1. EA verwijdert 'giftig' juichen na goals in Fifa 21

EA verwijdert 'giftig' juichen na goals in Fifa 21

Enke; nog het zwijgen opleggen met voetbal

EA verwijdert'giftig' juichen na doelpunten uit Fifa 21. Dat vertelt lead producer Sam Rivera aan Eurogamer.
Het gaat om de 'Shhh'-beweging, die vooral door spelers gebruikt werd om tijd te rekken na een doelpunt tijdens online wedstrijden. Ook de 'A-Ok'-beweging wordt uit de game verwijderd, dat wordt geassocieerd met discriminatie. Een vergelijkbaar gebaar werd recent ook verwijderd uit Call of Duty: Modern Warfare en Warzone.

"We hoorden van de community dat er giftig gedrag in de game wordt vertoond, en we wilden dat voorkomen" zegt Sam Rivera. "Dus hebben we sommige vieringen verwijderd omdat mensen dachten dat het niet zo'n goed idee is om in de game te hebben."

FIfa 21 verschijnt op 6 oktober voor PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc. Een gratis update naar de PS5- en Xbox Series X-versies is beschikbaar.

fifa 21

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik blijf me verbazen hoeveel macht 4chan heeft door iedereen te laten geloven dat het Ok-teken voor 'white power' staat.
 • @Heer Mida

  Tja politiek correctheid anno 2020 he…..
 • @DopieJopie1

  Ja de vraag die bij mij steeds opduikt is: hoeveel mensen nemen er echt aanstoot aan bepaalde dingen en hoeveel mensen zijn er naar op zoek om aandacht te krijgen?

  Natuurlijk mist niemand er iets aan als het er niet in zit, maar op de een of andere manier steekt t me toch een beetje wat er de laatste tijd allemaal verbannen, verboden etc. wordt.

  Maargoed. Het zal wel een kwestie van tijd zijn. Kijk naar de humor op tv van nu en naar die van een jaar of 15-20 geleden en van ver daarvoor. Het is van onschuldig en soft naar op het randje gegaan en het gaat nu weer terug naar extreem soft. Over tien jaar zal dat wel weer draaien als de aandachtstrekkers geen aandacht meer kunnen krijgen.
 • @Luigi1985

  Mensen die boe roepen, roepen het hardst. Mensen die het niks kan schelen/er mee eens zijn dat zoiets er in zit hoor je nooit.

  De wil van de minderheid wordt tegenwoordig doorgedrukt. Want ze schreeuwen het hardst.

  Je ziet het overal mee. Piet, mondkapjes, lockdowns, millieu/groen, etc etc etc.

  Ook kunnen mensen tegenwoordig niet meer zoveel hebben. Je moet constant op je tenen lopen want voor je het weet stoot je iemand tegen het hoofd en krijg je een labeltje…Zelfs op basis van humor is all not done. We beginnen steeds meer op Duitsers te lijken. Die hebben ook geen “duistere humor”
 • @Ramirez

  Klopt en met het internet hebben de boe-roepers een gemakkelijk podium. Vooral met social media.
 • @Luigi1985
  Ik wist niet dat het een racistisch teken was. Dacht eigenlijk dat het was om aan te duiden dan een gerecht goed is.
 • @CerandoX.nl

  Het is ook slechts een uit de hand gelopen grap…
  Het is verre van racistisch, sterker nog, het verwijderen laat juist zien hoe dom de mensheid kan reageren.
 • @Heer Mida
  Zolang er veel game media en sommige dev medewerkers op resetera blijven rondhangen krijg je dit soort rare taferelen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren