1. EA voltooit overname Codemasters

EA voltooit overname Codemasters

1,2 miljard dollar

EA heeft de overname van ontwikkelaar en uitgever Codemasters afgerond. 

Dat laat EA weten in een persbericht. De overname heeft EA uiteindelijk 1,2 miljard dollar gekost, wat omgerekend 988 miljoen euro is.

De overname moet een nieuw tijdperk voor racegames inluiden door onder andere de abonnementen van beide bedrijven samen te smelten. Hiermee doelt de uitgever waarschijnlijk op het toevoegen van bepaalde games aan hun EA Play service. 

EA belooft belanghebbende dat er meer omzet en winst gemaakt kan worden nu het Codemasters in handen heeft. Codemasters is specifiek gespecialiseerd in het racegenre, met franchises als Dirt, F1 en Project Cars. Electronic Arts is een Amerikaanse uitgever van franchises als Fifa, Apex Legends en De Sims.

In november gaf Take-Two Interactive, het moederbedrijf van 2K Games en Grand Theft Auto-ontwikkelaar Rockstar Games, nog aan interesse te hebben in een overname van Codemasters. Zij zouden een bod van 725 miljoen Britse pond, oftewel 798 miljoen euro, hebben gedaan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Thoughts and prayers.
  • Kan niet wachten om de auto-upgrades los te moeten kopen voor 1 euro per stuk!
  • Zeer slecht nieuws.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren