1. EA: 'We willen Codemasters niet in de zoveelste EA-studio veranderen'

EA: 'We willen Codemasters niet in de zoveelste EA-studio veranderen'

Codemasters mag blijven wie ze zijn, want dat maakt ze zo speciaal

Electronic Arts heeft geen intentie om Codemasters om te vormen tot een zoveelste EA-studio. In plaats daarvan moet het bedrijf - vergelijkbaar met Respawn Entertainment - zijn eigen identiteit bewaren.

Dat meldt Andrew Wilson, de CEO van Electronic Arts, in een recent interview met MCV waarin EA's overname van Codemasters wordt besproken. "Net als bij Respawn hebben we Codemasters niet overgenomen om het in de zoveelste Electronic Arts-studio te veranderen; we willen kansen leveren." Respawn Entertainment werd in 2017 overgenomen door EA.

Wilson vervolgt: "We willen Codemasters de sleutels van het keukenkastje aanreiken - vergelijkbaar met Respawn - zodat ze uit het kastje kunnen pakken wat ze nodig hebben. Maar ze kunnen gewoon blijven wie ze zijn, want dat is wat ze in eerste instantie zo speciaal maakte."

Codemasters blonk de afgelopen decennia vooral uit in het leveren van racefranchises, waaronder Dirt, F1 en Grid. Dat beaamt ook Wilson: "We zijn al een hele lange tijd grote fans van Codemasters en de games die ze maken. Ze zijn de leiders op het gebied van racegames in onze industrie."

Eind vorig jaar werd aangekondigd dat EA van plan was Codemasters te kopen. In februari dit jaar werd de deal, waar 1,2 miljard dollar mee gemoeid gaat, gesloten. In april kondigden de bedrijven F1 2021 aan, dat op 16 juli uitkomt op consoles en pc.

F1 2021

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren