1. EA heeft mogelijk een nieuwe game genaamd Gaia geannuleerd

EA heeft mogelijk een nieuwe game genaamd Gaia geannuleerd

Game was al zo'n zes jaar in ontwikkeling

Electronic Arts zou een compleet nieuwe IP genaamd Gaia hebben geannuleerd.

Dat meldt Jason Schreier van Bloomberg. Volgens Schreier was de open wereld actiegame al bijna zes jaar in ontwikkeling bij EA Motive. In 2015 werd er al publiekelijk gehint naar de game. In 2018 vertrokken enkele sleutelmensen binnen het project bij de studio en zou de ontwikkeling een reboot hebben gekregen.

De annulering zou onderdeel zijn van een verschuiving in resources binnen het bedrijf. Verschillende projecten zouden onder het vergrootglas liggen om te kijken wat bij de huidige en toekomstige strategie van de uitgever past. EA Motive zou wel intact blijven. De studio bracht vorig jaar Star Wars Squadrons uit en helpt diverse andere EA-studio's met de ontwikkeling van games. 

Vorig jaar toonde EA een video gericht op de next-gen consoles. Hierin werd een paar seconden aan beelden van een nieuwe, naamloze game getoond. Vermoedelijk ging het om Gaia.

Woensdagavond werd aangekondigd dat de grootschalige update voor Anthem dat het spel nieuw leven in moest blazen, niet meer doorgaat. Gisteravond bracht Schreier ook het nieuws naar buiten dat EA heeft besloten om alle multiplayer- en games-as-a-service-elementen uit het aankomende Dragon Age 4 te halen en de game volledig op singleplayer te richten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren