1. Update: EA koopt Codemasters voor 1,2 miljard dollar

Update: EA koopt Codemasters voor 1,2 miljard dollar

Bedrijf doet hoger bod dan Take-Two Interactive

Electronic Arts heeft geboden op het Britse Codemasters. Het gaat om een bod van 1,2 miljard dollar - omgerekend zo'n 988 miljoen euro.

Dat meldt GamesIndustry.biz. Er gingen dit weekend al geruchten dat EA interesse had in een overname van Codemasters, maar dat is nu bevestigd. Codemasters laat weten dat beide bedrijven goed bij elkaar passen, omdat beiden de leider in het racegenre willen worden. De overname moet in het eerste kwartaal van 2021 rond zijn.

Take-Two Interactive, het moederbedrijf van 2K Games en Grand Theft Auto-ontwikkelaar Rockstar Games, gaf vorige maand nog aan interesse te hebben in een overname van Codemasters. Zij zouden een bod van 725 miljoen Britse pond, oftewel 798 miljoen euro, hebben gedaan. Het is niet duidelijk of Take-Two na EA's bod een tegenbod gaat doen.

Codemasters is specifiek gespecialiseerd in het racegenre, met franchises als Dirt, F1 en Project Cars. Electronic Arts is een Amerikaanse uitgever van franchises als Fifa, Apex Legends en De Sims.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik hoop niet dat EA het overneemt, dan worden alle spellen weer van die cashgrabs.
 • EA Sports F1 2021
 • 2021 gaat veel meer overnames krijgen.

  een merge van Sony en Nintendo? Er is op het moment erg weinig overlap wat het interessant maakt.

  Sony heefts europa en US, Nintendo Japan.
  Sony leider op home console, Nintendo op handheld.
  Sony heeft story driven fotorealistische graphics IP. Nintendo gameplay en cartoony IP

  Ik kan nog wel even doorgaan, maar…..Het zou mij niet verbazen als gesprekken gaande zijn en ook niets verbazen dat microsoft aanpapt met Nintendo om zoiets te voorkomen.

  In deze tijden….Size matters.

  Een groot tegenargument. Nintendo heeft Nvidea en Sony AMD contracten. Dat zal dus geen schaalvoordeel opleveren met een merge.
 • @Newgamessuck
  Sony en Nintendo zou mij verbazen, maar Microsoft en Nintendo ook.

  Microsoft gaat misschien nog wel een Japanse uitgever kopen, maar Nintendo lijkt mij een lastig bedrijf om over te nemen en al helemaal om mee te fuseren.

  Ze hebben een hele andere visie dan Microsoft of Sony en misschien sluit dat wel aan in de markt, maar met een fusie zullen bedrijven ook dingen van elkaar moeten overnemen en gebruiken.
 • @CerandoX.nl

  belangrijkste visie is marktaandeel. Als ze elkaar nu al amper kannibaliseren en het marktaandeel wordt veel groter kunnen ze dus beter schalen zoals:

  - Zelfde investering (in bijvoorbeeld een game) geeft meer rendement (door grotere gezamenlijke userbase)
  - Kortingen krijgen op dingen die ze groter inkopen.

  Juist de andere visie die ze nu hebben heeft ervoor gezorgd dat ze beide elkaar niet kannibaliseren. Voeg dat samen tot een bredere visie en zo slecht is het idee nog niet.


  Kijk, ik ben natuurlijk niet overtuigd DAT het gaat gebeuren, maar het zou mij niet heel hard verassen als dit gebeurd. Samen maken ze een vuist tegen google, microsoft apple etc…De 2 Japanse aanbieder zijn dwergen vergeleken met de aankomende concurrentie. Dat maakt deze consolidatie zo….nodig..
 • @Newgamessuck
  Ja qua markt sluit het aan, dat zeg ik. Dan zullen ze een tijdje los van elkaar functioneren en misschien games uitgeven op elkaars platform, maar dan wordt het lastig. Op een gegeven moment zal er een volledige fusie moeten komen en Nintendo lijkt mij een lastig bedrijf om mee te fuseren, puur en alleen omdat ze een totaal andere visie hebben en alles anders doen.

  Ik heb meerdere fusies meegemaakt, het is bij twee bedrijven die op elkaar lijken al lastig…
 • @Newgamessuck Ik zie MS eerder Nintendo overnemen dan Sony, maar zelfs dat lijkt me zéér onwaarschijnlijk
 • @disar

  Lastiger aangezien het overnemen van een groot Japans bedrijf bijna onmogelijk wordt gemaakt door Japanse overheid. Maar als microsoft die kans heeft slaan ze direct toe. Dat sowieso.
 • RIP Codemasters.
 • De trend was dit jaar gezet, warm onthaald, lekker verdedigd, maar binnenkort gaan ook de fanboys inzien dat het spelletje Monopoly voor een hoop gezinsdrama’s heeft gezorgd

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren