1. EA's beurswaarde daalt door exclusiviteit Juventus op PES

EA's beurswaarde daalt door exclusiviteit Juventus op PES

Slecht nieuws voor aandeelhouders EA

De club Juventus komt niet voor in Fifa 20. Dit heeft te maken met een nieuwe samenwerking tussen Konami's PES en de voetbalclub. Dit heeft tot een enorme daling in de beurswaarde van EA geleid.

De beurswaarde van EA is na de aankondiging van PES met een forse 3,28 procent gedaald. De koers is even later weer enigszins wat opgekrabbeld en lijkt nu redelijk gestabiliseerd. Het lijkt erop dat de waarde van EA ruwweg 707 miljoen euro is gedaald, 2,9 procent dus. Slecht nieuws voor de aandeelhouders van EA.

In hoeverre heeft de exclusiviteit van Juventus invloed op jouw keuze? laat het ons weten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

 • Ik moet hier toch stiekem van grinniken. Daar waar EA al jaren concurrentie dwarsboomt door hele competitie af te kopen.
 • @Gitaarlapzwans

  Idem!
 • Het vooruitzicht ziet er ook niet veel belovend uit, met een magere Line up dit najaar en volgend voorjaar. STFallen order is de enige titel die in me opkomt naast de sport games.
 • Tja EA was vorig jaar al roomser dan de paus om Ronaldo op voorhand al overal uit promotiemateriaal en ingame zaken te verwijderen. Dit mbt die zaak die tegen m liep. Vond dat al wat apart te doen voordat er uberhaubt echt meer zekerheid is.

  Dat dan juist de club van Ronaldo deze actie maakt is dan wel grappig.
 • @xevulutionx

  Lol je snapt toch wel dat EA ronaldo koos als boegbeeld zodat ze nog meer geld konden verdienen. En toen die verkrachtingszaak aan het licht kwam, werden EA's aandeelhouders paars en oefenden druk uit op EA om ronaldo te vervangen. Gewoon baas boven baad die even komt vertellen wat er moet gebeuren. Want de aandeelhouders verliezen echt geld met dat soort noeiws en alles draait om geld.
 • @hamstertrans
  lol ook….Tuurlijk snap ik dat maar het is in mijn optiek ook een kwestie van aanvoelen en je ziet overal bedrijven spastisch reageren op dit soort zaken. Als hij onomstotelijk iemand verkracht had zonder heel vreemd verhaal eromheen dan had iedereen er op aangedrongen. Nu zag je dat de publieke opinie al ernstig verdeeld was. Daarnaast geloof ik van je laatste zin erg weinig. Ik geloof niets van een flinke koersdaling bij merken als Nike en EA doordat nieuws over Ronaldo destijds. Hij is weliswaar een boegbeeld maar niet de man waar een merk verder omheen gebouwd is. Ik zal dit nog eens even checken maar mijn beurscijfers klapten niet in toen, naar ik me herrinner. Ik gooi dit ook meer in het kader van diverse andere zaken waar bedrijven heel overdreven bepaalde diversiteitsmarketing bedrijven om een kleine groep bijzonder tegemoet te komen. Allemaal prima verder maar ik geloof niet dat dat de allerbeste strategie is. Maar ja dat ben ik

  edit: BIj EA was er wel een daling alleen waren daar de kwartaalcijfers vermoedelijk vooral debet aan en was die daling al in de zomer ingezet toen het aandeel nog 140 dollar ps koste. fout na fout bij EA mbt oa Battlefield en de klachten rondom zaken als FUT en mindere verwachtingen hielpen de koers toen naar 110 en later einde jaar 76. De boost van die Titanfallshooter (naam even kwijt) gaf weer een opleving later. Bij Nike was er ook een daling maar die kan ik niet aan Ronaldo nieuws wijten en is inmiddels alweer ruim hersteld.
 • @xevulutionx

  Mijn laatste zin is alles draait om geld… daar ben je het niet mee eens? Ik bedoel meer in het bedrijfsleven he dat alles om geld draait.

  Verder heb ik niet gezegd dat het veel schade heeft veroorzaakt die ronaldo zaak aangezien ze meteen actie ondernamen. Ik reageerde alleen op jou comment omdat je het 'apart' vond dat ze ronaldo meteen 'schuldig bevonden door hem te verwijderen van al hun promotie materiaal. En ik zei van logisch toch vanwege aandeelhouders etc.
 • @hamstertrans
  We praten schijnbaar langs elkaar heen. Je hoeft mij geen lesje over financien te geven en ik begrijp sowieso niet wat je comment op mij hier inhoudt want ik opende helemaal niet zo lollig. Ik geef slechs aan dat ik EA nogal rooms vond om in te grijpen op een zaak die helemaal niet in kannen kruiken is.
  Ik ben verder echt geen achterlijke dus begrijp ook wel dat men onder druk van een paar aandeelhouders dat beslist, al ben ik het er niet mee eens. Zie ook de publieke opinie die dat ook wat apart vond. Maar bij EA worden meerdere aparte beslissingen genomen.
  Overigens was het nieuws over deze zaak in oktober vorig jaar. De echte ingreep die EA deed was volgens mij niet meteen maar pas enkele maanden later.
  edit: intro was wel aangepakt in oktober en gedleetelijk online op de site. De fysieke cover wijzigen duurt ook wat langer dus ingreep was wel redelijk snel. Blijft nog wel overeind dat ik t overhaast vond ongeacht wat aandeelhouders vinden en dat komt dan weer op mn initiele eerste punt aan.
 • PES ziet er dan ook met de dag beter uit.

  Wat ik ook altijd een domme zet vind van EA is dat ze in hun trailers de oude tenues tonen. Hierdoor lijkt het gewoon op beelden van de voorganger en valt het kei hard op dat FIFA visueel een lachertje is en amper sprongen maakt.

  FIFA's versie van de Champions League was ook een aanfluiting. Alleen maar gebruik maken van het Champions League logo en interface met daarbovenop een blauwe filter als 'verdoezelaar'. De finale-viering was een simpele copy paste van 5 jaar terug.

  Belachelijke franchise.
 • Hoewel ik dit briljant vind van PES, blijft het vreselijk dat dit een ding blijft.
  Alleenrecht op licenties zou verboden moeten worden. Op die manier kunnen PES en FIFA op een eerlijker manier concurreren.
 • Prachtig nieuws dit.
  Alleen niet prachtig genoeg. Dit is slechts een deukje. Het zou mooi zijn als EA ooit omvalt. (Zal wel niet gebeuren, helaas)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren