1. Remaster van Mass Effect-trilogie zou dit fiscale jaar verschijnen

Remaster van Mass Effect-trilogie zou dit fiscale jaar verschijnen

Moet voor eind maart 2021 verschijnen

Dit fiscale jaar, dat loopt tot eind maart 2021, zou EA van plan zijn een remaster van de Mass Effect-trilogie uit te brengen.

Gisteren maakte Electronic Arts bekend aan diverse games voor dit fiscale jaar te werken, waaronder Command and Conquer Remastered, Fifa 21 en een onaangekondigde remaster.

Inmiddels meldt Venturebeat-journalist Jeff Grubb dat onder die remaster de Mass Effect-trilogie valt. "Oh, en die HD-remaster van de EA-game is Mass Effect Trilogy. Verwacht niet dat de game ook op de Switch uitkomt - in ieder geval niet meteen."

De eerste drie Mass Effect-games worden over het algemeen geprezen door veel gamers, zeker in vergelijking met Mass Effect Andromeda. Veel fans kijken dan ook uit naar een remaster van de drie games. Electronic Arts zelf heeft nog niets bevestigd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat zou voor mij goed nieuws zijn ik heb de originele delen niet gespeeld. Dus voor mij een mooie kans om de games als nog te spelen. Al zie ik liever nieuwe games wat ik eerder zei bij het 3D Mario remasters nieuws. Maar als er dan toch een EA remaster komt. Dan deze trilogie . Volgens vele zijn dit echt geweldige games. Dus ik verontschuldig mij dat die niet gespeeld heb
 • Mass Effect 2 is misschien wel mijn favoriete game ooit. Maar om eerlijk te zijn, denk ik dat de games wel wat meer nodig hebben dan een pure remaster naar 4k resolutie. Combat, voertuigen, dat saaie minen van planeten… niet op alle aspecten zouden de games vandaag nog overeind blijven.
 • @That Mr Awesome Is de serie wat verouderd? En ik heb echt de series gemist weet ook niet waarom ik het niet geprobeerd hebben. Maar als deel 2 misschien wel je beste game ooit is. Dan heb ik nog wat te beleven.
 • @smaakmaker

  Zie opmerkingen van RVG1983, deel 1 is echt al wat verouderd, maar gezien de verhalende kracht in bioware games wel broodnodig om meer te halen uit deel 2 en deel 3. Dus misschien moet je je even door deel 1 heen slaan, deel 2 en 3 zijn een ware traktatie!
 • @gertjun Oke ik ben benieuwd Maar wel zonde om te zien dat zo goede studio nu helemaal naar de klote is.
 • @That Mr Awesome persoonlijk vind ik deel 2 en 3 nog prima overeind staan. (Ja er zijn wat elementen die niet leuk zijn zoals dat minen, maar nieuwe games hebben ook wel eens segmenten die niet interessant zijn).
  Het eerste deel heeft wat mij betreft het meeste werk nodig. Die game voelt (en ziet) en te verouderd uit om alleen maar een 4k paintjob overheen te gooien
 • Over remaster/remakes gesproken. Op Eurogamer kwam ik net beelden tegen van een gecancelde Prince of Persia game. Wat zou ik daar graag weer een deel van zien.
 • @gertjun Ik ook en over Ubisoft gesproken ook graag een nieuwe Rayman game
 • @gertjun true! Maar ik las ergens een reden waarom Ubisoft geen nieuw deel maakt. Dat zou te maken hebben met dat Ubisoft niet de volledige rechten heeft over Prince of Persia, die liggen bij de bedenker van de Prince (Jordan Mechner)
  En als Ubi dus een nieuwe game zou maken, dan verdienen ze daar te weinig op om het rendabel te maken. En dus komt er nagenoeg niks nieuws uit als het gaat om de Prince of Persia reeks.
 • @gertjun Ahh die goeie oude tijden van Sands of Time en Warrior Within op de GameCube
 • Ik hoop gewoon dat de serie naar de Switch komt. Heb ze eens geprobeerd te spelen, maar ik kwam er totaal niet in. Op de een of andere manier ben ik meer vastberaden om iets door te zetten/uit te spelen wanneer ik op de Switch speel.
 • Ik heb deze games zó graag leuk willen vinden, maar nee. Ik heb mijn best gedaan, maar zowel de setting als gameplay vond ik niet erg tof. Maar wel echt tof nieuws voor de fans.
 • @benjaminben Ok ja dat zou bij mij ook nog wel eens kunnen gebeuren. Maar ik ga het in iedergeval proberen mocht het komen.
 • @smaakmaker
  Dat zou ik zeker doen. Maar een beetje geduld is wel belanrijk heb ik aan den lijve ondervonden. lees anders even mn reactie hierbvoven.
 • @benjaminben
  Geen idee hoe lang je het geprobeerd hebt? Toen ik Deel 1 kocht praktisch bij release heb ik er 6 uur ingestoken maar kwam er niet in en ben meer vertrouwde gameplaytechnisch wat beter ontwikkelde games (wat ik althans vond toen) gaan spelen. Pas nadat ik mn backlog had doorgehaald wist ik niet meer wat te spelen en toen 2 jaar later dacht ik… tja daar ligt die ME1 game nog die gemiddeld dik 90+ ratings overal behaalt. Gezien ik weinig van metacritic gemiddelde afwijk qua gevoelswaarde kriebelde het dat ik de game niet goed leek te vinden. Toch weer opgepakt en opnieuw een uur of 2 sleur tot er een kentering kwam in de verhaallijn en de gameplay iets meer ging pakken. Direct daarna ME2 gekocht en achteraf was het doorzetten de beste beslissing ooit en is de ME trilogy mijn favo reeks met deel 2 als favo game ooit.
  En ja het is wel handig als je scifi tof vind en van mysterie uit in ons universum. De manier hoe dat storywise is uitgewerkt hoe rassen in contact kwamen etc is imo fantastisch gedaan en ik heb als speler nooit meer zo'n allesomvattend belang gevoeld qua verhaal en verantwoording als speler.
 • @xevulutionx

  Ja meer dan 6 uur heb ik het ook niet gegeven denk ik (geen idee precies hoe lang), ik kwam tot aan het gigantische gammele maankarretje waar je in kon rijden. Ben niet veel verder dan dat gekomen. Maar het zat hem in de sfeer en de gameplay, die trokken mij gewoon niet zo. Wie weet ooit maar weer een kans geven. Lekker lang in de lift zitten weer ;)
 • @benjaminben

  Deel 2 was echt epic, zeker eens proberen. Deel 3 was ook wel Cava.
 • Ah, Mass Effect. De verbroken belofte. Begon als de potentiële Star Wars van gaming maar gleed meteen na deel één al af naar goedkope Hollywood sci fi. Ik ben benieuwd hoe een remaster van ME (1) eruit zou zien, maar veel veranderen zal het niet.
 • ik hoop zo dat ie voor de switch uitkomt heb ik een lekkere besturing
 • Ik heb de trilogie een paar weken terug voor het eerst gespeeld. Daarbij ook de comics gelezen, boeken gelezen en zoveel mogelijk in de wereld gedoken. Top spel.

  Mijn twee centjes:

  Ik vond het verhaal episch en geweldig. Maar vond deel 2 niet persé de beste. Eerder deel 3. Dat komt voor mijn gevoel door de verticale en horizontale lijn in de game, waarbij ik de verticale zie als de ontwikkeling van het verhaal en de horizontale als het uitdiepen van de wereld.

  Mass Effect 1 had een flinke verticale lijn. Het epische verhaal werd geïntroduceerd en er zat schot in het verhaal. De horizontale lijn was echter vrij kort.

  Mass Effect 2 had een enorme horizontale lijn. Het verzamelen van je crew, het ontdekken van hun oorsprong, het uitdiepen van de wereld was immens. Maar als je kritisch kijkt was de verticale lijn, dus het verhaal, eigenlijk niet eens zo lang. Sterker nog, ik heb alles gedaan wat ik kon doen in het spel, maar was eigenlijk verbaasd toen het verhaalgedeelte al ten einde was. Dat stukje voelde aan als kort.

  Mass Effect 3 vond ik wat dat betreft precies de juiste balans hebben. Horizontale en verticale lijn waren wat mij betreft ongeveer even lang. En als je daar een vierkant omheen kunt trekken heb je wat mij betreft de sweet spot.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren