1. EA verwijdert reclames uit UFC 4 na ophef

EA verwijdert reclames uit UFC 4 na ophef

Woedende gamers

EA heeft in-game reclames uit EA Sports UFC 4 verwijderd na klachten van boze fans.

Een speler postte een video op Reddit, waarin te zien is dat er meerdere reclames voor de serie The Boys voorbij flitsten tijdens het spelen. Het logo van de Amazon-serie staat op de vloer, een logo verschijnt in de gebruikersinterface en tussen de herhalingen door bedekt een reclame het volledige scherm. De reacties in de Reddit-thread zijn vooral van woedende spelers die zulke reclame niet thuis vinden horen in een spel waar ze zestig euro voor hebben betaald.

Een medewerker van het community-team heeft nu geantwoord op Reddit en geeft aan dat dit soort reclames niet meer voor zullen komen. "Dit soort reclames zijn niet nieuw voor de UFC-serie, maar meestal laten we reclames alleen zien op bepaalde menutegels of als logo in de ring. Het is overduidelijk uit jullie feedback dat het integreren van reclames in de herhalingen en overlays niet welkom is. De reclames zijn uitgeschakeld door het team en we bieden onze excuses aan voor de verstoring van de gameplay die spelers mogelijk hebben ervaren. We realiseren ons dat dit van tevoren met spelers gecommuniceerd had moeten worden, dat is onze schuld."

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • Ik vind cancel culture een idioot iets, maar als iemand het verdient om er slachtoffer van te worden is het EA. Die studio verdient het echt dat we ze massaal gaan boycotten en stoppen met het kopen van hun games. Of het nu gaat om Fifa, Madden of The Sims het zijn allemaal melkkoeien geworden. Games die amper nog innovatieve verbeteringen ontvangen en voornamelijk zijn veranderd in casino's voor kinderen. Het is triest dat ze er al jaren mee wegkomen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren