1. EA: "Volgende generatie consolegames onderweg"

EA: "Volgende generatie consolegames onderweg"

Switch-titels

Er wordt hard gewerkt aan de volgende generatie games, zo heeft EA laten weten tijdens een presentatie van recente financiële resultaten. Ook heeft de uitgever/ontwikkelaar te kennen gegeven geen heil te zien in het ontwikkelen van Switch-games, omdat er geen interesse voor zou zijn bij consumenten.

Blake Jorgensen, de CFO van EA, zegt dat het logisch is dat het bedrijf werkt aan games voor de volgende generatie en denkt dat "iedereen in de industrie" dat nu doet. Jorgensen zegt dat ze klaar zijn voor de lancering van 'Gen 5', waarmee hij vermoedelijk doelt op de PlayStation 5 en Xbox Scarlett. Hij geeft aan dat een game als Madden tijdens de lancering van een nieuwe console wordt uitgebracht, in plaats van op de gebruikelijke releasedatum voor de sportfranchise.

Tijdens een presentatie van de financiële resultaten in mei zei Jorgensen dat EA nog in de 'ontdekkingsfase' zat wat betreft next-gen-consoles en dat het gamebedrijf bezig is met een flexibele game-engine.

Switch
In een vragenronde met investeerders besprak de CEO van EA, Andrew Wilson, het aanbod van Switch-versies. Op de vraag waarom er nog geen The Sims-game voor Switch is verschenen, antwoordt Wilson dat er eerst altijd wordt nagedacht of de game past bij het profiel en ecosysteem van het platform en of de community een game op een bepaald platform wil spelen en niet liever ergens anders.

EA logo

Hierna legt hij uit dat EA veel data heeft waaruit blijkt dat veel Switch-gebruikers ook een PlayStation 4, Xbox One of pc in hun bezit hebben en "erg vaak" kiezen om games op een van die andere platforms te spelen in plaats van op de Switch. Hij sluit overigens niet uit dat er ooit een The Sims-game voor Switch komt.

Microsoft en Sony hinten al naar hun plannen voor de volgende generatie, maar er zijn nog veel vraagtekens over de volgende generatie consoles. Vermoedelijk worden zowel de PlayStation 5 als de Xbox Scarlett in 2020 gelanceerd, hoewel nog geen data is bevestigd door de bedrijven.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

 • Vind je het gek met een halve Fifa game dat ze kiezen voor een Playstation of Xbox versie.

  Als je gewoon een volwaardige fifa game had gemaakt vooral ook door de handheld mogelijkheden. Dan had bijv een Fifa wel beter verkocht op de Switch.

  Door hun domme keuzes doen ze nou net of het aan de gamers liggen.
 • @DefenseForceNL

  EA is een pauperbedrijf 1ste klasse.
 • @Piet S.
  Niet alleen EA helaas ook Activision, Bethesda en Warner trouwens begint ook minder en minder te worden.
 • @DefenseForceNL

  Zo zonde van Bethesda… Met TES hebben ze toch 1 van de vetste game franchises in handen… Alleen slaan ze, vooral dit jaar, de plank nogal vaak mis.
 • @Piet S. pauperbedrijf…ja tijdens de WiiU periode eens.

  Nu hebben ze gelijk. Er is geen vraag naar EA games, maar naar 1st party games op Nintendo consoles. Waarom zou je als bedrijf geld besteden aan iets waar geen vraag naar is?

  De sales van de Switch zijn super, maar blijkbaar niet groot genoeg om er als 3rd party geld mee te verdienen. Anders had EA deze opmerking nooit gemaakt.
 • @Richh
  Misschien ophouden dingen uit je duim te zuigen ? Komen anders genoeg third party games uit.

  EA wil gewoon slechte live service games uitbrengen om lekker jou en mij uit te kloppen.
 • @DefenseForceNL

  Eens. Ik denk dat er heel veel mensen zijn met enkel een switch, biedt die idd een goede game aan.

  Als FIFA voor de switch net zo goed zou zijn als de ps4-versie, dan had jk die wss wel gekozen vanwege de draagbaarheid. Geldt voor veel meer spellen. Als ze de tijd erin zouden steken…
 • @Luigi1985 net zo goed? Hoge verwachtingen. Had dan gewoon de switch versie gekocht, daar waar het draait om draagbaarheid.
 • @Richh
  Waarom zou je een Switch versie halen als er met opzet simpele functies en features zijn weggelaten die zelfs op de PS2/PS3 aanwezig waren.
 • De enige keer wanneer FIFA op de Switch goed verkoopt is voor 20 euro in juni 😏.

  De enige reden waarom veel uitgevers geen switch versies uitbrengen is heel simpel. Je kan geen geld uit mensen kloppen als ze voor de grootste gedeelte on the road zijn zonder internet 😏.
 • @ShadowhunterrX dat speelt ook zeker een rol, en terecht lijkt me.
 • Wat een hoop mensen vergeten is dat de versies soms ook niet gelijk kunnen worden.
 • "Hierna legt hij uit dat EA veel data heeft waaruit blijkt dat veel Switch-gebruikers ook een PlayStation 4, Xbox One of pc in hun bezit hebben en "erg vaak" kiezen om games op een van die andere platforms te spelen in plaats van op de Switch"

  Ehm, ja als je Switch versie uitbrengt valt er niet veel te spelen op een Switch.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren