-punten. Deze Fifa-punten worden met echt geld gekocht en biedt spelers de mogelijkheid om een bepaald aantal Fifa-pakketten te kopen in Fifa 19, die onder andere voetballers bevatten voor het versterken van jouw team.

Volgens de Belgische Kansspelcommissie zijn lootboxen een vorm van gokken en daarom in strijd met de wet. Door deze conclusie moest EA lootboxen aanpassen in games als Fifa 19. EA vond echter dat de Fifa-pakketten niet in strijd waren met de wet en is het dan ook niet eens met de uitspraak van de Belgische autoriteiten.

Fifa 19

EA laat in het bericht weten Fifa-punten vanaf 31 januari te verwijderen uit Fifa 19. Belgische spelers kunnen nog wel Fifa-pakketten aanschaffen door Fifa-munten te besteden. Deze munten kunnen verdiend worden door wedstrijden te spelen of kunnen verkregen worden in de vorm van beloningen, zoals bij wekelijkse uitdagingen. EA biedt zijn excuses aan naar de Belgische Fifa-spelers over het verwijderen van de lootboxen.

Fifa 19

In het bericht licht het bedrijf tevens uit hoe het spelers heeft voorzien van meer transparantie in Fifa 19 met de introductie van kanspercentages bij Fifa-pakketten. Met deze nieuwe functie konden spelers voor het eerst zien wat de procentuele kans is om een bepaald soort speler in een pakket te krijgen.

Fifa 19 is verkrijgbaar op pc, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • Nu hopen dat de rest van de wereld volgt want microtransacties zijn een plaag voor games.
  • Einde van FIFA…oh, helaas
  • "De impact van deze wijziging op FIFA Ultimate Team in België heeft geen wezenlijke impact op onze financiële prestaties."

    Toch bijzonder dat EA dit ook erbij moet vermelden. Financiële prestaties wegen blijkbaar zwaarder dan de invloed van betaalde lootboxes proberen te verminderen.
  • dan moeten ze ook al die zogezegde gratis smartphone games verbieden
    bijna alle smartphone games bevatten in app aankopen waar je meestal niet weet wat je krijgt
    verbieden die handel enkel nog one time premium games aanbieden

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren